< Tilbake til oversikten

Fisk

#1

Jabba sa for siden:

Etter å ha lest i en annen tråd her inne om en som ikke liker / klarer å spise fisk så må jeg spørre....
Vi spiser fisk ca en gang i uka og da er det som regel laks eller seibiff.
Men - det er ingen av oss i familien som egentlig liker fisk - og det er en voldsom stønning og sukking hver gang. Ungene og mannen pirker i maten og jeg kjenner selv at jeg nesten må tvinge det ned. Argumentet er jo at det er sunt og vi må spise det. Det er ikke gøy å tilberede fisken og hele måltidet blir liksom en begredelig affære. Dette er kun når vi har fisk - all annen mat går ned med et smil.
Har selvfølgelig prøvd å variere - vi har vært innom mange fiskeslag og tilberedningsmåter i løpet av åra.....

Hva gjør vi? Har mest lyst til å kutte ut all fisk til middag en god stund for å se om vi kanksje vil savne det etterhvert.....
Hva bør vi evt. spise som erstatning? Vi bør vel ta tranpiller? Omega 3 tilskudd?


#2

arkine sa for siden:

hva med fiskegrateng


#3

Jabba sa for siden:

Har enda tilgode å ha smakt en god lavkarbo fiskegrateng......har du en god oppskrift kanskje?


#4

Gracella sa for siden:

Jeg liker ikke fisk, men denne synes jeg er god:
Smør en ildfast form.
Skjær en halvtint blokk med torsk i centimeter tykke skiver (det er lettere å skjære når den ikke er helt tint)
Legg fiskeskivene i formen lagvis med skivede tomater, eller hell over en boks med hermetiske, hakkede tomater.
Hell over fløte (i originaloppskriften tror jeg det var 1 dl fløte til en blokk fisk) til det nesten dekker fisken. Krydre med litt salt og (hvit)pepper etter smak.
Strø over et raust lag med jarlsbergost og sett i ovnen.

Vil tro at det var 180-200 grader i ca 20 minutter.

Tomatene "overkjører" fiskesmaken nok for min del :D


#5

blåbær sa for siden:

Den varianten til Gracella liker jeg også veldig godt! Men jeg er i utgangspunktet glad i fisk da. Pleier å litt kapers og hakka persille sammen med de hermetiske tomatene. Kjempegodt!

Hva med (hjemmelagede) fiskekaker?


#6

Supera sa for siden:

Har en liten mistanke om at den personen var meg. Jeg har ikke spist fisk siden jeg var 8 år, men jeg har puttet to trankapsler ned i gapet så godt som hver morgen siden jeg var ca 15 år. Jeg VET jo at fisk er sunt, men det er en sterk mental blokk hos meg, og jeg blir kvalm av å tenke på fisk... Har ikke fått noen mangelsykdommer som jeg vet om - enda... Jeg tar mye heller kosttilskudd enn å spise noe som har sjømat i seg - uansett hvor lite. Jeg har alltid sjekket ingrediensene i ting, og inneholder det noe sjømat så klarer jeg ikke å spise det, uansett om det smaker fisk eller ikke. Jeg fant f.eks. ut at Fjordland sin karri-ett-eller-annet hadde fiskesaus i seg og da spiste jeg ikke den mer...

Men liker du reker da? Det er masse omega-3 i reker. Liste.


#7

Jabba sa for siden:

Jeg ELSKER reker......
Og det var godt å høre at andre ikke spiser fisk! Da er det jo håp for meg også....


#8

Supera sa for siden:

123g reker, så har du fått i deg 500 mg omega-3. ;)

Jeg tviler på at jeg noensinne kommer til å klare å spise fisk, men jeg er ikke interessert i å prøve heller. :geip:


#9

Jabba sa for siden:

Hvis reker kan ersatte fisk på en fullverdig måte så driter jeg også en lang i hele fisken! Elsker reker og kunne spist kilovis pr dag. Og resten av familien er også glad i det....


#10

Hannehk sa for siden:

:ja: :sikle: reker er bittelitt dyrere enn fisk da eneste....


#11

Jabba sa for siden:

Ja, men fisk er fryktelig dyrt det også.....utrolig at vi som bor i en fiskenasjon må betale så mye for fisk! 60-70 kr for en liten blokk med torsk....sykt!

Reker til middag blir det vel neppe en gang i uka - men en lørdagskveld i måneden er reker kjempesnadder...meg egg, salat og majones.....


#12

achillea sa for siden:

Spesielt rognreken som vi får nå på vinteren - nam, nam, nam...........
Reker om sommeren er kjempegodt, men vinterreken er mye bedre. Absolutt det aller beste jeg får å spise!!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.