< Tilbake til oversikten

Hvordan er denne sjokoladen?

#1

Atkinsmadde sa for siden:

Næringsinnhold
De mest vanlige verdierPr 100gPr daglig
rasjon
(3 stk)Voksen
GDA*%
GDAEnergi2397 kJ
575 kcal857kJ
206 kcal2000 kcal11%Proteiner8,3 g3,0 g45 g7%Karbohydrater50,0 g18,0 g230 g8%hvorav krystallinsk fruktose**25,0 g9,0 g90 g10%Fett38,0 g13,5 g70 g19%hvorav mettet fett24,0 g9,0 g20 g45%Fibre12,0 g4,0 g24 g17%Sodium0,1 gSpor2,4 g<1%Salt ekvivalent0,2 g0,1 g6 g2%Minimum 70


#2

Kitt sa for siden:

Veldig forvirrrende oppsett,men jeg tolker det dithen at den inneholder i hvert fall 25g fruktose og er dermed så absolutt ikke noe lavkarboalternativ!:nei:


#3

Charlott sa for siden:

Hadde kanskje vært enklere om du la ut navnet på sjokoladen så man kan søke litt rundtomkring?


#4

Atkinsmadde sa for siden:

Den heter Xocai:) Var veldig forvirrende ja...
Det er et pyramidespill og de selger denne sjokoladen...
Skal visst være helsefrembringende på andre måter. Men, er nok ikke noe for oss her inne:(



#6

Allit sa for siden:

Den eneste sjokoladen som kan spises er Atkins crispy milk.30 gr store.Kan spises mellom måltid uten å ødelegge lavkarbodiett på 25 karbo pr døgn.:)


#7

Atkinsmadde sa for siden:

Så du mener at jeg ikke kan spise andre sukkerfrie sjokolader f.eks fra Cavalier og sukkerfritt??


#8

Kitt sa for siden:

Dersom Atkins ikke er veldig i mot søtstoff og du bare tenker på karbene, må du da kunne spise litt av de andre sukkerfri sjokkisene en sjelden gang!:p


#9

Photobscura sa for siden:

Nå tar du vel i litt :p. Det finnes for det første flere varianter enn akkurat den atkinssjokoladen. De er søtet med maltitol, og sånn sett kan man jo også spise andre maltitol-sjokolader, som Cavalier, Cloetta etc.
Men greit å holde det til et minimum, for det første opprettholder det søtsuget, for det andre opplever mange en mildt sagt lakserende effekt :p.

Fruktose må dere for all der holde dere unna! Skjønner ikke hvordan Fedon fortsatt kan abefale det, i mine øyne er det verre enn vanlig sukker.


#10

Nomy sa for siden:

Det går faktisk an å lage sjokolade selv :) Jeg kjøpte kakaosmør i en helsekostbutikk i Oslo, den inneholdt ingen karbohydrater. Jeg tilsatte et par skjeer med kakaopulver (laveste jeg fant så langt har vært 12g per 100g, men du bruker jo ikke mer enn ca 10g) Bruk så et kunstig søtstoff, noen vaniljedråper og eventuelt litt fløte og hurra, deilig sjokolade med få karbohydrater. :)

Men! Jeg tror ikke jeg vil anbefale å lage seg "søtsaker" hver dag, jeg holder det som helgekos eller på dager der jeg trener, for jeg synes ting med kunstig søtstoff øker appetitten min for mye.


#11

Thehortensia sa for siden:

Dere er veldig opptatt av helsekost sjokolader, (og det er helt greit)jeg har selv kjøpt et par av atkins sjokoladene og de er veldig gode.
Men ellers er freia sjokoladen Premium 86% coca helt super. Inneholder 19 g karbohydrater pr 100 g og man får den i vanlige matbutikker til en grei pris.


#12

nellie sa for siden:

Jeg har spist xocai! Men bare en halv av gangen. En halv sånn nugget, that is. (=3 karber) Det kommer jo i flere forskjellige former. Hvis man er estreng på at karbene overhodet ikke skal komme fra noen "usunne" kilder, så holder man seg unna=)


#13

Pearl sa for siden:

Jeg handler på økosjokolade.no og lager egen sjokolade. Da kan jeg putte i det søtstoffet jeg selv vil.


#14

Hamster59 sa for siden:

Har snakka med noen entusiastiske Xocai-brukere i helga. Man skal visst ta en sånn sjokolade i begynnelsen av hvert måltid, fordi det demper sult og søthunger. Men det koster ganske mye, 1000-1200 pr mnd. Synes det blir dyrt i tillegg til vanlig mat.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.