Jeg er en mann på 44 år og har nå prøvd denne kuren i snart 4 uker og strever veldig med dette med mat jeg kan spise.
Har utslag på stixen (moderat) og veier mindre ca . 4 kg men om dette er mindre veske i kroppen er jeg usikker på . Mage målet er ikke mye mindre.
I utgangspunktet mener jeg ikke jeg burde være overvektig men pga arbeidspresset mitt blir det minimalt med trening og ugjevn spising med dertil lette løsninger.
Sluttet med tobakk for 4 år siden og gikk noe opp i vekt og veide vel 94-95 kg / 179 cm høy da jeg bestemte meg for å ta av noen kilo.
Klallhard kontroll av inntaket av kalorier (1600-1700 pr dag) og sykling stort sett hver dag resulterte i - 17 kg på 11 mnd. Veide i november 07 77 kg.
Følte meg og så litt for tynn ut og mener vel at en normal vekt burde være rundt 80-82 kg. Har siden høsten 2008 gått opp igjen og var nå tilbake der jeg startet.
Problemet mitt er å finne mat som jeg kan lage og som er enkel selv når jeg jobber . Det er mange oppskrifter her men det er ikke enkelt når jeg jobber 10-12 timer hver dag og siste året har kun hatt 12 fri dager .
Veier nå 89 kilo men føler vel at dette er vanskelig og vurdere om en vanlig kontroll av kalorier egner seg bedre som slanke kur for meg . Synspunkter ???
Du kan lage opp mat en dag i uka og fryse dette ned for så å ta med deg på jobb.
Nå vet jeg ikke hvilke muligheter du har til å varme maten, men jobber du så mye pr dag så er det kanskje ikke dumt å investere i en mikro på jobben.
Salat med kjøtt,fugl eller fisk er også noe mange bruker.
Kun fantasien som kan stoppe oss, og vi må lære oss å legge vekk tanken om at det eneste som kan spises på jobb er brødskiver :)
Tenk på hvor mye vi har gått glipp av ;)
Hei,
Tror ikke du får mange positive tilbakemeldinger på å gå tilbake til å telle kalorier er på forumet. Du må regne med at det tar litt tid å forandre tankesettet fra høykarbo til lavkarbo når samfunnet ikke er helt tilrettelagt for lavkarbo kosthold. Jeg brukte faktisk et halvt år på å forberede meg så da jeg endelig bestemte meg så gikk det veldig greit.
Enig med fungirl at micro på jobben er genialt og å lage opp mat for å ha i fryseren er også genialt. Uansett hvilket kosthold man legger om til så må det nødvendigvis bli litt planlegging og noe styr i begynnelsen. …bare helsefordelene er verdt strevet ved omlegging til lavkarbo!
Det med maten/matlagingen blir ikke verre eller bedre enn det man gjør det til…
Stix – utslag er utslag man snakker ikke om grader av ketose enten er mann i ketose eller ikke, mørk farge kan derimot være en indikasjon på at man drikker for lite vann. Testen skal tas om kvelden minst to timer etter siste måltid.
Jeg har nylig laget en tråd hvor jeg har samlet en del informasjon fra og om forumet beregnet på nykommere i lavkarbo verdenen, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=29970
Jeg er nybegynner på ketolyse og har, om ikke lang arbeidsdag, men mye å gjøre. Jeg planlegger litt middager i helgene og prøver å lage litt på forhånd når jeg har tid. På jobb har jeg med meg salat, samt litt ost/ostesnack og spekeskinke som jeg legger i kjøleskapet der jeg jobber. Ser andre som er på samme kur, har med seg middagsrester som de varmer opp (derfor er micro en grei ting å invistere i) I mine øyne, så er det fremtiden din du invisterer i :)
Her på forumet er det mange lettlagde retter, som smaker godt, og når man har laget en rett et par ganger, så kommer det av seg selv.
Lykke til :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.