Var en tur ute i går og spurte bartenderen om han hadde en rødvin med lite sukker i. Han syntes det var et rart spm så forklarte at jeg går på Atkins og må passe meg for sukker. Han sa han ville spørre sin kvinnelige kollega. Hun virket veldig målbestemt når hun valgte vin og helte i glasset så jeg følte meg trygg på at hun hadde peiling.. Dvs helt til jeg så at hun hadde noe annet oppi glasset mitt og rørte rundt. Jeg spurte henne hva hun hadde hatt oppi vinen min og fikk til svar et par skjeer med sukker!!:eek:
Hun var svensk og hadde bare fått med seg at kollegaen sa lite sukker og trodd jeg ville ha litt sukker i rødvinen!?:confused: Heldigvis fulgte jeg med og unngikk å få i meg sukkebomben....
Men hva gjør dere andre når dere skal kjøpe vin ute? Finnes det noen safe viner som er gjenganger på de fleste steder?
HA-HA, måtte bare le av denne: språk missforståelser, hvis du hadde vært svensk og virkelig ønsket sukker i din så hadde du kommet til å bedt om; "ett glass Rødvin med lite sukker, takk".
(oversatt til norsk: "ett glass rødvin med litt sukker takk!. )
Jeg vet ikke hvor mange glass vin dere pleier å helle i dere på byen (er det snakk om veldig mange, så er det greit å være på vakt), men i den store sammenheng mener jeg det har lite å si om du av og til tilfeldigvis drikker en rødvin med et litt høyere sukkerinnhold enn vanlig.
Enig med mannen over. Jeg bryr meg ikke om det når jeg kjøper vin når jeg er på byen. Nå drikker jeg kun rødvin ute, og det er svært sjelden at rødviner har noe mer enn fem seks gram restsukker i seg.
Vet ikke om jeg kan være helt enig med deg her. Finnes en veeeldig god spanjol som ikke er spesielt fyldig eller fruktig etter merkingen fra polet, men som inneholder 18 g/l... Ikke noe problem å drikke en liter av denne :p
Tyske viner inneholder ofte mer sukker enn vin fra andre land. Holder meg konsekvent unna dem. Jeg drikker stort sett bare italienske viner når jeg er på byen, da vet jeg at sukkernivået er stort sett lavt. Men som photo og en herremann sier, det er snakk om sååå lite sukker at det spiller ingen rolle, men mindre det er El Copero som er spansk og inneholder 18 gram sukker/liter.
Jeg snakket forresten i går med en mann på polet om restsukker i vin. Han sa at uansett hvom mye sukkerinnhold de fikk oppgitt på varedeklarasjonen kunne det likavel variere mellom 1-omtrent 15 gram... Selv om det eksempelvis stod 4 gram på deklarasjonen..
Hi hi, med svensk som morsmål selv, skjønner jeg godt at servitrisen trodde du ville ha "lite socker" i vinen din! :D "Litt" og "lite" er vanskelig i begynnelsen, detsamme med ordet "rar" - der kan det også bli mange misforståelser! :D
Merkelige greier, det du har fått opplyst.
Jeg har spurt ansatte på polet flere steder i landet.(reiser en del) Ingen hadde hørt om så store variasjoner som du har fått opplyst.
Flere nevnte at for personer med diabetes var det viktig å få rett informasjon ang sukkerinnholdet.
Kan det være noen misforståelser her:rolleyes: ?
Ifølge vinmonopolet har den rødvinen de har et sukkerinnhold på 2,10 g/l :)
mens hvitvinen har et sukkerinnhold på 6,80 g/l :(
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.