< Tilbake til oversikten

Forskjell på ketolyse-kur og lavkarbo?

#1

jente20 sa for siden:

er det noe forskjell på disse to eller kan man bare bruke alle oppskriftene av lavkarbo når man går på ketolyse..?



#3

nellie sa for siden:

eller les boka til kuren du har valgt deg:)


#4

arnakristin sa for siden:

Hei,
Lavkarbo er et samlebegrep for karbo reduserte kosthold fra tilnærmet null til 150 kh pr dag. Dermed sier det seg selv at ikke alle oppskriftene her inne er tilpasset ketolyse som har en grense på 15-20 kh pr dag.
Legger ved en link til en tråd beregnet på nykommere i lavkarbo verdenen, et godt startsted, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970


#5

jente20 sa for siden:

takk for svar :) men er det noen av dere som har en direkte link til matoppskrifter for ketolyse? i boken jeg har er det ikke så mange oppskrifter, og vil absolutt ikke gå lei!



#7

arnakristin sa for siden:

Hei,
Du kan bruke mange av oppskriftene her på forumet når du er på ketolyse du må bare ta hensyn til hvor mange kh du skal ha pr dag.
Fant denne klistrede tråden ”Ketolyse oppskrifstråd”
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970

I tillegg så kan helt sikkert mange av dine gamle middagsfavoritter gjøres ketolyse vennlige.
Det blir ikke mer komplisert enn det du gjør det til…


#8

BitTorres sa for siden:

Synes det høres komplisert ut dette med ketolyse, hva er det egentlig det går ut på/hva er forskjelen fra LCHF?


#9

Yonah sa for siden:

Det er ikke mere komplisert enn skaldman eller LCHF.


#10

LCHF4life sa for siden:

Jeg har prøvd meg på Ketolyse jeg og, men syns det er enklere med LCHF. På Ketolysekuren tuta jeg ut og inn av ketose hele tiden. Selvom noen sier at det ikke er så viktig, så er det jo dette en av "målestokken" for denne dietten. Resultatet ble ihvertfall at jeg hadde lengre perioder med stagnasjon i vekttapet.

Personlig syns jeg det er mer fornuftig med forholdene mellom fett, proteiner og kh, noe som er vesentlig på LCHF. Jeg tror at forholdet mellom fett og proteiner er vel så viktig i et lavkarbo-kosthold, og jeg føler det glemmes litt på Ketolyse. Kanskje fordi at fokuset -på det å kunne opprettholde et "normalt" kosthold ved å redusere karbene med erstatningsprodukter (søtningsmidler, melerstatninger osv) -blir så stort. I motsetning til dette syns jeg LCHF har mer fokus på naturlig mat og fett.

I teorien er det jo store likhetstrekk mellom disse diettene, men i praksis opplever jeg en jevnere vektnedgang med LCHF. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har gått noe særlig i dybden på hvorfor, men hey.. whatever works ;)


#11

arnakristin sa for siden:

Hei,
Ketolyse er en LCHF retning hvor man tar hensyn til at man skal være i ketose. Eller man kan si at Ketolyse er LCHF mens LCHF er ikke bare ketolyse…
Jeg for min del synes ketolyse er rimelig enkelt, det er jo bare å passe på at man ikke får i seg for mye kh.


#12

BitTorres sa for siden:

Etter å ha kikket litt rundt, ser det ut som om det brukes en del erstatninger av de som er på ketolysekur. Erstatning for mel og sukker og lignende høykarbo. Hvorfor ikke bare kutte ut ting som har med sukker og mel å gjøre, og venne seg av med å bruke ting "istedet for".
Jeg liker ikke kulturen vi har idag med ferdigprodukter, de inneholder for mye liksommat. De har narret kroppen til å tro at mat skal smake sånn eller sånn. Jeg hørte fra ei dame som smakte rent kjøtt si: "æsj, smakte ikke som karbonade jo"...
Derfor er jeg mot erstatninger, de avvenner oss ikke fra den kunstige smaken. En skal da ikke bruke erstatninger for mange ting resten av livet?


#13

Yonah sa for siden:

Det er liksom grunntanken.
Men går du rundt og tror folk spiser slike erstatningsprodukter HVER dag eller FLERE ganger i uka? For jeg oppfatter deg sånn nå at du tror folk spiser slike ting ofte.

Jeg tror de fleste her på lavkarbo kanskje lager seg en lavkarbokake til bursdagen, julaften el.l. og til spesielle anledninger der de heller vil spise en bit lavkarbokake og ikke sprekke på marspiankake og boller. Hva synes du er best av to onder? Jeg vleger lavkarbovarianten fordi jeg kjenner meg selv og vet at uansett hvor avvent jeg er boller og kaker, så er det lurt å ha noe i bakhånd, man kan sprekke av grunner man ikke selv ante om. Jeg åt noen boller forrige helg, og jeg liker knapt boller, det er noe jeg kun har spist til fastelaven med masse krem mellom og minst mulig boller.. Ja, det er psykisk og jeg visste ikke om det selv før jeg satt der med en bolle i hånda.

