Jeg har en ganske god kokebok om middelhavsmat, og i kapittelet om Tyrkia kom jeg over noe interessant. Der stod det at Besan mel bruktes mye i stedet for hvetemel; i sauser, bakverk og ikke minst frityrrøre. Søkte på Besan og fikk opp dette:
Besan / Gram / kikerter
[b]Besan, også kalt Gram, kommer opprinnelig fra Øst-India, og er et proteinrikt mel av kikerter. Melet er blekgult i fargen og har en noe sterk smak. Det er glutenfritt. Kan brukes i all baking, til pasta og i sauser. Fåes i asiatiske forretninger.
[/B]
Noen som kjenner til dette?
Siden kikerter har mye lavere GI enn hvete så kanskje det kan brukes å f.eks jevne med?
Jepp. Men jeg har aldri sett det melet. Høres spennende ut. Har ikke saumfart melhyllene i sjappa mi akkurat, men jeg skal jammen se etter neste gang.
Ellers så jevner vi mye med redusert grønnsakskraft, kokt fløte, ost osv. Tar man tiden til hjelp er det ikke noe problem å få tykk saus. Men det hadde vært greit å få et alternativ til fiberhusk og jbkm til baking.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.