< Tilbake til oversikten

Den perfekte aioli!

#1

Noddyboy sa for siden:

Den perfekte Aioli:sikle:

Det er den enkleste, beste og raskeste aiolien man kan lage.

Man trenger:

Stavmikser
Litermål

2 egg, av god kvalitet (to eggeplommer +en eggehvite)
litt sitron
et par hvitløksfedd
en ss hvitvinseddik
en stor ts dijon-sennep eller lignende
salt og pepper
nøytral olje ( soya, solsikke etc.)

  • Ha ett egg pluss en eggeplomme i et litermål sammen med hvitløksfedd, hvitvinseddik, sennep.
  • Hell så den nøytrale oljen oppi slik at litermålet viser en halvliter. Den kan høres mye ut og ser ganske rart ut, men er altså akkurat slik det skal være.
  • Sett stavmikseren helt til bunns i litermålet og dra sakte opp. Man skal nå kunne se aiolien bli til etterhvert som man drar stavmikseren oppover.
  • Smak til med sitron, havsalt og masse nykvernet pepper. Fantastico!!

Bruk den som en del av et tapas-bord, til albondigas, grillmat, skalldyrsuppe, dip til grønnsaker og et must til artisjokk. Bland også med finsnittet kål, en dæsj sennep kanskje, eventuelt mer salt, pepper eller sitron, så har man en rask coleslaw som man kan bruke til for eksempel pølser eller annen grillmat...wow...


#2

Carisma sa for siden:

Ingen av disse oljene er desverre særlig bra for kroppen... Det er vanskelig å finne nøytrale oljer som er akseptable for kroppen også. Endel bruker Avocadoolje i majones, men den er veldig dyr.


#3

BridgetJones sa for siden:

Rapsolje er en sunn og nøytral olje, perfekt til majones osv :)


#4

Fumle sa for siden:

Linfrøolje kan vel også brukes :)


#5

Carisma sa for siden:

Jeg klarer ikke bismaken på den kaldpressede, og "vanlig" utgår jo.


#6

Chantelle sa for siden:

tenkte komme med tips til olje her. HAMP- olje ...
har ikke prøvd den til denne aioli, men den har ganske nøytral smak - og er sunn kaldpresset :)...skulle tro den kunne passe her..


#7

marjusen sa for siden:

Lagde denne i dag. Utrolig nydelig til kylling som dipp.


#8

mallilen sa for siden:

Og her har jeg drevet med kjøkkenmaskin, dråpeteller og stor oppvask etter å ha laget aioli i flere år :rolleyes:

Dette fungerte helt toppers, det! Laget bare majonesen i første omgang, da den skulle deles i krydderaioli, aioli og kaldbearnaise. Har nå 3 fine bokser i kjøleskapet som står og godgjør seg på smak. Nammenamm :p

Gubben forlangte imidlertid at jeg skulle lage til kyllingsalat i efta, så blir å lage karrimajones i kveld. Fantastisk enkelt, og så kort tid det tar!


#9

Zillah sa for siden:

Mmm. Den var god. Og virkelig lettlagd også.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.