Skorpia sa for siden:
2 ss olje
2 fedd hvitløk
1 løk - finhakket
1/2 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1/4ts chilli
1 ts malt cumin
2 bx hakkede tomater
7-9 dl grønnsaksbuljong (evt 9dl vann og noen terninger)
ca 225g linser (grønne, brune, eller røde)
4 ss sitronsaft
salt/pepper
Skyll og rens linsene (ta bort ødelagte, eller misfargede).
Stek løk og hvitløk i oljen til de er myke. Tilsett alt krydderet og la det frese med et minutt. Ha i tomater, linser og buljong. Kok til linsene er møre, og du har fått en stuing. (ca 45 min). Ha i sitronsaft og smak til med salt/pepper
Serveres som den er eller med litt ris.
For dahlsuppe - bruk 175g linser
Du kan bytte ut 3 dl buljong med kokosmelk....
Synes ofte at det er for lite krydder i retten og dobler ofte mengden. Krydderet får du tak i i innvandrerforretninger eller velasoterte matvarebutikker/apotek!
Fant denne her,synes den så så linbergsk ut,stemmer det ikke så flytt den til annen mat:)