GKS sa for siden:
Hva kan jeg erstatte ris med? Jeg er en ris elsker og kjenner jeg får litt noia med tanken på å kutte ut risen. Raspet blomkål er et alternativ ja men noe annet?
GKS sa for siden:
Hva kan jeg erstatte ris med? Jeg er en ris elsker og kjenner jeg får litt noia med tanken på å kutte ut risen. Raspet blomkål er et alternativ ja men noe annet?
Carisma sa for siden:
Jeg trodde jeg ikke kunne leve uten ris da jeg spiste det ca 2 ganger om dagen før. Nå smaker det papp hvis jeg smaker det. :D
Jeg gikk cold turkey, laget bare ekstra grønnsaker til wok f.eks.
Torkil sa for siden:
Hei
Bortsett fra jukserisen (blomkålk) - da er svaret nei.
Gled deg over alle de gode grønnsakene, kokt, grillet, stekt eller i salat.
Det smaker jo egt mye bedre enn ris ;-)
Vennlig Hilsen
Torkil
4me sa for siden:
Ingenting smaker bedre enn Basmatiris. Men så er jeg ikke norsk og er vant til å spise ris hver dag.
Lurer på siden kroppen min er vant til risen kanskje jeg kan spise ris etterhvert?
Kitt sa for siden:
Uansett hvor man er fra og hvor vant man er til å spise ris, er det ikke til å komme fra at den er proppfull av karbohydrater vi jo er enige ikke er bra for oss!;)
Men jeg ser ikke bort i fra at når jeg er ferdig slanket (en gang i fremtiden:p) så kommer jeg en sjelden gang til å nyyyyyyyte en bedre middag med basmatiris!:sikle::sikle::sikle:
Furine sa for siden:
Eg er også vanvittig glad i basmatiris. Men når eg starta med lavkarbo berre kutta eg tvert, tenkte som så at det var enklare å berre kutte ut totalt. Samme som eg gjorde med pasta og brød også.
Eg har ete det berre ein gong sidan trur eg (byrja med lavkarbo i mai i fjor), og det var når eg hadde mageinfluensa ei veke eller to i november i fjor, for då fekk eg ikkje i meg noko anna av mat.
Alkazelters sa for siden:
Det går an å leve lavkarbo og spise ris. Men selvsagt ikke på ketolysekuren, da det ikke er en tillatt vare. Det er generelt sett dårlig karbohydratøkonomi å spise ris på ketogen diett, da det i praksis fjerner alle muligheter til å spise grønnsaker.
Om du etterhvert finner deg ett kosthold som er mindre restriktivt er det mulig å spise litt ris. Jeg pleier å spise rundt 30 gram (veid ukokt, spist kokt) ris til wokretter etc, dette tilsvarer omtrent 25 gram karbohydrat. Det er fortsatt plass til mye grønnsaker, da jeg for det meste ligger mellom 50-70 gram karbohydrat i døgnet.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.