Min bestemor har i alle år laget en blomkålpudding/grateng som er sinnsykt god. Og den hadde passet ypperlig inn i lavkarbo. Problemet er bare at det er både hvetemel og melk i den.
Slik lager vi den normalt:
Koker blomkålhodet knapt mør, tømmer av vannet og lar den avkjøles.
Lager hvit saus av smør, mel, melk + salt og pepper.
Lar sausen avkjøles. Blander inn 3-4 eggeplommer.
Stivpisker eggehviten, og vender den inn.
Smører en ildfast form, nedi med blomkålhodet, heller sausblandingen over. Lokk på, og i ovnen ca 1 time på 180 grader.
Serveres med sprøstekt bacon, poteter og meierismør.
Hvordan skal jeg gjøre for å få laget den sausen uten mel og melk? Prøvd å søke, men har liksom ikke funnet noe særlig.
Bytt melk med fløyte, lag kvitsaus med smør, fløyte og ost? Både kremost og riven ost burde funke vil eg tru. Eg lagar kvitsaus slik i allefall.
Eller johannesbrødkjernemel for å gjere sausen tjukk kanskje?
Det er utrolig godt også, Gerd!
Fløte kan jeg selvfølgelig bruke. At jeg ikke tenkte på det selv. Etter hva jeg har lest, så er det også mange som bruker eggeplommer for å jevne sausen? Så sausen kan jo bli tykkere bare ved hjelp av noen ekstra plommer kanskje? Får prøve meg fram litt tror jeg.
Må sies også at dette er, for meg i det minste, typisk sommermat. :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.