Bladde nettopp igjennom artikkelen det er link til på "Ketolysekuren farlig?" tråden postet tidligere i dag.. Om ei dame som skylder sine uforklarelige smerter på stortvekttap på ketolyse kuren.. Personlig synest eg det er fortidlig å skylde på noe som helst da hun ikke har fått noen diagnose..
MEN; i følge artikkelen hadde hun problemer med infeksjoner, og måtte flere ganger gå på antibiotika kur.. Og det har eg også hatt problemer med..
Det følest som om det venter akkurat til kiloene begynner å slippe.. Også braker det løs.. Det siste året har eg hatt dobbelsidig lungebetennelse med bronkitt og oksygenmamgel 2 ganger, flere ørebetennelser og virus (= legen VET ikke).. Innimellom blir eg rett og slett bare dårlig.. Er det kroppen min som jobber imot meg?..
Har andre opplevd noe av det samme?.. Legen mener eg burde kle på meg bedre;).. kanskje eg bare har lyst å ha noe å skylde på.. mmm
Hei vossajinto
Det er jo trist at du har vært så syk.
Personlig har jeg aldri vært friskere. Jeg har vært i ketose siden oktober, og hadde en liten pause i jula. Dagen etter at jeg gikk ut av ketose ble jeg forkjølet, og var det helt frem til jeg gikk inn i ketose igjen på nyåret.
Noe av grunnen til at jeg ikke har blitt syk kan være at jeg har vært litt streng med å holde meg unna syke folk. Jeg har også unnlatt å klemme min mor å min søster fordi de jobber i barnehage og alltid er syke, eller går å brygger på noe.
Alt kan jo selvfølgelig være tilfeldigheter. Jeg håper du er ferdig med å være syk for en stund!!!!!:)
Ett eller annet sted mener jeg å ha lest at Torkil sier at ketose kan trigge immunforsvaret, slik at folk med visse sykdomsdisposisjoner ("autoimmune sykdommer?) ikke bør gå på ketolysekur. Tror det er noen på ketolyse.no-forumet som har erfart dette, også.
Tror ikke det gjelder bare deg og evt.ketolysekuren. Jeg har fulgt tilnærmet Fedon kosthold siden august i fjor og har i allefall ikke vært mindre syk enn jeg pleier å være. Det har vært bihulebetennelser,magetrøbbel og muskelsmerter i lange baner, akkurat som andre høst og vintre. Blir min nærmeste kollega syk blir jeg det også. Jeg håper jo at kroppen skal komme seg over kneika på egenhånd men foreløpig ser det småttt ut.
Jeg tror hovedproblemet er at folk spiser for mye omega6-fettsyrer. Om man er på en diett som krever at man spiser mye fett, tror jeg dette er skadelig om man spiser fortrinnsvis for mye omega6. Majones er en stor kilde til dette, i allefall om man velger mills majones.
Jeg spiser veldig lite majones, såpass at jeg må sjekke datoen på den ved bruk. At jeg har vært forkjøla 3 ganger siden nyttår og 6ganger siden oktober, det tror jeg hverken har med ketogent kosthold eller mye omega6 å gjøre, jeg har ME og et dårlig imunforsvar og små barn som drar med seg alt mulig av smitte fra barnehage og skole.
Min søster har cøliaki og går på ketogent kosthold!
Hun jobber som helsesekretær på en alternativ klinikk og legene der har anbefalt henne å starte på ketolysekuren :)
Hei:) Jeg var til legen idag og spurte tilfeldigvis akkurat om dette. Han er en en stor tilhenger av ketogent kosthold. Han hadde lang erfaring med at hans pasienter ble friske fra alle mulige slags sykdommer ved å følge et slikt kosthold. Han mente også at det styrker immunforsvaret.
Dette kan eg også hugse å ha sett et eller annet sted, men så har eg verken hiv eller lups eller noe som helst som skal kunne påvirke immunforsvaret mitt slik..
Nå har jeg sjekket på ketolyseforumet og der er det flere steder Torkil sier at han ikke kan anbefale ketolysekuren for folk med autoimmune sykdommer som MS og revmatisk gikt fordi ketose kan stresse kroppen litt og dermed forverre sykdommen. (Men det er visst ikke noen konflikt med hypotyreose og Sjøgrens sykdom.) For folk med disse sykdommene anbefaler han vanlig lavkarbo/Fedon-kost.
Likevel er det flere på det forumet med slike sykdommer som erfarer at de har det bedre i ketose og/eller at hensynet til vektnedgang veier mer (!) :D så de likevel går på ketolysekuren.
Her må nok hver og en kjenne etter, hva som funker best for en selv …
Hei
Jeg har MS og merker tydelig at jeg er bedre uten sukker og blir slapp og i dårligere form når jeg har spist sukker (s.f.eks. i julen) Har nettopp begynt å prøve meg på ketolyse etter å hatt 2 ukers kick-start med Allevo og er spent på fortsettelsen, har gått ned 11kg siden ifjor med tilsammen 3 KS og karboredusert Grete Roede men har 11 svangerskapsrestekilo igjen :)
Tatt i betraktning at sukker forer betennelser så synes ikke jeg det er så rart at jeg er bedre uten da MS er en betennelsessykdom i nervesystemet. Jeg har hatt MS i snart tre år og har normal funksjonsevne men merker energinivå og fatigue blir bedre når jeg kutter sukker.
Jeg har en hel haug med auto-immune sykdommer, men er i ketose, og rekner med og leve slik resten av livet fordi dette er eneste måten jeg vet jeg kan kontrollere blodsukkeret mitt.
Mitt immunforsvar er tydeligvis topp; jeg har ikke vært forkjølet eller hatt mageinfluensa på de to årene jeg har levd slik.
Helt ærlig kan jeg ikke skjønne at det og være i ketose skal få skylden for at man blir syk så lenge man passer på og spise variert og får dekket alle kroppens behov for næring, inklusive vitaminer og mineraler.
Men er man i ketose fordi man f.eks. spiser bare kjøtt eller fisk, så tror jeg at immunforsvaret sliter siden kroppen da ikk vil få dekket alle sine behov.
Jeg tror ikke ketose i seg selv gir dårlig immunforsvar - da hadde ikke inuitene overlevd fram til moderne tid... MEN det jeg tror er at en omskifting av et etablert kosthold kan være en stor påkjenning på kroppen, og kreve ekstra byggesteiner i form av vitaminer, mineraler og proteiner fra et ALLSIDIG kosthold. Det en del gjør er å gå fra brød og margarin til egg, fløte, ost og bacon (satt kraftig på spissen!). Så klart dette kan gå ut over andre prosesser.
Så om man spiser variert innenfor den kostholdsfilosofi man har valgt - og gjerne fyller etter med tilskudd for kortere eller lengre perioder så tror jeg ikke lavkarbokosthold er noe verre enn et ordinært kosthold - igjen med den vanlige disclaimeren om at man må utelukke eventuelle intoleranser.
Når det gjelder autoimmune forhold så er vel korn-, melk- og eggintolerense ikke uvanlig i sånne tilfeller. Har man det første latent er tradisjonell lavkarbo kjempefin, har man en av de andre så kan det slå galt ut fram til man har funnet ut av det.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.