< Tilbake til oversikten

For lite magesyre?

#1

Kanutten sa for siden:

Er det noen her som sliter med for LITE magesyre ?

Jeg har i lang tid gått på nexium foreskrevet av lege fordi jeg hadde sure oppstøt og vondt i magen. Nå har jeg vært uten nexium en tid og magen var kanskje blitt litt bedre.

Men i dag tok jeg en nexium igjen og rett etter middag blåste magen seg opp til en stor ballong. Maten kom opp igjen og det samme gjorde jaggu frokosten også selv om det var ca 6 timer siden jeg spiste den. Og når jeg bommeligbommer kan maten ofte komme ufordøyd ut igjen. Unnskyld detaljene...

Jeg søkte på nettet og fant ut at det kan skyldes for LITE magesyre. Noen her som kjenner til dette?


#2

Atir sa for siden:

Det kan godt være at du har forliste magesyre, typisk at du ikke fordøyes maten skikkelig. Prøv aciglumin, du får det på apoteket, reseptfritt. Lykke til!


#3

Kanutten sa for siden:

Takk!!! Jeg skal prøve det!


#4

smgj sa for siden:

Et alternativ til er å prøve med litt eplecidereddik i vann til måltidene. Drikk det så surt som du klarer.... Eller HCl-tabletter. Jeg brukte denne som i tillegg til ensymer også inneholder saltsyre (=magesyre) (www.bigvits.co.uk/product.asp?pid=52&cid=19&tid=&bid=) i en periode der hvor jeg slet - ikke med magesyren, men med fordøyelsen generelt. Jeg kunne se forskjell på "output" når jeg spiste dem med større måltider. Nå er jeg nesten bra, og bruker dem ikke lenger.

Sure oppstøt er som du sier minst like vanlig ved svak/lite magesyre, som ved for mye. Boblingen skjer såvidt jeg forstår like gjerne av at maten ikke "uskadeliggjøres" raskt nok, men at gjæringsprosessen starter som av magesyreoverproduksjon.


#5

TrillTrall sa for siden:

Jeg har smerter i magesekkområdet fra tid til annen, det kan være ganske så vondt, som om noen klyper meg på innsiden. Det var flere som mente at det kunne skyldes for lite magesyre og om jeg tar en slant eplecidereddik hver morgen så er smertene borte... Verdt et forsøk kanskje?


#6

Kanutten sa for siden:

Jeg startet dagen i dag med 0,5 dl ublandet eplecidereddik og litt sitron. Før lunsj drakk jeg en stor slurk sitron. Og to ganger i ettermiddag to ganger 0,5 dl ublandet eplecidereddik.

Magen føles veldig bra!!! Jeg skal fortsette med det et par dager.

Selv om både sitron og eplecidereddik blir basisk når de kommer i systemet har de en balanserende effekt. Har jeg lest. :ja: :p


#7

TrillTrall sa for siden:

Det funker i alle fall for meg. :) Men hvordan får du ned 0,5 dl ublandet eplecidereddik???? Jeg blander 1-2 ss i ca. 3/4 dl vann og sterkere enn det hadde jeg ikke klart tror jeg. Jeg synes også jeg blir bedre når jeg passer på å få i meg litt salt i løpet av dagen. Jeg bruker lite salt i maten og spiser i grunnen lite halv- og helfabrikata og magesyre består jo av bl.a. saltsyre så... Noe salt trenger vi jo!


#8

Kanutten sa for siden:

Jeg holder for nesa og størter ned!!! Drikker vann etterpå så jeg kunne sikkert ha blandet den ut. Jeg raper ikke etter inntak og det skal visstnok være et tegn på at man trengte litt syrepåfyll.


#9

smgj sa for siden:

Bare vær oppmerksom på at såpass mye eplecidereddik kan være litt vel ... Dersom du blir veldig hard i magen så må du ned til 1-2ss i stedet. Det regnes som tilstrekkelig for de fleste... Det er viktigst å få det ned før/under måltidet. Mellom måltidene bør du ikke trenge ekstra syre.


#10

Kanutten sa for siden:

Jeg var kvalm i natt også og tok da en slurk eddik. Det vonde forsvant på et blunk!

Det "koselige" er at nå tåler jeg å drikke kaffe; ikke får jeg vondt i magen og ikke smaker det bark av kaffen.


#11

smgj sa for siden:

:) Så bra.


#12

Kanutten sa for siden:

Jeg drikker fremdeles denne eddiken min. Og det jeg har erfart så langt er at magen er blitt myyyye bedre. Eddiken virker også vanndrivende slik at jeg har faktisk kuttet ned på diural. Men det rareste er at huden er blitt så mye finere, glattere og ikke så tørr. Nå mener jeg å ha lest et sted at for lite magesyre kan forsake utslett, men jeg er ikke sikker.., må sjekke.


#13

StineK sa for siden:

Vekker opp denne gamle tråden da eddiken har hjulpet min mage også.

Ble skikkelig dårlig og fikk PPI-tabletter hos fastlegen som ikke hjalp og sannsynligvis ødela da min teori er at jeg har for LITE magesyre.

Gikk uten PPI en uke og så testet jeg meg etter tips fra denne siden:
www.isbla.no/aktuelt/for-lite-eller-for-mye-magesyre?page=all

Dvs tok sitron- og natron-testene. Begge sierjeg har for lite magesyre.

Hadde vært interessant å høre fra @Kanutten og andre i tråden her hvordan det gikk med magene - hvor raskt kunne dere trappe ned på eddiken?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.