< Tilbake til oversikten

Himmelsk taco/blomkålmos-grateng (Bilde)

#1

Shrinking Line sa for siden:

Denne her var himmelsk. Det hele begynte med at jeg hadde lyst på taco, men hadde og blomkål jeg måtte bruke. Så da prøvde jeg meg frem og resultatet ble utrolig godt.

Ingredienser:

1 blomkålhodet
1kg kjøttdeig
Hjemmelaget tacokrydderlanding
Cheddar ost
Smør
Fløte

Først setter jeg blomkålen til kok i fløte og smør. Så steker jeg kjøttdeig som jeg blander sammen med tacokrydderblandingen. Stekte først 500g som jeg la i bunnen av formen.

[CENTER]

Et lag med cheddar skiver

Blomkålen ble most med stavmikseren og så lagt som et lag over kjøttdeigen.

Til slutt et nytt lag med kjøttdeig før revet ost på toppen.

[/CENTER]
[LEFT]Når du legger osten på er opp til deg. Jeg har gass ovn med bare undervarme, så jeg legger den på med en gang. Inn i ovnen i 30min ved ca 200C.
[/LEFT]
[CENTER]

Lukter og ser himmelsk ut

Serveres med salsa og rømme
Himmelsk

theshrinkingline.blogspot.com/
[/CENTER]


#2

Charlott sa for siden:

Det så skikkelig digg ut!! :D :D


#3

Shrinking Line sa for siden:

Det var det og. Overraskende digg. Segler opp blant favorittene.


#4

Furine sa for siden:

Mmm! Det såg veldig godt ut! :)


#5

somaya sa for siden:

Nam dette må prøves!


#6

drizella sa for siden:

Hvor mye fløte/smør har bruker du å koke blomkålen i ? For du sper vel med vann i tillegg?


#7

Yonah sa for siden:

Å, nam! Men sånn gul cheddar har jeg ikke sett i norge. Det guleste man kommer er gouda. Jeg har sett gul cheddar, men det er jo ikke cheddar, men sånn vegetabilske greier som man bruker til hamburger.. Finnes det gul cheddar i norge? Jeg vet den hvite er den opprinnelige, men den gule er jo så mye bedre:D


#8

Dietta sa for siden:

Jeg er sulten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


#9

trillian78 sa for siden:

Ordentlig gul cheddar finnes i løsvekt på mange meny-butikker i hvertfall.


#10

Shrinking Line sa for siden:

Jeg koker kunne i fløte og smør, ikke noe vann. Men jeg koker med lokket på, veldig viktig. Rør litt rundt så det ikke brenner seg i bunn. Siste min uten lokk. På 1 hodet bruker jeg 2.5dl fløte. Og en del smør for å få fettet. Fløten og smøret dekker bare bunnen og litt opp, ikke all blomkålen. Jeg bruker vel 1-200g smør, kommer litt an på hvor mye blomkål.

Her nede i Østerrike er det Irsk Cheddar, som jeg får i 2 butikker. Godt er det.


#11

Hannehk sa for siden:

Denne hadde jeg til middag i dag. Hadde ikke cheddar og bare en kjøttdeig, men den funket med vanlig ost også :ja: Jeg er litt usikker på om jeg liker blomkålmos - må iallefall venne meg til det. Har aldri vært så begeistret for blomkål. Neste gang skal jeg lage hvit saus av fløte og smør også vende inn i stivpiskede eggehviter.....da får du nydelig grateng konsistens!


#12

Shrinking Line sa for siden:

Det må jeg prøve en gang. Mulig det ble for mye mos om du tok et helt hode til en kjøttdeig. Normalt lager jeg mos med bacon i, men ikke til dette. Er helt klart favoritten av grønnsaker sammen med brokkoli.


#13

Bubbi sa for siden:

ååå, dette hørtes enda bedre ut.. Men hvor mange eggehviter bruker du?


