< Tilbake til oversikten

Hva slagt diett går dere på?

#1

Fleskesilje sa for siden:

Jeg skal ned 35 kg, har prøvd ketolyse noen uker for en stund tilbake.
Men pga problemer med galleblæra og tarmsykdom tåler jeg ikke
fett særlig godt, ble rett og slett syk av det.
På ketolyse skal man jo nesten svømme i fett. Hehe.

Så lurte på om dere andre gikk på noe man ikke måtte pøse innpå med fett? =)


#2

Muff-muff sa for siden:

Du kan jo lese deg opp på Fedon?


#3

vossajinto sa for siden:

heh..

Eg går på ketolyse.;). Blir forferdelig dårlig i magen dei første 2-3 vekena.. direkte fett diare i begynnelsen.. Så kommer hodepinen og direkte kropps verk.. Men så går det over, og kroppen blir vandt med dietten og eg får mye extra enegi..

Har du prøvd atkins?..


#4

Gerd sa for siden:

Fedon kan vel være løsningen :ja:

Man skal ikke "svømme" i fett på ketolyse, man skal ha såpass mye fett i maten at man holder seg mett til neste måltid,
Men man skal heller ikke være redd for å bruke fett :)


#5

Fleskesilje sa for siden:

Nei har ikke prøvd noe annet enn ketolyse, fikk gallesteins anfall og klarte ikke reise meg, tørr ikke det igjen når jeg er alene på dagene med en baby på 4 mnd. :) 'SKal lese litt om atkins og fedon da som dere sier :)


#6

vossajinto sa for siden:

Oy.. Nå vet ikkje eg kva som framprovoserer gallestein, bare at det har noe med forkalkninger å gjøre.. Men det høres litt skummelt ut, så eg forstår at du vil prøve noe nytt..

Det er jo også mulig å finne på noe egenkomponert og lage sin egen diett og dermed bestemme selv hvor mye fett du spiser..


#7

Fleskesilje sa for siden:

Nei jeg hadde gallestein fra før, venter på operasjon, men lyst og ned noen kilo til sommeren :)
Kan man gå på ketolyse, uten alt fettet og gå like godt ned i vekt? =)


#8

vossajinto sa for siden:

Eg har aldrig følt at eg har spist svært mye fett på ketolyse.. Og har hatt ok vektnedgang.. Mens eg veit at andre må spise meir fett enn eg gjer for å få gode resultat.. Det kommer vel egentlig litt ann på hva kroppen din vil.. Og hvor mye som er for mye fett for deg..


#9

Photobscura sa for siden:

Sånn som jeg har forstått det så er det mangelen på fett som danner gallestein, og innføringen av fett som gjør at kroppen støter dem ut!
Det er flere her som både har hatt gallestein og operert ut galleblæra som fint lever på et kosthold med liberalt med fett.

Les Nilles svar i DENNE tråden :)


#10

Fleskesilje sa for siden:

Hvorfor jeg fikk gallestein vet jeg ikke, men etter hva jeg har hørt kan det komme av overvekt. Fettrik mat gjør at jeg får anfall.
Men vil prøve engang til uten alt meirismøret og fløten og sånn og håpe kuren virker like bra da og som den gjorde sist :)


#11

LenaBeatrice sa for siden:

Dr Annika Dahlqvist skriver følgende og galleblære/gallesten i boka si:

De fleste gallestener er kolesterolstener. Høyt karbohydratinntak resulterer i høyt blodsukker. Høyt blodsukker forårsaker høyt insulinnivå i blodet. Høyt insulinnivå i blodet stimulerer kolesterolproduksjonen i leveren og øker kolesterolinnholdet i gallen.
Spiser man mye fett produseres det mye galle for å kunne bryte ned fettet i tarmen. Når mye galle produseres, øker gjennomstrømmingen av galle i galleblæren, og faren for at det dannes gallestener avtar.
Spiser man lite fett, produseres det mindre galle fordi behovetet for galle ikke er så stort i fordøyelsesprosessen, nettopp fordi det er så lite fett å bryte ned i tarmen.
Det medfører at den gallen som blir produsert blir værende lenger i galleblæren. En høy kolesterolkonsentrasjon i den stillestående gallen resulterer i sedimentering av kolesterol, og det dannes gallestener.
Et kosthold med lite fett og mye karbohydrater øker med andre ord tilbøyeligheten til å få gallestener.

Om det har dannet seg gallestener i galleblæren på grunn av et karbohydratrikt og fettfattig kosthold, vil et fettrikt måltid kunne forårsake gallesmerter, siden gallesekresjonen kan resultere i at gallestenene tetter til gallegangen. Det smertefulle gallestensanfallet kommer av utspilingen av gallegangen ovenfor stedet der det har tettet seg til.
Stenene kan passere gallegangen om de ikke er for store. Gallestensanfallet vil da gå over av seg selv etter en stund. Er stenen for stor, klarer den ikke å passere gallegngen, men vil bli værende i galleblæren. Setter den seg fast i selve gallegangen, kan det tenkes man må opereres. Plages man av gjentatte gallestensanfall, eller får man betennelse i galleblæren, kan det hende man må operere bort galleblæren med tilhørende stener.

Som vi ser er det høyt karbohydratinntak som er forklaringen på at det dannes gallestener, med det er øket fettinntak som kan utløse problemene. Det er bedre å forebygge en sykdom enn å måtte behandle den. Når det gjelder å forbygge gallestensproblemer, gjør man det best ved å spise mer fett og minske karbohydratinntaket. Gallestener vil lettere minske i størrelse når gallen strømmer forbi dem og på den måten løser dem opp


#12

Popp sa for siden:

Jeg har valgt å følge Eurodiet, men er helt fersk innenfor lavkarbo-verden. Har kun fulgt Grete Roede verden tidligere, men det fungerte ikke da jeg begynte igjen våren 2009.


#13

mokki sa for siden:

Jeg går på eurodiet. Har spist lavkarbo siste månedene, med utallige utskeielser. Har gått på grete Roede før, men jeg går ikke ned på det.
Planen er å finne en fin levestil på lavkarbo etterhvert som jeg nærmer meg en vekt jeg kan leve med.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.