Jeg lager meg lavkarbopizza en gang i blandt, og det er sikkert krise for deg om jeg bruker en dært fiberhusk eller johannesbrødkjernemel en gang i måneden eller sjeldnere, for det er jo erstatningsprodukt.
Vi kvinner liker avveksling, hvorfor ellers tror du vi maler om vegger, lister og inneredning i blandt? Eller står opp midt på natta for å ommøblere stua? Jeg er ikke typen som kunne spist brødskive med hvitost til frokost hver eneste dag slik Skaldeman antyder, jeg har vel knapt spist det samme til frokost mere en noen ganger i året.

Liksommat, ja sikkert noen som tror slike ting er mat, men i min verden og min omgangskrets går det sport i å unngå toro og knorr så lenge man kan, babymat kjøper man ikke på glass, man lager selv osv. Selv om toro og knorr selger som bare rakkern, så tror jeg faktisk de fleste ikke spiser slik HVER eneste dag og vet akkurat hvordan ekte kjøtt smaker. De fleste liker burgeren på Macern, og den er 100% rent kjøtt sier de, ikke noe stivelse;) Bare osten som er juks.

Se litt mere optimistisk på folk, tro det best om de og ikke se ned på de og ha en fortreffelig dag:)


#14

BitTorres sa for siden:

Om burgeren på Mac`n er 100 rent kjøtt, hvorfor i verden smaker den da så annerledes enn en biff? Kan ikke sammenlignes en gang. Jeg tror det beste om mange, men ikke alle. Noe jeg ikke kan tro det beste om i det hele tatt, er industrier som du nevner, MacDonalds. Jeg er ytterst skeptisk til alt i den gata. Men jeg spiser McDc om jeg må, jeg tror ikke det er dødelig. I små doser :)
Jeg angriper ingen på Ketolyse eller Atkins for den saks skyld. Men iblant så kan det se ut på lavkarbo, at det er en heseblesende jakt på alt mulig av erstatininger: Kaker, kjøttkaker, vafler, muffins, sukker osv.
Jeg er imot det fordi jeg mener at det psykiske behovet blir oppretholdt, ikke lagt død. Jeg er ikke imot menneskene som bruker det, men mer industrien som lager dette.
Selv er jeg såpass heldig at jeg kan ta en vaffel eller to uten at de helt store ødeleggelsene skjer, men jeg er såpass klar over hva som skjer med meg at ikke kan huske sist jeg tok en vaffel. Må i allefall ha vært et år siden. På meg synes det ikke på utsiden, men min familie har en laaang historie med hjerteinfarkt og slag og diabetes. Det som ikke synes eller merkes før det er der, og da er det for sent. Men det er lett å glemme i hverdagen.
Men om en må stå opp på natta for å omøblere for å få avveksling..? Der henger ikke jeg med lenger, men så er jeg en mann da :)


#15

LCHF4life sa for siden:

Jeg tror det. Grunnen til det er at fokuset på disse tingene er så stort på Ketolyse, at det totale inntaket av erstatningsprodukter derfor blir langt større. Muffins, pizzabunner, pannekaker, desserter, brødoppskrifter osv osv. Mange av disse oppskriftene inneholder en del erstatningsprodukter, oftest i form av div melerstatninger og søtningsmidler. Man finner sine favoritter og spiser de gjerne ofte. Jeg har selv gått på Ketolyse, og brukte en del erstatningsprodukter. Mageproblemene jeg hadde fra et "normalt" kosthold ble kraftig redusert med dette, men når jeg startet med LCHF ble de faktisk helt borte. Og selvsagt beror det på det jeg spiser. Jeg bruker fremdeles erstatningsprodukter i ny og ne, men det er forsvinnende lite.
Jeg fikk inntrykk av at du ble litt provosert av BitTorres, og jeg mener virkelig ikke å støte noen med dette. Dette er bare min egen erfaring og generelle oppfatning, beskrevet i en tråd om forskjeller :)

Jeg kan forsikre deg BitTorres, om at dette er den naturligste ting i verden for en kvinne :D

#16

Bolla Piggsvin sa for siden:

He-he, tror ikke jeg kan være kvinne jeg, enda jeg var ganske sikker ... Jeg har spist salat med forskjellige typer kjøtt (eller kylling, fisk) to-tre ganger om dagen i fem uker nå. Eneste variasjon er om jeg har litt fløte over som saus, eller bruker majones. Bortsett fra det spiser jeg stekte egg, og litt ost. Men så har jeg ikke pusset opp på over ti år heller :D

PS. Har forresten gått ned 5,5 kilo på 5 uker, så det funker da!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.