Gerd sa for siden:
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1879&albumid=327&dl=1264004612&thumb=1[/img]
Hjemmelaget krydder-blandinger
(bildet er lånt fra nettet)
Hot Tacokrydder
2 ss chilipulver
1 ts hvitløkspulver
1/4 ts løkpulver
1/2 ts tørka oregano
1/2 ts paprikapulver
2 ss malt spiskummin
1/2 ts havsalt (eller vanlig bordsalt)
1 ts malt svart pepper
1 krm cayennepepper
Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.
-------------------------------------------------------
Creolsk kryddermix
2 ts salt
2 ts løkpulver
2 ts hvitløkspulver
2 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
2 ts tørket basilikum
1 ts malt svart pepper
1 ts malt hvit pepper
1 ts cayennepepper
1 ts sellerisalt
5 ts paprikapulver
Passer til hamburgere, fisk, kylling og kjøtt. Den kan også brukes som marinade på kjøtt til grilling, (blandes med olje).
----------------------------------------------------------
Kylling-krydder
1 ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
2 krm spisskummin
2 krm sennepsfrø(støtes i morter) eller sennepspulver
2 krm malt ingefær
3 krm malt pepper
Bland alt godt, oppbevares i tett glass eller boks.
----------------------------------------------------------
Indisk tandoori til kylling
1/2 ts hvitløkspulver
1 1/2 ts paprikapulver
3 krm cayennepepper
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummin
1 ts malt ingefær
1 ts salt
1 krm malt kardemomme
1 krm malt kanel
Brukes som tørt krydder
Eller blandes med creme fraiche og brukes som marinade
Grillkrydder til kjøtt
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1-3 krm cayennepeppar
2 krm senapspulver
2 krm ingefära, mald
3 krm svartpeppar, grovmalen
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.
Jeg brukte denne på ribbe, smurte først inn ribba med olje og ca. 2 ss sitronsaft.
---------------------------------------------------------------------------
Kryddermix til sjampinjong
1 ss malt sort pepper
2 ss malt nellik
1 ss revet muskat
1 ss urtesalt
1 ss creolsk kryddermix (oppskrift lenger opp her ;))
Blandes godt og oppbevares i tett boks eller glass
Bruk denne krydderblandingen på ferske sjampinjonger stekt i smør, det smakte nydelig :ja:
Kan tenke meg at den er god til andre stekte grønnnsaker også (uprøvd hittil)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Urtesalt
1/2 dl fint havssalt
1/2 ts timian
1/2 ts meriam
1/2 ts løkpulver
1 ts sellerisalt
1/2 ts tørka dill
1 krm hvitløkspulver
(Om du tilsetter litt paprikapulver og cayennepepper får du et enda litt mer smakfullt urtesalt)
Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tacokrydder med kakao
1 ss malt spisskummin
1 ss chilipulver
1 ts kakao
1 ts salt
Blandes godt og oppbevares i tett boks eller glass
Det virker kanskje rart med sjokolades i maten. Men i enkelte deler av verden, for eksempel Mexico er dette brukt
Tacokrydderet brukes til tacokjøttdeig, hamburgere og tacograteng.
Den passer også til kylling og både svinekjøtt og oksekjøtt.
Tacokrydder med kanel
4 ss chilipulver
2 ss spisskummin
2 ss tørka løkpulver
1 ss malt paprika
2 ts malt koreander
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts malt svart pepper
1/2 ts malt timian
1/2 ts malt kanel
Blandes godt og oppbevares i tett boks eller glass
Tacokrydderet brukes til tacokjøttdeig, hamburgere og tacograteng.
Den passer også til kylling og både svinekjøtt og oksekjøtt.
Chermoula
1 dl fersk bladpersille
1/2 dl fersk koriander
1 rød chili (uten frø og det hvite)
1 hvitløksbåt
1 ts malt spisskummin
1 ts malt paprikapulver
1/2 dl olivolje
2-3 ss sitronsaft
Mix alle ingredienser i en hurtigmixer til en pasta.
Holdbar i 2-4 dager i kjøleskapet
Chermoula er en nordaftrikansk krydderblanding som kan beskrives som Marokkos svar på pesto. Pensle den for eksempel på kjøtt, kylling, fisk eller grønnsaker før grilling.
-----------------------------------------------------------------------------------
(Tips: ta vare på brukte krydderglass, vask de godt og lag merkelapper selv ;))