< Tilbake til oversikten

Lune pærer med mandler og krem

#1

cillesnuppa sa for siden:

Dette var godt, altså;)

Beregn 1/2-1 pære per person. Skrell og del pærene i to, legg de i ildfast form. Hvis du ikke har en liten ildfast form, kan du lage en liten form av aluminiumsfolie;)

Dette brukte jeg på fire halve pærer:
Smelt 50 gram smør, rør inn 1 ts vaniljesukker (evt bedre alternativer), 1 stor ss sukrin og en liten pose med mandelflarn - eller hakk ønsket mengde mandler selv.

Strø kanel på pærene, og legg deretter blandingen over. Stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca 30 minutter.

Serveres med krem. Smakte nydelig som dessert etter lørdagstacoen!


#2

moochie sa for siden:

Mmm, høres godt ut :)


#3

Carisma sa for siden:

Bare presiserer at dette er for de som følger Fedon og lignende, slik at ikke nybegynnere blir forvirret og tror de kan spise frukt :ja:


#4

cillesnuppa sa for siden:

Tja, er vel to måneder siden sist jeg nærmet meg frukt. En halv pære med smør på er da godt innenfor LCHF:)


#5

Carisma sa for siden:

Hva du velger å spise er jo opp til deg, men for nybegynnere som bør følge reglene er frukt desverre ikke anbefalt: www.lchfnorge.no/lavkarbo3minutter.pdf :o


#6

Yonah sa for siden:

Står på nei-lista innenfor LCHF, så hvordan du får det til å bli godt innenfor LCHF, det skjønner jeg ikke.
Men Fedonister kan spise litt frukt;)

Ellers er dette en fantastisk dessert som jeg nøt før lavkarbotiden, helt fantatsisk!


#7

pheona sa for siden:

hva med heistad sine pærer? jeg kommer nok ike til å prøve men så de hadde det på meny skedsmokorset.


#8

cillesnuppa sa for siden:

Vanlige pærer har 8 gram karbo per 100 gram. Både Dahlqvist og Eenfeldt (kostdoktorn) spiser frukt av og til. Eenfeldt spiser til og med brød av og til. LCHF har ikke en absolutt karbo-grense, selv om mange spiser under 20 gram om dagen. Mange spiser mer enn det.


#9

Areola sa for siden:

Jeg vil tro at pærer er for de som ikke har et behov for å gå ned i vekt - og de som ikke er oversensitive på karber. Har sette flere svensker i blogger som spiser pærer - men de er ferdig-slanka :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.