< Tilbake til oversikten

Proteinbrød

#1

Tonje85 sa for siden:

Jeg vet ikke hvor mange karbo det er i dette brødet, men det skal visst bare være 2 per brødskive.

[LEFT]1 brød gir 2 g karbohydrater pr skive.
Dobler du oppskriften og lager 2 brød samtidig bruker du hele
Boksen med Kesam eller Creme-fraise.[/LEFT]

[LEFT]1 Brød 2 Brød[/LEFT]

[LEFT]4 egg piskes i mixeren ( 8 egg)
½ boks Kesam eller Creme-fraise (1 boks)
3 ss olje ( 6 ss )[/LEFT]

[LEFT]Tilsett de tørre ingrediensene[/LEFT]

[LEFT]1,5 ss bakepulver ( 3 ss )
4 ss linfrø ( 8 ss )
60 gr Kruskakli ( 120 g)
50 g Sesamfrø ( 100 g)
45 g Solsikkefrø ( 90 g)[/LEFT]

[LEFT]Deigen skal være "kladdete". Brødet stekes ved 180 Gr i ca 55 min
på nederste rille. Kle formene med bakepapir.[/LEFT]

[LEFT]Oppbevares i kjøleskap.[/LEFT]


#2

Thilda sa for siden:

Det brødet har jeg oppskrift på. Skal bake det i dag eller i morra. :)


#3

Monicamoa sa for siden:

Hei Hei,

Hvordan ble brødet? JEg er ute etter noe lyst brød som smaker lyst brød.. savner sånn gode boller og lyst brød:(


#4

yesbody sa for siden:

Har akkurat bakt brødet ditt for første gang, og det var GODT! Nam nam :-) Rykende ferskt og varmt er det, og det er jo helt nyyydelig med masse god ost på!


#5

Trh_1977 sa for siden:

Hvor store brød former bruker du?

(Det har litt å si for steketid og antall brød du får av deigen)


#6

entotre sa for siden:

Dette brødet baker eg ca 6 av hver uke. Flere i huset som skal ha sin del :) Blir veldig godt. Følger ikke alltid oppskriften, men tar det litt på følelesen hvor mye som skal i av alt. Bruker brødformer fra ikea. Da blir brødet perfekt i størrelse. Fin pris på formene også :)


#7

Tonje85 sa for siden:

Jeg har ganske store brødformer, men brødene blir ikke særlig store da. Man kan helt sikkert med hell bruke litt mindre former og heller steke brødet litt lenger. Da får man i alle fall litt større skiver. I mine former blir brødskivene på størrelse med en halv skive av vanslig kjøpebrød...


#8

&quot;Lille&quot; My sa for siden:

Kan brødet fryses? Skal prøve det, men bruker nok tid på å spise det så trenger holdbarhet.


#9

Gerd sa for siden:

Kan fryses :ja:


#10

babydoll sa for siden:

Jeg fant oppskrift på dette brødet på side2 (?) en gang, og har bakt det et par ganger. Jeg har ikke funnet kruskakli, så jeg har bakt uten. Hver gang synker alle frøene til bunnen, så det er egg og creme fraiche på toppen og frø nederst :P

Vil det bli en 'jevnere blanding' med kruskakli? Ellers er brødet kjempegodt, men spiser det ikke om dagen, for jeg mistenker brøderstatninger for å sinke meg ned.


#11

Yonah sa for siden:

Blir bedre med kli ja, ellers hjelper det å male noen av frøene. Men du kan jo ikke ta bort en stor del av innholdet og få et brød som ligner på det i oppskrifta. Det skal være 60g kli i dette brødet og i mengde er det faktisk ganske MYE.


#12

tora trollmor sa for siden:

Hei, jeg bruker store muffinsformer blir ca 20 skt av dobbel posjon, Synes det er bedre å ta opp det brødet jeg skal ha hver dag:)


#13

Skalblislank sa for siden:

Hei,

Jeg er veldig ny på dette her. Har gått ett lass av G.R kurs og har lyst å prøve noe annet. Så dette blir litt annen tenking for min del, plutselig skal jeg ikke telle kalorier, men være veldig påpasselig med KH. Får jo nesten krupp av at jeg skal bruke smør og bruke kremfløte...he he...men skal få det til:-)

Skal prøve bake brødet, men hvor mange skiver blir det ut av ett prød og hvor mange skiver kan man spise på en dag?

Er helt avhengig av brød, greier ikke omelett til frokost over lang tid, blir bare kvalm av det...

Kan man forøvrig drikke H melk?

Hilsen ei som bare Skal bli slank:)


#14

Skalblislank sa for siden:

Nå har jeg bakt brødet og synes det var godt på smak, men kanskje litt mye klismak... Noen som har flere brød oppskrifter jeg kan prøve?

Brukte Ikea former og laget dobbel oppskrift. Dvs at jeg har fått to relativt store brød, ikke så høye (ca 6-7cm).

Noen som kan svare på hvor mange skiver det er beregnet at mann skal få ut av et slik brød? (oppskriften).

Jeg leser at det skal være ca 2KH pr skive, men det kommer vel ann på hvor stor skiva er?

Omeletten ble straks enklere og spise når jeg fikk litt brød til:-))

Noen som også kan si meg hvordan jeg oppbevarer dette brødet? Kjøpte ett brød via spisdegslank.no og det skulle vist ikke ligge i pose, men rett på benken.

Hilsen ferskingen:-)


#15

superida sa for siden:

jeg pakker inn mitt brød i et kjøkkenhåndkle og har det på benken... jeg bruker litt over ei uke på et brød og da er det litt tørt på slutten, men fantastisk de første dagene. prøvde å ha det i brødpose og da ble det bare bløtt og klissete inne :(


#16

Multi sa for siden:

Jeg har det i pose i kjøleskapet. Da holder det seg ferskt i over en uke.


#17

Spich sa for siden:

Ingen som har regnet på hvor mye karbs det er totalt i ett brød?
Jeg lurer litt på å lage dette som rundstykker i muffinsformen min, da blir det 12 stk...


#18

Missy_86 sa for siden:

Jeg har sitti og regnet litt nå, og kom frem til 21,96 g KH på et helt brød.

Da har jeg brukt prior store egg, regnet 65 g pr egg.
Min 1,5 spiseskje bakepulver veide 11 g, det kan vel og variere litt.
Jeg brukte også økologiske sesamfrø, som har 16 g KH pr 100 g, men når jeg søkte i matvaretabellen stod det at semsamfrø uten skall hadde 4,5 g KH pr 100 g, og med skall var det 11,2 g.

Jeg har også mitt i en pose i kjøleskapet, og da holder det seg ferskt i en uke :)


#19

Xinderella sa for siden:

Kruskakli kan godt byttes ut med 1 spiseskje fiberhusk for den som ikke ønsker "korn" i.:D


#20

Janis sa for siden:

Drar frem en gammel tråd...

Skal eggene stivpiskes?

Jeg har et i ovnen, men stivpisket det ikke.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.