< Tilbake til oversikten

Hjemmelagde krydderblandinger

#1

Gerd sa for siden:

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1879&amp;albumid=327&amp;dl=1264004612&amp;thumb=1[/img]

Hjemmelaget krydder-blandinger
(bildet er lånt fra nettet)

Hot Tacokrydder

2 ss chilipulver
1 ts hvitløkspulver
1/4 ts løkpulver
1/2 ts tørka oregano
1/2 ts paprikapulver
2 ss malt spiskummin
1/2 ts havsalt (eller vanlig bordsalt)
1 ts malt svart pepper
1 krm cayennepepper

Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.

-------------------------------------------------------
Creolsk kryddermix

2 ts salt
2 ts løkpulver
2 ts hvitløkspulver
2 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
2 ts tørket basilikum
1 ts malt svart pepper
1 ts malt hvit pepper
1 ts cayennepepper
1 ts sellerisalt
5 ts paprikapulver

Passer til hamburgere, fisk, kylling og kjøtt. Den kan også brukes som marinade på kjøtt til grilling, (blandes med olje).
----------------------------------------------------------

Kylling-krydder

1 ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
2 krm spisskummin
2 krm sennepsfrø(støtes i morter) eller sennepspulver
2 krm malt ingefær
3 krm malt pepper

Bland alt godt, oppbevares i tett glass eller boks.
----------------------------------------------------------

Indisk tandoori til kylling

1/2 ts hvitløkspulver
1 1/2 ts paprikapulver
3 krm cayennepepper
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummin
1 ts malt ingefær
1 ts salt
1 krm malt kardemomme
1 krm malt kanel

Brukes som tørt krydder
Eller blandes med creme fraiche og brukes som marinade

Grillkrydder til kjøtt

1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1-3 krm cayennepeppar
2 krm senapspulver
2 krm ingefära, mald
3 krm svartpeppar, grovmalen
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt

Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.

Jeg brukte denne på ribbe, smurte først inn ribba med olje og ca. 2 ss sitronsaft.
---------------------------------------------------------------------------
Kryddermix til sjampinjong

1 ss malt sort pepper
2 ss malt nellik
1 ss revet muskat
1 ss urtesalt
1 ss creolsk kryddermix (oppskrift lenger opp her ;))

Blandes godt og oppbevares i tett boks eller glass

Bruk denne krydderblandingen på ferske sjampinjonger stekt i smør, det smakte nydelig :ja:

Kan tenke meg at den er god til andre stekte grønnnsaker også (uprøvd hittil)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Urtesalt

1/2 dl fint havssalt
1/2 ts timian
1/2 ts meriam
1/2 ts løkpulver
1 ts sellerisalt
1/2 ts tørka dill
1 krm hvitløkspulver

(Om du tilsetter litt paprikapulver og cayennepepper får du et enda litt mer smakfullt urtesalt)

Alt blandes godt sammen og has i en tett boks eller glass.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tacokrydder med kakao

1 ss malt spisskummin
1 ss chilipulver
1 ts kakao
1 ts salt

Blandes godt og oppbevares i tett boks eller glass

Det virker kanskje rart med sjokolades i maten. Men i enkelte deler av verden, for eksempel Mexico er dette brukt

Tacokrydderet brukes til tacokjøttdeig, hamburgere og tacograteng.
Den passer også til kylling og både svinekjøtt og oksekjøtt.

Tacokrydder med kanel

4 ss chilipulver
2 ss spisskummin
2 ss tørka løkpulver
1 ss malt paprika
2 ts malt koreander
1 ts hvitløkspulver
1/2 ts malt svart pepper
1/2 ts malt timian
1/2 ts malt kanel

Blandes godt og oppbevares i tett boks eller glass

Tacokrydderet brukes til tacokjøttdeig, hamburgere og tacograteng.
Den passer også til kylling og både svinekjøtt og oksekjøtt.

Chermoula

1 dl fersk bladpersille
1/2 dl fersk koriander
1 rød chili (uten frø og det hvite)
1 hvitløksbåt
1 ts malt spisskummin
1 ts malt paprikapulver
1/2 dl olivolje
2-3 ss sitronsaft

Mix alle ingredienser i en hurtigmixer til en pasta.
Holdbar i 2-4 dager i kjøleskapet


Chermoula er en nordaftrikansk krydderblanding som kan beskrives som Marokkos svar på pesto. Pensle den for eksempel på kjøtt, kylling, fisk eller grønnsaker før grilling.
-----------------------------------------------------------------------------------
(Tips: ta vare på brukte krydderglass, vask de godt og lag merkelapper selv ;))


#2

Kanutten sa for siden:

Ungene mine elsker stekte kyllingbiter krydret med kreolsk krydder kokt opp i fløte eller rømme. De får vanlig pasta servert til, jeg tar lavkarbopasta. :sikle:


#3

Snehvit sa for siden:

supert innlegg!!!

hvor får jeg tak i krydder mål? regner med at det er det krm forkortelsen er for?!


