< Tilbake til oversikten

Cottage Cheese

#1

Summer sa for siden:

Hva bruker DU cottage chese til? Smoothie? Grøt? med bær og nøtter?


#2

mofe sa for siden:

Jeg bruker det til:

  • under syltetøy om jeg spiser brød... :o
  • I havregrøt
  • Som frokost/mm: sammen med 1-2 ts kanel, litt fløte og søtstoff
    :)

Aldri prøvd i smoothie, kanskje ikke så dumt proteinkilde om jeg ikke har så mange egg? :)

(psst, Lise.. det skrives cheese...) ;)


#3

friflex sa for siden:

Har Cottage cheese i kjøleskapet, men har ikke kommet så langt at jeg har spist det enda:o

Hva er det egentlig? Altså, hva er det laget av?


#4

Summer sa for siden:

Står på pakken! :D ;) :p

Melk,- mest skummetmelk....fløte og melkesyrekultur
Jeg synes den er veldig god, men kan ikke spise det lengre... Håper det går over!


#5

friflex sa for siden:

Nettopp:rodme:

Bare puttet en pakke i handlekurven og ikke sett så mye på den jeg...

Var en oppskrift eller to jeg hadde tenkt og prøve med CC i, men ikke kommet så langt enda:rolleyes:


#6

Summer sa for siden:

Hvilke oppskrifter da?

#7

friflex sa for siden:

Frokosten til MHM, har endatil fått fatt i vanlijeessensen nå:D

Så var det en annen jeg ikke fant fram igjen akkurat nå med cottege cheese, youghurt, kanel osv..


#8

Aline sa for siden:

jeg bruker det i smoothies, shaker, pannekaker, og sammen med kanel og nøtter smelt og nam


#9

Marianne sa for siden:

Kan du bruke Tofu på samme måte tro? Jeg tenker at tofu kan være en erstatning hvis du ikke kan spise cottage cheese mer, Lise?
[font=Verdana][/font]
Disse South Beach-dessertene kan brukes som dessert, frokost (i tillegg til annet), som mellommåltid eller som proteintillegg til et ellers proteinfattig måltid:
[color=teal][/color]
C.C. med sitronskall og vaniljeessens:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2149&highlight=cottage+cheese
Denne er VELDIG god!
[color=teal][/color]
C.C. med mandeldråper og mandelflak:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2150&highlight=cottage+cheese
[color=teal][/color]
C.C. med vaniljeessens:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2151&highlight=cottage+cheese
[color=teal][/color]
C.C. med limeskall og vaniljeessens:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2153&highlight=cottage+cheese
[color=teal][/color]
C.C. Mocha:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2152&highlight=cottage+cheese
[color=teal][/color]
Denne siste er veldig god, blir nesten som sjokolademousse. Jeg tar ofte et par ruter sjokolade 70% og hakker og har oppi - kjempegodt!
[color=teal][/color]
Denne frokosten fra SoyZone boka mi er vanvittig god! De ristede mandlene er et must, som virkelig løfter retten!
Sone Banansplit-frokost:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2887&highlight=cottage+cheese
[color=teal][/color]
South Beach - pannakaka bruker jeg 2 egg i (eller 3) i stedet for eggehviter:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2434&highlight=cottage+cheese
[color=teal][/color]
I dag spiste jeg cottage cheese (150 g), ett skrelt og oppdelt grønt eple, masse kanel og litt søtstoff. Mmm..deilig eplekake! :p
[color=teal][/color]
Fedons uslåelige og nydelige:
100 g cottage cheese, 1 Yo'plait 0,1% (gjerne skogsbær), 50-100 g bær (frosne skogsbær eller blåbær), 10 hakkede mandler. Dette er ongas favoritt-frokost-kveldsmat-lunsj-dessert! :D
[color=teal][/color]
En annen c.c. favoritt er (og den har jeg finni på sjæl):
100 g c.c., en halv rød grapefrukt (båtene skåret ut - litt jobb og søl), en neve valnøtter. Strø over litt ingefær. Evt. litt søtt. Nydelig frokost!
[color=teal][/color]
Cottage cheese/frukt/nøtter-varianter:
[color=teal][/color]
CC/eple/valnøtter
CC/ananas/pistasjenøtter
CC/appelsin/hasselnøtter
CC/pære/mandler
CC/kiwi/pecannøtter
CC/banan/macadamianøtter
CC/klementin/cashewnøtter
CC/kokesjokolade/peanøtter (oops - ikke frukt det :p )
[color=teal][/color]
Kanel, søtstoff, ingefær, kardemomme, nellik, vaniljeessens...mmmmmm! Mulighetene er uendelige.
[color=teal][/color]
Jeg ELSKER cottage cheese. Har vel sikkert mange andre oppskrifter også, bare jeg tenker meg om...


#10

Gamla sa for siden:

Som kald grøt med litt Natreen i og masse kanel på. Har av og til også i litt kremfløte, eller creme fraiche.
Som riskrem blandet med pisket kremfløte, mandeldråper og Natreen og med rød saus oppå.
I Rolls når jeg baker de.
Som pålegg i eggepannekakene.


#11

friflex sa for siden:

Flott innlegg Marianne! Var en del som må prøves ut her:p

Har fått helt dilla på youghurt med kanel i for tiden jeg, så hver gang jeg nærmer meg kjøleskapet med CC i tankene ender jeg opp med youghurten i stedet:o


#12

Aline sa for siden:

tips! bland en eller to ss med cc i yoghurt/kanel blandingen din! da blir det enda mer himmelsk!!!

:sikle:


#13

magdalena sa for siden:

Er det virkelig godt?Blir kvalm av den grynete konsistensen..:rolleyes: Bør kanskje gi den en sjans til,er lege siden jeg prøvde det.


#14

Ingo sa for siden:

Vafler!

Noe jeg har savnet rimelig lenge under Atkins-perioden...
Lager de som vanlig pannekaker, bare med en skje mere med spelt-mel.


#15

Aline sa for siden:

hvis du har stavmikser, så kan du putte i en ss kesam eller yoghurt naturell og blande ivei :D

namenam


#16

elian sa for siden:

Jeg har det i ommeletter, også har jeg en gang stekt kotletter i komfyren. Da hadde jeg masse CC og soltørkede tomater oppå kjøttet. DET ble nydelig det!!!!!

Også hvis jeg spiser stekt kjøttdeig blander jeg inn litt CC. :)


#17

Nille sa for siden:

Om det er meningene delte !! :p


#18

Anne sa for siden:

Jeg har cottage cheese oppå salaten og jeg da.....:)


#19

Gir sa for siden:

Cottage cheese med jordbærsyltetøy. Nam


#20

Aline sa for siden:

glemte å nevne at man også må ha i massemasse kanel, litt søtstoff etter ønske og nøtter!
det ER nam! så det så :p
:)


#21

luringen sa for siden:

laget Fedons ostekake nå, med masse CC i ! freste den helt glatt....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.