< Tilbake til oversikten

Hva blir karboinnholdet i vaniljesauskremen?

#1

wollafruen sa for siden:

Noen her inne tipset om Heistad vaniljesaus, med bare 8 g karb pr 100 g ferdig saus. Det er med 7,5 dl melk (som jo har ca 9 g karb pr 100 g..?) Hva så når jeg bruker kremfløte med ca 3 g karb pr 100 g - og bare 2,5 dl fløte(resten vann)??

Noen som kan hjelpe meg, og forklare hvordan jeg skal regne det ut :confused:


#2

Val sa for siden:

Jeg kjenner ikke den sausen, men jeg lurer litt på hvilken melk som har så mye karber, selv om det er litt "beside the point"....:o


#3

Kitt sa for siden:

Lettmelk har 4.7karber og om ikke mitt tette forkjølelses hode tar helt feil, blir det ca3.3karber pr dl saus med fløte.
Tør ikke innestå for tallene i kveld, så jeg legger ikke ut regnestykket mitt!:p


#4

wollafruen sa for siden:

"Jøssenam"....hvor fikk jeg 9 g karb fra!?!..sorry, det er selvfølgelig helt riktig med 4,6 / 4,7 g karb.. :)


#5

Smakfull sa for siden:

Jeg regnet ut i går at selve sausen inneholde omtrent bare karber. Og en pakke veier 29 gram. Så tror man kan regne med 28-29 g karber fra sausen :) Så da er det bare å addere karbene fra fløten.


#6

wollafruen sa for siden:

Det blir vel ikke riktig?? Den inneholder 8 g karb pr 100 g ferdig saus. Ferdig mengde saus med 2,5 dl fløte (+ vann) ble ca 4,5 dl saus.

Hadde det blitt 28-29 g karber som du sier, skulle jo karbinnholdet vært nærmere 100 g pr 100 g, det er jo 8 g pr 100 g (laget med melk). Min teori er at karbinnholdet blir enda lavere, når man bytter ut melken med fløte, men jeg skjønner ikke hvordan jeg skal regne det ut.


#7

Smakfull sa for siden:

Jo, men selve pulveret veier 29 gram. En pakke med vaniljesaus. Du må jo da addere hvor mye gram med fløte + vann du har for å så dele på antall dl. :)

Tenkte bare det var greit å vite at i de 29 gram med pulver, så er det omtrent bare karbohydrater.

Hvis 1 dl fløte veier ca 100 gr, blir det 250 g fløte + 250 g vann + 29 g pulver = 529 g. Dette inneholder 29 g kh + 7,5 g kh = 36,5 g kh i hele sausen :) 36,9/5,29 = 6,98 g kh/100 g.


#8

Kitt sa for siden:

Det skal være 7.5dl væske i sausen.
Om man får 8karber pr dl med melk, må det være 3.3 som kommer fra pulveret. 8 -4.7
Fløte har 3 karber pr dl, 7.5 totalt eller en pr dl væske totalt om du tilsetter 5 dl vann.

3.3 fra pulveret + 1 fra fløten burde bli ca 4.3 karber pr dl ferdig saus.

Ser at feberhodet mitt ikke klarte å trekke 4.7 fra 8 lenger oppe her!:o


#9

wollafruen sa for siden:

Takk for svar. Dette høres for meg logisk ut. At det i 29 g pulver skulle være 29 g karb går jo ikke - når det skal være 8 g karb pr 100 g ferdig saus (når man lager sausen med melk).


#10

Smakfull sa for siden:

SKal prøve å forklare en gang til ;)

Til sammen veier vaniljesausen 750 g (melk) + 29 gram (pulver) = 779 g.

Den inneholder da tilsammen 8*7,79 = 62,32 g karbohydrater.

I 7,5 dl med melk er det 35,3 g karbohydrat. 1,5 % fettinnhold.

Det betyr jo at i selve pulveret er det 62,32 g - 35,3 g = 27,02 g karbohydrat.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.