< Tilbake til oversikten

Grønnsaksmedaljonger. Trenger hjelp.

#1

steinar78 sa for siden:

Var på IKEA her om dagen og spiste middag. De hadde fylt laks med grønnsaksmedaljonger. Utrolig godt!! www.ikea.com/no/no/store/furuset/restaurant

men nå lurer jeg på hvordan man lager slike grønnsaksmedaljonger selv? Må
jo være et knall alternativ til den kjipe poteten :)

Noen som kan hjelpe meg? Finner ikke noe om det på Google eller på forumet.


#2

arkine sa for siden:

åja de har jeg også smakt , de var kjempegode, og lurer også på hvordan de lages


#3

arkine sa for siden:

kikket på innholdet ,og ser ut som det er laget potetstappe og blandet i i grønnsakene og egget og lagt dem i en form

så da må jo vi finne noe erstatning for potetstappen,,,


#4

Kitt sa for siden:

Nå må jeg jo en tur på Ikea, nå da! :sikle:

Ellers kan jeg tenke meg noe sånt som lettkokte grønnsaker( purre, løk, squash, sopp, stangselleri, paprika) i en bomkål/broccolimos laget med egg, formet og stekt lett i panne!
Eller noe sånt!:p


#5

steinar78 sa for siden:

Ja løp å spis!! KJEMPEGOE!

Men noen må vel ha en oppskrift på noe sånt?

Hvis evt. noen skal på ikea, kan dem ikke høre om hva som er oppi, evt. oppskrift ;)


#6

Carisma sa for siden:

Det står jo inne på siden du linket til hva som er oppi....

Mye potet og gulrot desverre.


#7

steinar78 sa for siden:

Så da skal man bare slumpe oppi de tinga og håpe på bra resultat? ;)


#8

Yonah sa for siden:

Ærlig talt tror jeg det er potetmosen som holder det sammen og de skal du vel ikke spise? Men du kan jo prøve, men hverken potet eller gulrot er mat på LCHF.. Nå vet jeg ikke hvor strikt du kjører, men for de fleste av oss er dette mat vi ikke kan spise..


#9

Kanutten sa for siden:

Gulrot kan man da av og til spise på lavkarbo.. Husk at definisjonen på lavkarbo er alt fra 0 karber til over 100. Husker ikke eksakt hvor mye.. Fedon er jo lavkarbo... eller er det ikke??


#10

Carisma sa for siden:

Og som vi har diskutert tidligere er det ikke ett fett hvor disse karbene kommer fra ;)

Men blomkålmos kan erstatte potetmosen


#11

Yonah sa for siden:

Ja, men Fedon er sannelig striks på rå kontra kokt gulrot. Kokt gulrot er mpe helt annet enn rå. Og det skal da ikke være rå gulrot i disse medaljongene. Kokt gulrot har en gi på 58.


#12

Kanutten sa for siden:

Fedon sier jo også at kokte poteter som blir kalde og så varmet opp igjen har mye lavere GI enn nykokte poteter. Kanskje det samme kan oppnås med gulrøtter??


#13

Kanutten sa for siden:

Eller kanskje det er egget som holdet det sammen??

Ala en eggestand med grønnsaker oppi?


#14

arkine sa for siden:

også er det jo potemosen som gjør den så god


#15

Kitt sa for siden:

Om dere ser på bildet, ligger gulerøttene ved siden av laksen og medaljongene!

Med fare for å gjenta meg selv:p:

Ellers kan jeg tenke meg noe sånt som lettkokte grønnsaker( purre, løk, squash, sopp, stangselleri, paprika) i en blomkål/broccolimos laget med egg, formet og stekt lett i panne!

Burde ikke være noe problem å erstatte potetmos med blomkålmos. Bare man husker at man ikke kan ha så mye væske i blomkålmosen. Trenger nok ikke fløte, holder nok lenge med et egg for å få nok væske!

Blir jo ikke akkurat det samme, men noe i samme gata blir det jo!:)


#16

Kanutten sa for siden:

Æhh sjekka ikke bilde, men :sikle:


#17

Kitt sa for siden:

Var hakket før det ble middag på Ikea idag, ja!:sikle:


#18

Carisma sa for siden:

Helt ærlig syns jeg de er vassne :o Spiste de for et års tid siden. Men jeg tror en hjemmelaget versjon med blomkålmos absolutt er verdt et forsøk! :ja:


#19

Kitt sa for siden:

Kommer sikkert an på dagsformen til h*n som tiner dem!;)

Jeg skal i hvert fall prøve meg på en lavkarbovariant neste uke!:D


#20

Kanutten sa for siden:

Legg inn oppskrift. Gasta Pang! :p


#21

Kitt sa for siden:

Oppskrift kommer om det blir spiselig!:eek::p:D


#22

Monica M sa for siden:

Spiste de forrige uke da vi var på Ikea :) Ja, de var gode !!!

Kan da ikke være så mye potetmos i de ...Hvis potetene skjæres i skiver å skylles i kaldt vann, så enner det jo litt stivelse fra også...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.