< Tilbake til oversikten

Nydelig paprikasaus, kylling og sopp

#1

LenaBeatrice sa for siden:

Okei…dette er helt klart den beste sausen jeg har laget så lenge jeg har spist lavkarbo, uten tvil!
Ikke bare er den god, den får en skikkelig sauskonsistens uten at man må bruke alle mulige spesielle meltyper eller eggeplommer.
Enkel å lage er den også.
Idèen til sausen fikk jeg i bloggen til Monique, men jeg forandret den noe da jeg ikke ville bruke alle ingrediensene hun brukte.

  • Like deler rømme og fløte (Jeg bruke 2 dl av hver denne gagen)
  • 1 god ss tomatpurè
  • Paprikapulver etter smak
  • Hvit pepper etter smak
  • Salt etter smak
  • Saft av presset sitron etter smak

Bland først rømme og fløte. Smak til med det andre og kok opp.
La det småkoke i ca 5 min, kanskje litt til.
Før sausen kokes opp er den veldig tykk, men den blir tynn ved oppvarming, nesten for tynn.
Men får den stå en bitteliten stund før servering blir den akkurat passe tykk synes jeg.
Vel bekomme!


#2

Yonah sa for siden:

Nam, det der vet jeg er godt, for det er jo akkurat de ingrediensene man bruker i biff stroganoff-sausen. I allefall jeg da;) Men har ikke tenkt på å lage den alene, jeg bare slenger dette sammen oppi panna etter at oksekjøttet er stekt jeg.


#3

LenaBeatrice sa for siden:

Åååå...nå fikk jeg lst på biffstroganoff....MEN JEG HAR IKKE BIFF:mad:

Uansett, sausen var helt super!
Må da gå an å variere denne i det uendelige, med rømme og fløte som basis.
Tror jeg skal prøve med karri en dag jeg, og kanskje noen urter....hm, mye spennende å lage av dette :-))


#4

Gerd sa for siden:

:sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.