#4

Gerd sa for siden:

Jernia.
Europris (der kjøpte jeg mine) :)


#5

Stor&amp;liten sa for siden:

For en super tråd :)

Gutten min "bestilte" grønnsaker og dip som snack i morgen, så nå sitter jeg å søker etter en god dip :)

Tar gjerne imot tips i tillegg ;)


#6

alexsandra sa for siden:

sååå bra oversikt. takk:heia: masse som skal prøves:)jen)
ut og kjøpe krydder i morgen. er det noen som har forslag hva man kan bruke og lagre det i.


#7

Gerd sa for siden:

Som det står i 1. innlegget: i tett boks eller glass :)


#8

vimsen85 sa for siden:

Jeg har søkt på denne tråden flere ganger i dag og trodd at jeg abbonerte. Men finner ikke tilbake, såå nå kommenterer jeg slik at jeg er sikker på jeg har den. Takk for fantastiske oppskrifter :)


#9

Dietta sa for siden:

Enig med Vimsen, denne tråden er gull verdt. Nå ligger den i oppskriftsmappa :D


#10

Tante TI sa for siden:

Gode kombinasjoner av krydder, urter og andre smaksstoffer.

Dette er kopiert fra en eller annen matbok, jeg husker ikke hvilken.
Det er ingen ferdige blandinger, heller et tips om hvilke krydder som kan passe sammen til forskjellig mat.
[font=Comic Sans MS][/font]
Mye av det er sikkert "en selvfølge" for mange, men kanskje andre kan få noen ideer til litt variasjon fra det man bruker til vanlig. :)
[font=Comic Sans MS][/font]
Jeg har ikke peiling på om noe ikke er bra med tanke på lavkarbo, men krydder blir det vel normalt ikke så store mengder av at det skulle utgjøre så veldig mye.
Korriger meg om det er feil tenkt... ;)

Til fisk:
Dill, persille, estragon, gressløk, laurbærblad, muskat, koriander, timian, oregano, salvie, eddik, sennep, sitron, lime, hvitvin, sherry.

Til skalldyr:
Basilikum, persille, merian, dill, gressløk, karri, koriander, laurbærblad, estragon, oregano, salvie, timian, chili, hvitløk, sitron, lime, sennep, hvitvin, sherry.

Til fjærfe:
Basilikum, oregano, hvitløk, gressløk, karri, estragon, laurbærblad, ingefær, merian, timian, chili, eddik, lime, appelsin, sennep, rødvin, hvitvin, sherry, portvin.

Til kalv:
Hvitløk, oregano, koriander, timian, laurbærblad, rosmarin, dill, salvie, sennep, rødvin, sherry, portvin.

Til svin:
Hvitløk, dill, karri, koriander, spisskummen, rosmarin, kajennepepper, timian, salvie, ingefær, sitron, lime, sennep, sherry.

Til vilt:
Hvitløk, kajennepepper, einerbær, timian, oregano, laurbærblad, allehånde, rosmarin, steinsopp, tyttebær, rødvin.

Til okse:
Hvitløk, spisskummen, allehånde, oregano, timian, merian, karri, basilikum, kajennepepper, chili, laurbærblad, sennep, rødvin, sherry, portvin.

Til lam:
Hvitløk, oregano, basilikum, dill, rosmarin, timian, mynte, allehånde, spisskummen, rødvin, sherry, portvin.

Til egg:
Estragon, spisskummen, gressløk, kajennepepper, basilikum, karri.

Til brokkoli, blomkål, rosenkål, kål:
Hvitløk, spisskummen, basilikum, estragon, karri, merian, ingefær, oregano, timian.

Til spinat:
Dill, gressløk, vårløk, hvitløk, basilikum, estragon, muskat, kokosmelk, sennep.

Til aubergine:
Hvitløk, persille, oregano, merian, basilikum, mynte, salvie, timian, chili.

Til squash:
Hvitløk, persille, oregano, dill, gressløk, estragon, merian, basilikum, mynte, salvie, timian,

Til asparges:
Basilikum, dill, estragon, gressløk, muskat.

Til grønne bønner/aspargesbønner:
Dill, persille, basilikum, hvitløk, estragon, merian, rosmarin, laurbærblad.

Til sopp:
Dill, oregano, merian, basilikum, gressløk, hvitløk, estragon.

Til tørre bønner og linser:
Hvitløk, gressløk, koriander, spisskummen, karri, estragon, merian, rosmarin, timian, salvie, chili, kajennepepper, sitron, persille.

Til erter:
Oregano, basilikum, estragon, gressløk, dill, merian, timian.

Til paprika:
Hvitløk, koriander, gressløk, oregano, timian, merian.

Til tomater:
Hvitløk, gressløk, vårløk, koriander, estragon, oregano, merian, timian, salvie, basilikum, chili, kajennepepper, sennep, spisskummen.

.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.