flere enn meg som er glad i is her da:)
[color=#ff00ff][/color]
[color=#ff00ff][/color]
har en oppskrift jeg faktisk har prøvd førtes i dag,og den isen blei nyyyydelig syns jeg..jam-jam:)
[color=#ff00ff][/color]
[color=#ff00ff][/color]
iskrem
3 eggeplommer
3 dl kremfløte
søtningsmiddel ca tilsvarende 1 ss sukker
[color=#ff00ff][/color]
visp eggeplommene godt med søtstoff og event. smakstilsetning.rør det så inn i vispet kremfløte.kan med fordel lages i ismaskin.
[color=#ff00ff][/color]
variasjon feks.sitrondråper,vaniljedråper,1-2 ss fun light saft etter ønske.
[color=#ff00ff][/color]
[color=#ff00ff][/color]
jeg delte "isen" i to posjoner og hadde sitron dråper i den ene og vaniljedråper i den andre..blei helt nyyydelig
[color=#ff00ff][/color]
good luck og håper det smaker:)
[color=#ff00ff][/color]
[color=#ff00ff][/color]
det spørs helt hva du har fryst det i...blir jo veldig fort frossen i en bitteliten boks.kan jo ta noen timer i en stor...må nesten sjekke etter en stund...håper dere og syns den er god...glømte å skrive at det er 10 karbo i hele oppskrifta..syns det er greit å vite sånt jeg..kooooooooos dere
En ting som er utrolig viktig å få med seg, er at du må RØRE i isen minst hvert kvarter helt til den er frossen, ellers blir den ikke så god og myk, og får masse iskrystaller på seg. Rører du i den, blir den myk og kremete, slik som kjøpt iskrem. Det er derfor det er så bra med ismaskin for den rører i isen konstant helt til den er frossen.
Jeg har laget denne isen i årevis jeg, er sååå god, men ikke om du ikke rører i den. ;)
okidoki...blir den helt myk og fin hvis man røren i den..jøss visste jeg ikke...takk for tipset...gjorde jo ikke det jeg...men den blei ganske bra likevel syns jeg..var jo litt hard til og begynne med..men det er jo ofte vanlig is også det syns nå jeg da...men da skal jeg prøve det neste gang...også kan jeg jo ønske meg ismaskin:)
Også er det masse forbrenning i turen, så da MÅ du nesten spise litt is for å fylle opp lageret igjen... ;)
Tusen takk for oppskriften! Det ble kjempegodt, og vi har lagd den to ganger til nå!
Syntes sjokoladeversjonen var best syntes vi da. Bare smeltet litt smør og 75% sjokolade, og litt fløte og rørte inn...
Gjorde litt om på oppskriften, og det smaker foreløpig deilig sjokoladeis.
Oppskriften ble som følgende;
3 eggeplommer
3,3 dl fløte
2 ss Splenda
2 ss Kakaopulver
Piska krem. Vispet så eggeplommene inn med først splenda, og når det var klart hadde jeg i 1 ss kakaopulver. Blanda kremen inn med eggeplommene og vispet godt til det ble luftig. Den siste ss med kakaopulver smakte jeg til da jeg ville oppnå en bedre sjokoladesmak.
Må vispes i fryseren hvert 20. minutt. Skal redigere inn antall timer i fryseren når den er klar. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.