Jeg sliter litt med hva jeg skal spise om dagen.
Så lurte på om dere kunne gi meg en liten handleliste over hva man bør ha i kjøleskapet når man skal holde seg i ketose.
Har lyst til å prøve å lage litt forskjellig for er så matlei.
Jeg er en person som innimellom blir skikkelig fysen på å putte noe i munn, men ikke gidder å lage mat. Jeg pleier derfor å ha en pose Bacongull fra Maarud i tilfelle rottefelle :)
Ellers finner du dette i kjøleskapet/fryseren/matskapet.
Egg
Meierismør
Solsikke-, raps-, olivenolje (Ikke bruk olivenolje til steking og baking)
Fløte
Gulost
Kjøttdeig
Hamburgere (Veldig greit å ha i fryseren hvis man noen ganger er drittlei matlaging)
Salat
Løk
Tomat
Grønn paprika
Q lettrømme (Denne har mindre karber enn Tine seterrømme som har 2.9 karber pr 100 g og ikke 1,6 som matvareguiden sier. Sjekk på tine.no :) )
Snøfrisk
Laks/røklaks
Lime
Bringebær
Naturli økologisk soyamelk (Denne smaker ikke serlig godt i seg selv med funker bra i smoothies)
Sukrin (Splenda funker sikkert også bra)
Majones
Skyr yoghurt (3,9 karber pr 100 g i den med skogbær)
Landlord tomatpurre (finner de på Rema 1000)
Landlord hermetiske tomater
Paranøtter
Cottage cheese
Kavli skivet ost med jalapeno (Kan brukes som minipizza-bunn)
Heistad syltetøy (når jeg ikke finner det bruker jeg Lerum 80% bær, bringebærsyltetøy)
Bacon
Hjemmelaget dressing av rømme, majones, løk, lime, og tomatpurre
Hvitløk
I helgene. Freia 86% kakao sjokolade og pepsi max
Hvis du er glad i baking er det lurt å ha disse produktene for hånd:
Ketolyse bakemix
Soyaprotein (jeg bruker ketolyse varianten)
Kruskakli
Johannesbrødkjernemel (Fås kjøpt på en del helsekostbutikker)
Linfrø
Jeg lager meg som oftest en ukesmeny og går til innkjøp av alle ingredienser på mandagene. Dette sparer meg mye tid og penger resten av uke (NB! Ikke alle butikker har alle varer du leter etter, jeg veksler ofte mellom Meny og Rema 100)
Sikkert noe her jeg har glemt å nevne, men det er nå litt innsikt i mine skap i det minste :)
Akkurat ka æ e ute etter æ og:D E ny begynner på detta og prøve å sett opp meny, men det e vanskelig:confused: så e fint med nåkka tips på matvara, men kunne og gått og trenkt nåkka matforslag t menyen min, så det bli lettar:)
Er ikke bare, bare å hoppe inn i ett system som trenger massiv planlegging.
Her er eksempler på noen av mine ukesmenyer forløpig:
Det kan være greit å huske at jeg stort sett bare lager mat til meg selv siden sambo er veggis.
Mandag: Frokost - Skyr yoghurt m/skogsbær
Lunsj - Salat m/ skinke og ost (det pålegget jeg fant i kjøleskapet) og en dressing
Mellom - Bringebærsmoothie (100 g bringebær, 200 g Naturli økologisk soyamelk noen dråper vaniljeekstrakt, kardemomme og litt sukrin)
Middag - Italienske svinekoteletter m/ kinakål og chili dampet i tørr hvitvin. Oppskrift her.
Tirsdag: Frokost - 150 g. Cottage cheese m/ syltetøy, 3-4 paranøtter og kanel
Lunsj - Rester fra gårsdagens middag / salat m/ kjøttpålegg og ost + dressing
Mellom - Bringebærsmoothie
Middag - Middag fra dagen før (Pleier å lage dobbel porsjon av middag så slipper jeg være kokk hver dag :) )
Onsdag: Frokost - 150 g. Cottage cheese m/ syltetøy, 3-4 paranøtter og kanel
Lunsj - Rester av middag / salat m /pålegg og dressing
Mellom - Bringebærsmoothie
Middag - Italienske svinekoteletter med sopp saus. Oppskrift her.
Torsdag: Samme som onsdag
Fredag: Frokost - Skyr yoghurt m/skogsbær
Lunsj - Middagsrester / Salat med pålegg og dressing
Mellom - Bringebær smoothie
Middag - Ørret med asparges og hvitløks- og limesmør. Oppskrift her.
Lørdag: Frokost/lunsj - Egg og bacon m/tomat og løk
Mellom - Finner bare noe i kjøleskapet, så jeg husker ikke helt :p
Middag - Samme som fredag.
Søndag: Frokost/lunsj - omelett med godsaker som løk, ost og tomat
Mellom - Samme som lørdag
Middag - Pizza. eksempel på oppskrift her.
Mandag: Frokost - 1 pizzastykke fra søndagen
Lunsj - 2 pizzastykker fra søndagen
Mellom - Bringebærsmoothie
Middag - Ørret med asparges og hvitløks- og limesmør.
Onsdag: Frokost - Skyr yoghurt
Lunsj - Siste rest av pizza
Mellom - Bringebærsmoothie
Middag - Burger med salat og hjemmelaget dressing
Torsdag: Frokost - Cottage scheese osv.
Lunsj - Burger m/salat
Mellom - Bringebærsmoothie
Middag - Kjøttdeig og soppform
Fredag: Frokost - Samme leksa :D
Lunsj - Salat m/ pålegg + aioli
Mellom - Bringebærsmoothie
Middag - Kjøttdeig of soppform
Lørdag: Frokost/lunsj - Røklaks med snøfrisk litt rødløk, sitron og dill
Mellom - Bacongull
Middag - Carbonara med squash tagliatelle. Snehvitss oppskrift her.
Søndag: Frokost/lunsj - Røklaks med snøfrisk litt rødløk, sitron og dill
Mellom - Boller/rundstykker. Ingis-37 oppskrift her. (Bruker disse til frokost/lunsj uken etter :) )
Middag - Carbonara med squash tagliatelle.
Dette var 2 uker av mitt regime, hehe. Jeg har ikke veldig variert frokost om mellommåltid, men det er fordi jeg sjelden har tid til noe serlig kokkelering rundt disse måltidene :)
Disse ukesmenyene ligger på rundt 18-23 karber pr dag. :)
Håper dette får igang sveiva litt for deg. :)
Lukke til!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.