Vi har barnevakt i morgen, så tenker på om vi skal gå ut og sise.. Men er litt usikre på hvor det er best å gå ut.. Tapas er godt og kunne vært en ide. men man vet jo ikke hva de forskjellige rettene er tilsatt... f.eks spanske kjøttboller, marinerte kylling-klubber, sauser etc...
Noen som kanskje har noen tips og ideer? Vi er ganske ferske på lavkarbo/ketolyse vel og merke:)
Vi spiste nettopp på BigHorn Steakhouse (de har det i Oslo også vel?), og strøk over potetene og skrev "ekstra grønnsaker" der i stedet. Og da gikk vi det. :) Vi lot være å spise maisen som fulgte med, men ellers kunne alt spises.
Ja, jeg har lest mange forskjellige innlegg her nå, og da gikk jeg inn på fridays sin nettside, og sendte de en mail om de selger noen form for lav karbomat(vet jo at de har kjøtt og grønnsaker,men), spesielt den ostekaka jeg hintet til da.. hehe.. Så venter i spenning på svar:):D
Jeg ville skygget unna alle typiske kjederestauranter (Fridays, big horn...) FOrdi man rett og slett betaler for mye i forhold til hva man får! Hvor i Oslo skal du?
Eataly på Aker Brygge har fantastisk Cæsar salat, bare be de droppe krutongene. Trancher på grünerløkka er kanskje byens beste biff-sted, men husk å bestille bord. De har kun entrecote, men den er til gjengjeld grillet i 24 timer :sikle: Man velger tilbehør fra menyen, jeg spiste aspargesbønner og en olje dressing/saus som bare var helt nydelig da jeg var der.
Men jeg er ikke redd for å spise tapas. Bare holder meg unna brød og poteter, og spiser masse aioli i stedet :D
De fleste plasser kan du uansett be om grønnsaker i stedet for poteter/ris.
Ja, eataly er et supert sted.. Vi prøver oss på san leandro på grunerløkka tenker jeg. Har vært på den som ligger på Vika også, og maten der er suuuper... Må bare luke unna bød og poteter og sånt.. men chillimarinerte skampi er kanskje ikke så bra?? (og det som er sååå godt!!) Tenker at det er sukker i den chillisaus-marinaden(eller er det bare noe jeg innbilder meg)??
Syns du? Både jeg og sambo ble kjempeskuffa. Dyrt, trangt og dårlig utvalg. Med andre ord bare en hype... Den i Vika hvertfall. Men tivler på vi kommer til å teste andre avdelinger når det finnes så mange bedre tapas-steder. Jeg ville heller gått på Delicatessen eller Barcelona (i markveien) for god tapas på Løkka. :o
Det er mange steder det går greit å spise lavkarbo, egentlig. Sist jeg var ute var jeg på far east, et lite thai-sted i sentrum, fikk en svær porsjon med deilige grønnsaker og kjøtt i godt krydret ingefærsaus. Ris ble servert ved siden av, men det er jo bare å la være å spise. :cool:
Ja, det er ganske trangt der, det er jo litt negativt.. Tror det kommer ann på hvilket bord man får, men det er veldig god mat der synes nå jeg da:) Men så har jeg ikke prøvd andre tapas steder, så kanskje derfor:p
Indisk er jo veldig lavkarbovennlig, og jeg kan trygt anbefale Agra på Aker brygge eller Haveli-resturantene. Det er litt "vondt" å ikke spise ris og nanbrød, men resten av maten er så god at det går stort sett greit.
Yaya's i Mundedamsveien og på majorstua har nydelig Thai-mat og kan virkelig anbefales.
Skal man spise indisk syns jeg nesten man må gå på Mister India i Fred. Olsens gate, rett ovenfor Børsen. Der skal det gå an å spise seg god og mett uten å ha i seg et eneste riskorn.
Sånn bortsett fra at de bloir stengt hver gang det er hygiene/rotte-razzia har jeg hørt mye bra om de. Men det med rottene gjør at jeg ikke tør å gå dit :o
Det ligger en Mongolsk(?) resturant i Strøget Passasjen, hvor man plukker det man vil ha av grønnsaker, kjøtt osv og tar med til kokken. Her burde det være muligheter for de fleste. Så kan man spise så mye man vil for x-antall kroner. Det er mange ååår siden jeg har vært der, men bare det at den fortsatt eksisterer er jo muligens et godt tegn ;)
Cafe Beirut i MonaLisa huset har kjempegod mat og her kan man tilpasse rettene til lavkarbo. Mange av dem er jo allerede det. Anbefaler å velge alternativet hvor du får mange småretter. Hummusen er kjempegod der.
Når dere spiser på Indisk, spør dere om det er mel eller sukker i rettene for å være sikre på at det ikke er for mye karbo? Jeg skal på Agra om et par dager og er litt usikker på om jeg bare skal bestille en rett jeg har lyst på. Har spist flere ganger på Yayas (thai) og har spurt der om det er sukker i rettene og det er det med unntak av en suppe.
Jeg er i Ketose og er usikker på om mengdene som er av sukker i rettene evt er så små at jeg kan la vær å bekymre meg for dette?
Noe sukker vil det nok være i enkelte retter, spesielt de med saus. Spør, og be de evt sløyfe det hvis du tør å være "vrang". Det er neppe noen store mengder å snakke om uansett. Det skal sies da, at jeg stort sett alltid ender opp med Butter Chicken eller Chicken Tikka Masala. De oppskriftene jeg har funnet på disse inneholder lite, eller ikke noe sukker.
Jeg bruker ikke ketostiks, men en tur på indisk i ny og ne har ikke gitt noen negative resultater på vekta ;)
Hva med sausene på Djengis Khan, spiser dere dem, eller hopper bare over og spiser grønnsakene og kjøttet bart? Jeg dro på Mr Hong i sommer, samme konseptet som Djengis, og syns det ble så kjipt uten sauser, så jeg tok noe sauser av de som virket minst søte, prompet i alle fall godt etterpå :flau:
Jeg har spist sausene på Djengis khan de gangene jeg har vært på lavkarbo-treff. Har gått ned i vekt neste morgen, hver gang....:) men jeg dynger ikke sausen over hele maten, men legger den på kanten og dypper maten borti...
Husker ikke helt, men tror jeg liker den på venstre side, nr 2 fra øverst best.......kan det være nr B? Det er den sterkeste, men den finnes ikke sterk...Kanskje noen andre husker dette?
Jeg tok kanskje litt vel mye saus, da, syntes selv det ikke var helt over the top.. men mulig Mr Hong har litt mer sukrede sauser enn Djengis kanskje.. har ikke vært på Djengis, nemlig.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.