Beregn 1/2-1 pære per person. Skrell og del pærene i to, legg de i ildfast form. Hvis du ikke har en liten ildfast form, kan du lage en liten form av aluminiumsfolie;)
Dette brukte jeg på fire halve pærer:
Smelt 50 gram smør, rør inn 1 ts vaniljesukker (evt bedre alternativer), 1 stor ss sukrin og en liten pose med mandelflarn - eller hakk ønsket mengde mandler selv.
Strø kanel på pærene, og legg deretter blandingen over. Stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca 30 minutter.
Serveres med krem. Smakte nydelig som dessert etter lørdagstacoen!
Hva du velger å spise er jo opp til deg, men for nybegynnere som bør følge reglene er frukt desverre ikke anbefalt: www.lchfnorge.no/lavkarbo3minutter.pdf :o
Vanlige pærer har 8 gram karbo per 100 gram. Både Dahlqvist og Eenfeldt (kostdoktorn) spiser frukt av og til. Eenfeldt spiser til og med brød av og til. LCHF har ikke en absolutt karbo-grense, selv om mange spiser under 20 gram om dagen. Mange spiser mer enn det.
Jeg vil tro at pærer er for de som ikke har et behov for å gå ned i vekt - og de som ikke er oversensitive på karber. Har sette flere svensker i blogger som spiser pærer - men de er ferdig-slanka :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.