Hei!
Ny her på forum og fersk mht. til lavkarbodiett. I slutten av mai tok jeg steget og kuttet ut høykarbomat. Jeg er i fin form, ikke sulten, koser meg med mye av maten (alt smaker så mye bedre med meierismør og kremfløte ;)). Jeg følger vel ikke noe retning sånn slavisk, men prøver å finne inspirasjon i blogger, her på forum og andre steder. Jeg har rusla ned 8,5 kilo i vekt siden månedskiftet mai/juni uten trening. En utenlandsferie gjorde det litt vanskelig med lavkarbo, så jeg var fornøyd med å ha stått stille i de 14 dagene oppholdet varte.
En ting lurer jeg på.:confused:
Hvor lavt bør man ligge i mht. til karbo/fett/protein? Jeg skriver opp maten jeg spiser på diett.no. og der får man fine diagrammer som viser fett/karbo/protein inntaket pr. dag. Men hva bør man optimalt ligge på?
bLitt vanskelig når du ikke følger noen bestemt retning, for da vet jeg ikke hvor mye kabrer du spiser, men....
Du skal ha ca 1g protein pr kg kroppsvekt! Mer om du er veldig aktiv.
Man sier at ca 20% av næringsinnholdet skal være proteiner og 5% karber, så da får du regne ut i fra det!
Husk at 1g protein er 4 kcal, 1g karbo 4kcal og 1g fett 9kcal!:)
Hei og takk for svar.
Ser nå gjennom fordelinga etter dagens matregistrering så langt i dag, så ligger jeg på 0,21 g. karbo etter frokost og lunsj. I kakediagram blir mattinntaket i dag lagt ut slik: 69% fett, 27% protein og 4 % karb. Jeg kommer til å spise middag senere i kveld, en indrefilet av svin skal stekes opp (200g porsjon) og jeg kommer til å ha blomkålmos ved siden av og dampet broccoli. (ev. saus av champignon, kraft fra panna og kremfløte). Jeg får ikke i meg noe i drikkeinntaket, her går det stort sett i vann/te/farris.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.