< Tilbake til oversikten

Fastelavensboller

#1

Cornelia sa for siden:

Fant en oppskrift som ser utrolig god ut på denne siden:
LCHF Butikens lyxsemlor

Bolledeig:
2 dl (90g) Økologiskt mandelmel
1 dl Hi-Maize (60g)
0,75 dl SukrinMelis
2 ss Fiberhusk
2 tsk bakepulver
1 tsk malt kardemumme
1 klype salt
2 egg
0,5 dl kremfløte

Mandelmasse (fyll):
1 dl (45g) Økologiskt mandelmel
2,5 ss SukrinMelis
Vann

Til garnering:3 dl vispet kremfløte
1 ss SukrinMelis

Bolledeig: Bland alle tørre ingredienser sammen, tilsett kremfløte og egg, visp sammen i en kjøkkenmakin eller lignende sånn att det blandes skikkelig. Form 6 ”boller” på en plate med bakepapir. Eventuellt kan man prøve å jevne til bollene med en skje som dyppes litt i kallt vann. Stekes i 200 grader i ca. 15 minutter eller til bollene ser ferdige ut.

Mandelmasse: Bland mandelmel og SukrinMelis, tilsett vann litt av gangen til du har fått den konsistensen du liker.

Montering: Skær av lokket på bollene, smør på mandelmasse, ta så på kremfløte (det blir penest om man sprøyter på kremen), legg på topplokket og pynt med SukrinMelis (for eksempel. dryss det gjennom en te-sil))



#3

Cornelia sa for siden:

Lagde disse idag og de er helt FANTASTISKE!
Kjempegode, like gode som orginalen synes jeg altså - godkjent av samboern også :D


#4

Karissima sa for siden:

Laget du dem du fant på den svenske nettsiden ? :)


#5

nomma sa for siden:

ååh de ser jo kjempegode ut, disse må lages i helgen. Da jeg bodde i sverige spiste jeg semlor til det tøt ut av ørene ;)

må bakes til helgen ;)


#6

Cornelia sa for siden:

Jepp - akuratt etter oppskriften! :)


#7

BlirFjong sa for siden:

Hva er Hi-maize for noe tro?


#8

Karissima sa for siden:

Hei
Hvor får jeg fatt i mandelmel og hi-maize? Har veldig lyst å prøve dem. Høres skikkelig god ut :)


#9

sirimor sa for siden:

Åå hjælp, DET så godt ut det!

Men Cornelia, brukte du noe annet, istedet for Hi-Maize i den oppskriften?
Jeg kan forsåvidt bestille fra funksjonellmat.no, men det tar noen dager før det ankommer,- jeg vil bake nå:p


#10

sirimor sa for siden:

Ta en titt på funskjonellmat.no sine sider. Der står det masse tips om alternativ baking. Du kan også bestille disse varene derfra.
Det er noen helsekostforretninger som har tatt inn Sukrinmelis og mandelmel, kanskje også Hi-Maize?


#11

Cornelia sa for siden:

Jeg kjøpte Hi-Maize på helsekostbutikken, tror det var kjeden som heter "naturligvis" , de hadde den!
Mandelmel hadde jeg fra før (det de selger på nettbutikken som hadde oppskriften, har en venninne som bor i Sverige så var så heldig å få sendt det til henne). Men de har kanskje mandelmel på vanlig helsekost også.


#12

sirimor sa for siden:

Okay, da skal jeg lete fram en "naturligvis"-butikk i nærheten. Jeg kom tilfeldig over mandelmel og sukrinmelis her om dagen på helsekosten, ikke så langt unna her jeg jobber i Oslo. Det var en gledelig overraskelse. Da mangler jeg bare Hi-maize og kokosmel skjønner jeg, for å få dreis på bakingen;) Takk for super oppskrift forresten!

#13

Yonah sa for siden:

Og jeg som hverken får tak i hi-maize eller mandelmjøl før tidligst mandag om jeg er veldig heldig og helsekostene på hamar har det:(

Lurer på om man kan gjøre noe lignende med bakemiks og fiberhusk? For ooopsier med krem mellom synes jeg ikke er godt..Liker de ikke søte, de er helt fantastiske som smørbød, men ikke osm boller..


#14

sirimor sa for siden:

Lurte faktisk på det samme...Siden jeg heller ikke ser ut til å få skaffet til veie ingrendiensene, prøver jeg meg med det jeg har i skapet,- glutenmel, nøytralt soyaprot., fiberhusk og JBKM.