#14

Hannehk sa for siden:

Nå har jeg ikke prøvd det til denne retten enda, men sausen skal bli god og luftig så kan godt bruke 3-4 eggehviter :ja: Jeg brukte denne metoden på en bacongrateng jeg lagde for noen år siden (høykarbo sådan) den ble GOD :sikle:


#15

Life_Tone sa for siden:

Denne MÅ testes snarest ser jeg!! Blir skikkelig sulten jeg nå..


#16

agurken sa for siden:

Dette spiste jeg til middag i dag, og må bare takke for super oppskrift, og si at den smakte helt nydelig!!! Jeg elsker taco (fra mitt liv med høykarbo), og dette var en fantastisk erstatning for den "vanlige" tacoen! Savnet ikke lefser/skjell et sekund, og "premien" er en mage som er superfornøyd med meg som ikke gir den karbohydrater:)
Noen som vet totalt karbeinnhold i den forresten?


#17

Tønneklara sa for siden:

Dette så utrolig godt ut! Snadder!


#18

timich sa for siden:

Ja, de har ordentlig gul cheddar på en del Meny-butikker eller andre matbutikker med godt utvalg. Jeg får ikke tak i det her jeg bor, så vi pleier å "hamstre" litt når vi er til byen og så fryser jeg dem ned. De smuldrer litt når de har vært i fryseren, men jeg bruker dem jo stort sett bare til varm mat/smelting uansett.


#19

Shrinking Line sa for siden:

Jeg må helt ærlig si at jeg ikke vet hvor mye karbs det var i. Jeg fikk 7-8 porsjoner ut av min form og i den hadde jeg.

1kg kjøttdeig
1 blomkålhodet
2.5dl fløte
smør
cheddar
hjemmelaget taco blanding


#20

Life_Tone sa for siden:

Altså GUD BEDRE denne var god!!!! :eek:
Er heldig jeg da som bor i Finland, her har de tacomix uten sukker i! Fant 2 ulike!

Er glad d ble igjen en masse (vi er bare 2), så har vi middag i morgen også :D


#21

Shrinking Line sa for siden:

Så hyggelig at det er flere enn meg som syntes at denne er bare utrolig god.


#22

Lillerose sa for siden:

Hadde ikke peiling på hva jeg skulle lage til middag i dag,så da måtte jeg lete litt i forumet. Og vips så fant jeg denne oppskrifta, og var så heldig at jeg hadde ingrediensene til denne retten, og vips så står den i oven....Hadde ikke cheddar da, men Synnøves duger nok;). Jeg gleder meg til middag...:)


#23

Shrinking Line sa for siden:

Jeg håper at det smakte. Jeg har laget det til middag i dag og, så utrolig godt.


#24

Chunky sa for siden:

Nå er jeg spent. Har en heftig hvitløk/chilivariant av denne i ovnen, med 1,5 kg kyllingkjøttdeig, friske urter, sjalottløk, purre, paprika og tonnevis med cheddar. Brukte masse fløte og smør til blomkåldampingen, sammen med litt salt/pepper, HP-saus og kjøttbuljong. Tenker å servere det med salat, hjemmelaget tacosaus og rømme. Har 5 ungdommer til middag. 5-6 karber i hele retten. Tror dette blir en vinner :)

Oppdatering: Veldig god. Ingen som savnet tacoskjell eller baguette her. Og alle syntes Voss sparkling var bedre enn brus. Try it.


#25

Kristin72 sa for siden:

Dette så utrolig godt ut!! må prøves :o)


#26

sirimor sa for siden:

Printa ut, og skal prøves..;)


#27

Life_Tone sa for siden:

Härlige tider.. Denne skal lages igjen i dag!! Men denne gangen med eget tacokrydder :)


#28

Karolinee sa for siden:

Har bare en ting og sei : NAAM! :):)


#29

sarasirene sa for siden:

mmmmm.... godt :)

dette likte storebror i huset og :D


#30

TrineG sa for siden:

Nam! Dette gleder jeg meg til og prøve :D


#31

swimzy sa for siden:

Høres skikkelig digg ut!! :) Men smaker det noe blomkål? Min samboer kan ikke fordra smaken av blomkål dessverre.


