< Tilbake til oversikten

Spm om ulike produkter fra Confecta m.m

#1

Knoll og Tott sa for siden:

Hei!

Er ny bruker av forumet og er fra mandag av i uke 2 av induksjonsfasen.

Har vært litt rundt omkring i butikkene her i Tromsø og i dag kom jeg over produkter av merket Confecta. (Eide handel)

Har noen erfaring med produkter av dette merket? Kan man drikke posene med choco milk, choco caramel osv? Samme med Lett geleen de har - er denne ok?

Når det gjelder brus så blir jeg helt forvirret - ikke drikk brus med aspartam osv - bare de me sucralose, men jeg finner ikke brus med sucralose. Åja, jeg vet at å drikke lightbrus kan være hemmende ift. vektreduksjon.

Nå er det ikke slik at dette er produkter som jeg har tenkt å benytte meg av ofte, men jeg er av typen som liker å ha i skapet og synes det er greit å lage gele eller en kopp kakao en gang i blant når man har gjester o.l. Mitt vektproblem kommer ikke fra godterier, men for lite mosjon og usunn mat i for store mengder!

La også merke til at de hadde merket Sukkerfritt - mandelsjokolade, hasselnøttsjokolade osv. Er dette ok?

Ellers kan jeg bare tilføye at 1. uka i induksjonen har gått smertefritt og vektreduksjonen er bra sålangt! :D


#2

Jabba sa for siden:

Sukkerfritt merket er ok for oss på lavkarbo ja....men jeg hadde valgt den mørke sjokoladen - den har minst karbs....Siden du allerede vet om farene ved å spise sukkerfritt godteri så skal jeg ikke advare deg om at det kan være en partystopper og du kan få vondt i magen av maltiol (som sukkerfritt sjokoladene er søtet med)...


#3

Knoll og Tott sa for siden:

Den mørke sjokoladen - hvilken da? Hvor mange karbs inneholder de? I Sukerfritt-sjokoladene jeg så var det 7 g pr 100g med karbs og selve plata var på 75g dvs 5,25g.

Skjønner jeg har mye å lære :)


#4

arnakristin sa for siden:

Hei,
Tror ikke du skal ha søtningsmidler på induksjon.
Mørk sjokolade som 80 %, noen mener at det er bedre enn de med kunstig søtning. Noen reagerer på kunstig søtningsmidler som for eksempel maltitol som er det vanligste i sjokolade. I tillegg bør du huske at kunstig søtningsmidler kan være en partystopper i tillegg til at det kan trigge søthungeren
Aspartam er ikke bra for kroppen, mange som begynner på lavkarbo blir som oftest også opptatt av å spise mest mulig rein mat. Søk på aspartam her på forumet så får du opp mange tråder.
Min erfaring er at når jeg får i meg nok fett i løpet av dagen så er søtbehovet ikke tilstedeværende.


#5

Jabba sa for siden:

Den mørke sjokoladen fra Sukkerfritt tror jeg inneholder 3 gr karbo pr 100 gr vare.
Den er mørk brun på forpakningen.



#7

Carisma sa for siden:

Sannsynligvis, men vær obs på at å spise søtt bare opprettholder saøsuget. Pøs på med fett, så fyser man ikke på sånt :)


#8

Knoll og Tott sa for siden:

Har ikke noe spesielt utpreget søthunger, men likevel er det jo noen retter som krever søtningsmidler eks. min egenkomponerte sursøtesaus. Er søtningsmidler ok på induksjonen? Kjøpte Natreen flytende på butikken, men så i boken til Torkil Andersen til at dette merket faktisk ikke var nevnt som et ok søtningsmiddel. Noen som vet?


#9

arnakristin sa for siden:

Sjekk ut denne så finner du svar, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=419



#11

Meatscience sa for siden:

Jeg slenger meg på her, siden jeg også lurer på om Confecta-produkter er ok. De har en serie drikker (varm sjokolade, cappuchino etc.) merket med "målebånd", som er beregnet på slankere. Det står at disse er søtet med sucralose. Men det står på pakningene: (eks. tatt fra "Choco milk")

Karbohydrater.....................2,95g
herav sukkerarter
(laktose/glukose)...............2,65g

Samtidig står det at disse produktene kan brukes av diabetikere. Men, tas sucralose opp av kroppen som "vanlige" karber? Hvorfor er det da greit å drikke Cola light (for meg som går på Ketolyse) da denne jo inneholder sucralose?

Jeg skulle gjerne benyttet meg av noen disse drikkene til Confecta, da de har et godt utvalg: www.confecta.com/pages/lavkalori.html men jeg vet ikke om det er tilfelle at det faktisk er så mye karber i dem som de sier?


#12

nellie sa for siden:

Cola light blir da ikke søtet med sucralose lenger? Det var bare en liten periode.

www.coca-cola.no/contentstore/no_NO/pages/products/cocacolalight.html



#14

nellie sa for siden:

neei, Sucralose er vel greit?
Det er vel aspartam man bør holde seg unna:)


#15

Pearl sa for siden:

Sucralose, Splenda er greit for oss. Men vær forsiktig. Det kan trigge søtsug. Jeg pleier å bruke endel kunstig søtning hver gang jeg skal inn i ketose på ny, i en overgangsfase, men etter en stund pleier jeg å miste interessen.


#16

Meatscience sa for siden:

Jeg trodde først at det var greit, det er derfor jeg er forvirret, for hvis disse Confecta-produktene er søtet med Sucralose, hvorfor er det såpass mye karber i dem? (Og hvorfor kan diabetikere bruke dem?) :confused:


#17

nellie sa for siden:

Kanskje de inneholder andre ting enn søtning? Det er jo litt vanskelig å si når man ikke har sett innholdsfortegnelsen:)


#18

Meatscience sa for siden:

Jeg linket til siden lenger oppe i tråden, men vet ikke om sidene har nok informasjon. Klikk på et hvilket som helst produkt her: www.confecta.com/pages/lavkalori.html

Endring: Jeg skjønner hva du mener nå, det er jo ikke noen liste over ingredienser der...


#19

Carisma sa for siden:

Grunnen til at blandt annet Coca Cola har sluttet å bruke sucralose er at den ikke brytes ned i naturen. Kun etter få års bruk kunne man spore den helt ut i havet og konstatere at fiskene var blitt søtere :eek: (Ikke på den nusselige måten... :rolleyes:)
Så endel velger å ikke bruke sucralose/Splenda av miljøgrunner.


#20

nellie sa for siden:

Men coca cola sa, i første omgang, at grunnen til at de kuttet det ut var at forbrukerene klagde på smaken:)


#21

Carisma sa for siden:

Det skal vel litt til at de innrømmer å ha søtet havene :D


#22

nellie sa for siden:

det tipper jeg de driter i, så lenge de får solg:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.