guro sa for siden:
Linsepuré !
Kok opp
· 1 l vann
· 2 buljongterninger.
Tilsett
· 5 dl røde linser (skylles)
· ½ finhakket løk
· (2 dl finhakket stangselleri)
· 3 fedd finhakket hvitløk.
Kok på svak varme i ca. 20 minutter. Konsistensen kan tilpasses med å spe med vann eller koke lenger. Rett før servering tilsettes
· 4 ss olivenolje
· 4 ss sitronsaft
· nykvernet pepper.
Smak til med
· salt.
Holder seg i kjøleskap i 4-5 dager. Kan fryses i porsjonsposer. Jeg bruker den slik somdener. Smaken kan varieres med chili, sennep, pepperrot, hakkede ristede nøtter, pesto, hakkede soltørkede tomater eller urter.
Linsepuré med tomater ?*
· 5 dl røde linser (skylles)
· 1 løk, grovhakket
has i kjele og fyll på vann til det dekker en fingerbredd over linsene. Kok linsene til nesten møre. Overflødig vann siles av. Tilsett
· ½ boks hermetiske tomater
· 3 fedd hvitløk
· ½ rød chili
Varm opp og mos lett med stavmikser. Bland inn
· 1 dl olivenolje
· bladpersille, hakket
· salt & pepper
Som variasjon kan det tilsettes chilisaus, pesto, avokado.