#32

Shrinking Line sa for siden:

Jeg syntes ikke den smakte stort av blomkål nei.

Denne er det lenge siden jeg har lagd, tror jeg skal lage denne igjen, for den er utrolig god.


#33

frøken sa for siden:

mmm, nam, denne skal jeg prøve. Elsker blomkål/brokkolimos og taco, så å kombinere dette kan ikke slå feil.
Du heller ikke ut fløten, men moser du blomkålen i fløten? Blir den ikke veldig våt?


#34

monja sa for siden:

Oj, denne skal lagres blant oppskriftene :sikle:


#35

Shrinking Line sa for siden:

Er ikke spesielt mye fløte igjen å helde av, den er ganske så godt kokt inn i blomkålen. Men du kan jo helse av det som eventuelt er igjen, i en kopp eventuelt og ha i om den blir for tørr. Jeg har sjeldent opplevd at den blir for våt. Da stort sett med vann, ikke fløte. Er ikke samme mengder fløte som man har vann nemlig.


#36

Elanessë sa for siden:

Abbonere Må prøve denne :)


#37

Paris sa for siden:

Nåå vet jeg hva jeg skal ha til middag idag:D

Tusen takk!


#38

Euphita sa for siden:

Oj, denne skal prøves! Ser og høres knasgod ut!


#39

maric sa for siden:

å nam!! dette blir middagen her idag!! :) men er det noen som vet om man kan bruke vanlig tacokrydder?


#40

Shrinking Line sa for siden:

Det er en del sukker i vanlig tacokrydder, det er derfor ikke å anbefale.



#42

Foksy sa for siden:

Denne hørtes god ut! Skal lages til uka :)
Er det hjemmelaget salsasaus til? Har du evt oppskrift?


#43

Mellon sa for siden:

Så digg ut, elsker taco. Minner meg på at jeg har kjøttdeig rester etter dagens tacomiddag- tror det blir kos i kveld når unga er i seng, digg!


#44

Supera sa for siden:

Som Odinzee sier, mye sukker i kjøpetacokrydder. Og aner du hvor latterlig lett det er å blande sammen eget tacokrydder egentlig? Det tar deg ett minutt å blande en boks med hjemmelaget tacokrydder og det eneste ekstrakrydderet du trenger er sannsynligvis bare spisskummen som du finner i de fleste dagligvarebutikker. Og så har du nok tacokrydder for flere måneder eller år alt etter hvor mye mye tacokrydder du bruker og hvor stor boks vi snakker om.


#45

Christine sa for siden:

For ei herleg oppskrift!
Skal prøvast ein av dagane! :D


#46

Mammarosa sa for siden:

Får det til å bli ca 18 karbs for hele greia. Denne skal prøves!


#47

Señora sa for siden:

Nå står en variant av denne i ovnen.

Jeg har stekt aubergineskiver som er saltet og pepret i smør. Lagt dem i en ildfast form. Hadde cheddarost over.

Stekt 1 pk kjøttdeig sammen med løk, purre, paprika og sopp.
Krydret denne med hjemmelaget tacokrydder, samt et halvt glass tacosaus (first price medium). Hell massen over auberginene.

Som lokk har jeg blomkålmos. Jeg koker blomkålet i vann. Heller av vannet, tilsetter en god klatt smør, en spiseskje fetaost, tilsetter litt fløte, pepper og muskat. Kjører stavmikseren oppi gryta og moser det hele sammen. Smak til med evt. mer krydder/smør/fetaost.

Cheddarost på toppen.

Inn i ovnen på 225 grader til osten bobler og ser deilig ut.

Voila. Deilig middag.


#48

Idamor sa for siden:

Dette blir middagen hos oss i dag! Har hatt lyst til å prøve den LENGE, og nå skal den til pers!



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.