#15

Cornelia sa for siden:

Fortell meg hvordan det går da!:)
Jeg hadde nok heller bestilt Hi-maize og ventet til jeg fikk den.
Har aldri brukt dette produktet før, men har brukt de andre tingene dere nevner (jbk, soyamel etc. ) men disse "bollene" ble mye mer lik vanlige boller i smak og konsistens, ikke svampete eller eggete, men hadde sprø overflate og veldig god konsistens. Hi-Maize er jo ett fiber, så tror ikke det blir like bra med det andre.Fiberhusk er allerede med i oppskriften.
Men er jo bare å prøve :-)


#16

Yonah sa for siden:

Jeg skal ha boller til helgen,ellers kan det bare være for min del. Jeg spiser fastelavensboller til fastelaven og ikke året rundt.. Og jeg liker egentlig ikke å ha skapet fult av alt mulig som kan brukes til baking, for da spser jeg bare tullemat:( Vanen med å bake noe godt sitter veldig dypt i meg dessverre.


#17

Karissima sa for siden:

Hi-Maize kan jeg få kjøpt på helsekost men etter mange ringerunder har jeg ikke funnet noen som har sukrinmelis og mandelmel .Da blir alternativet å bestille fra funksjonell mat så det blir det ingen baking før helgen men boller med krem er jo alltid godt :)


#18

sirimor sa for siden:

Uff ja...litt dumt å ha ALT i skapet til en hver tid, jeg prøver også å holde bakingen på et minimum... Jeg tror nå jeg gjør et forsøk likevel med det jeg har for hånden, det får duge;) Jeg VIL ha boller!


#19

Nannah sa for siden:

Hi maize er stappa med karber og egner seg dårlig på lavkarbo... :ja:

Boller med fyll ...1 stk i overkant av 6 karber.
Kansje ikke så aller værst om du ikke er på de strengeste diettene:)


#20

Yonah sa for siden:

Oj, hjelp, ja da er denne oppskrifta totalt uaktuell for meg. Får finne på noe annet lurt da.


#21

camryn sa for siden:

Går det å berre erstatte Hi maize med jbk, fiberhusk, glutenmel eller andre greier? Er litt usikker på kva saker som "gjer kva" blant alt dette. :)


#22

Nannah sa for siden:

Jeg tror ikke det går..


#23

Cornelia sa for siden:

Kan man ikke trekke fra kostfiber da?
Dette produktet selges jo i lavkarbobutikker.
I følge hun som har LCHF-butiken er det 3 gram netto karber i en av disse bollene.
Noe som ikke er så ille.

Näringsinnehåll: Energi: 550kj/130kcal, Protein: 1,0g, Kolhydrater 31g (varav 0,1g av sockerarter), Fett 1g (varav mättat fett 0,4g), Kostfiber 56g, natrium 0,1g

Også er det jo forskjell på hvor mye karbo det er i de ulike mandelmelene også. Jeg bruker ett med 4,8 gram karbo pr. 100 gram.


#24

Iselilja sa for siden:

Disse så UTROLIG gode ut!!! :sikle: Smaker de virkelig som ordentlige boller? Det høres jo nesten for godt ut til å være sant!

Må prøve å finne Hi Maze, sukrinmelis og mandelmel på neste ukes harrytur. :) Det er sikkert billigere i Sverige..

Kanskje man kan bruke grunnoppskriften til å lage kanelboller også? :sikle:


#25

Cornelia sa for siden:

Vill ikke si de smaker eksakt som vanlige boller - men veldig likt!
Og veldig gode! Burde absolutt gå ann å bruke dette til andre slags boller også. Eneste er att deigen blir ikke fast slik att man kan elte den - hvis du skjeønner hva jeg mener. Den blir mer som en veldig tykk grøt. Men man kunne sikkert laget kanelboller på lignende måte som disse fastelavensbollene, hvis man delte i 2 etter de er ferdige også smører på smør/kanel/sukrin blanding.
Da blir det jo også endel ferre karber enn i fastelavensboller, siden mye av kremfløten forsvinner.
Jeg vill også tro det går ann å bruke litt mindre Hi-maize. Men må si at det var denne som gjorde veldig mye for konsistensen, så jeg skal ta å prøve å tilsette litt av denne i brød også, det gjør kanskje stor forskjell.
Og hvis man ikke bruker så veldig mye så burde det ikke ha SÅ mye å si for karbene i ett helt brød.


#26

Bindi sa for siden:

Disse skal jeg pröve meg på i helga :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.