Ellers kan jeg tenke meg noe sånt som lettkokte grønnsaker( purre, løk, squash, sopp, stangselleri, paprika) i en bomkål/broccolimos laget med egg, formet og stekt lett i panne!
Eller noe sånt!:p
Ærlig talt tror jeg det er potetmosen som holder det sammen og de skal du vel ikke spise? Men du kan jo prøve, men hverken potet eller gulrot er mat på LCHF.. Nå vet jeg ikke hvor strikt du kjører, men for de fleste av oss er dette mat vi ikke kan spise..
Gulrot kan man da av og til spise på lavkarbo.. Husk at definisjonen på lavkarbo er alt fra 0 karber til over 100. Husker ikke eksakt hvor mye.. Fedon er jo lavkarbo... eller er det ikke??
Ja, men Fedon er sannelig striks på rå kontra kokt gulrot. Kokt gulrot er mpe helt annet enn rå. Og det skal da ikke være rå gulrot i disse medaljongene. Kokt gulrot har en gi på 58.
Fedon sier jo også at kokte poteter som blir kalde og så varmet opp igjen har mye lavere GI enn nykokte poteter. Kanskje det samme kan oppnås med gulrøtter??
Om dere ser på bildet, ligger gulerøttene ved siden av laksen og medaljongene!
Med fare for å gjenta meg selv:p:
Ellers kan jeg tenke meg noe sånt som lettkokte grønnsaker( purre, løk, squash, sopp, stangselleri, paprika) i en blomkål/broccolimos laget med egg, formet og stekt lett i panne!
Burde ikke være noe problem å erstatte potetmos med blomkålmos. Bare man husker at man ikke kan ha så mye væske i blomkålmosen. Trenger nok ikke fløte, holder nok lenge med et egg for å få nok væske!
Blir jo ikke akkurat det samme, men noe i samme gata blir det jo!:)
Helt ærlig syns jeg de er vassne :o Spiste de for et års tid siden. Men jeg tror en hjemmelaget versjon med blomkålmos absolutt er verdt et forsøk! :ja:
Spiste de forrige uke da vi var på Ikea :) Ja, de var gode !!!
Kan da ikke være så mye potetmos i de ...Hvis potetene skjæres i skiver å skylles i kaldt vann, så enner det jo litt stivelse fra også...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.