Jeg undres litt over når man er "ferdig" på en lavkarbodiett
Vil jeg kunne gå over til "vanlig mat" igjen, og følge med på kaloriene fremfor karbohydrater?
Jeg vet det er snakk om livsstilsendring, jeg har fått føle at kroppen fungerer mye bedre på lavkarbo, men jeg vil så veldig gjerne kunne spise litt "vanlig" også; la oss si i festlige anledninger
Går ut fra at du har/har hatt et vektproblem. Går også ut fra at du utviklet dette mens du spiste "vanlig" - dvs høykarbo. Og går også ut fra at grunnen til at du valgte lavkarbo nå rett og slett er fordi du ikke klarte å gå ned på "vanlig" måte, dvs lavfett/lavkalori.
Om jeg har rett er du som de fleste her inne. Og svaret på spørsmålet ditt er da: nei. Ikke om du vil beholde alt det du har fått på lavkarbo: lavere vekt, bedre helse og ikke minst: kontroll over maten.
MEN, når det er sagt, du må ikke spise under 20 karber resten av livet. Når du (om du) gradvis øker karbomengden vil du finne din egen øvre grense som gjør at du holder vekten. Og for de fleste er den såpass høy at man kan spise litt av hvert. Og utskeielse kan man også tillate seg. Men jeg antar problemet med økt søtsug lett kan melde seg da, som nå. Det er nokavpersoner som gikk ned masse for noen år siden, og som vender tilbake til lavkarbo fordi de begynte å spise som før, og endte opp som før - overvektige.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.