
Trolljenta sa for siden:
Har ikke laget denne selv enda, men fått den servert mange ganger hos min stemor. Server med salat eller blomkålris f.eks :)
Gulrøttene kan sikkert byttes ut med noe annet for dem som vil..
1 kg biff (flat- eller rundbiff)
1 barneskje paprikapulver
1 ts pepper
1 ts salt
1 stor champignon
3 dl fløte
½ kopp taffelost med tomat
1 stor løk
2 ss olje/smør
Vann
3 gulrøtter strimlet
1ss tomarpurre
Bland strimlet biff, pepper,salt og paprikapulver og la det stå minst 2 timer
Varm olje/smør og stek biffstrimlene og løken. Ha i vann og kok i minst 1 time til biffen er mør.
Ta i champinjong, gulrot og fløte. La det koke i ca. 10 min. Tilsett osten og la det trekke en liten stund ( noen minutter)
Jeg pleier ikke å måle salt, pepper og paprikapulver. Drysser bare på litt biff om gangen og gnir inn i kjøttet.
Når det skal koke må vannet dekke kjøttet så vidt.