I kveld har vi hatt biff, og jeg laget fløtegratinerte "poteter" av aubergine. Savnet virkelig ikke poteter i det hele tatt - både mannen og jeg syns det var knallgodt!
-Skrell en aubergine og skjær den opp i biter (omtrent samme tykkelse som når man skjærer poteter som skal gratineres).
-Legg et lag nederst i en smurt form, oppå dette laget drysser du revet parmesanost (fersk, ikke den tørka), to pressede hvitløksfedd, salt og pepper.
-Legg deretter et nytt lag med aubergine (her brukte jeg resten) og rasp Norvegia på toppen.
-Hell på fløte så det nesten kommer opp til øverste laget.
-Stekes i ovnen på 220 grader, ca 35 min.
Veldig godt tilbehør til biff, og sikkert til mye annet også:)
Jo, jeg gjorde det, men så glemte jeg å tørke av dem før jeg la dem i formen, så egentlig var de fremdeles like våte (og bare litt mer salte:p). Egentlig burde man vel la de ligge med salt og tørke av vannet, men jeg tror ikke det er krise hvis man ikke gjør det heller (jeg har glemt det helt noen ganger jeg har laget moussaka).
Jeg prøvde i dag for å vite om det funket. Så jeg tok salt på først og tørket de av når det var en del vann på toppen av de. Min blei akkurat som fløtegratinerte poteter, blei ikke suppete :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.