< Tilbake til oversikten

Oppskrifter med gresskar

#1

ingunnsj sa for siden:

Hoppla folkens!

Jeg er litt nysgjerrig på gresskar, noen som kan noe om det? Er det godt? Hva passer det til? Fant disse to oppskriftene på aperitif.no, er de brukanes?

Kalkunfilet med bakt gresskarAntall porsjoner:
6
Ingredienser:
1 stk. kalkunfilet, ca. 1½ kg
2 ts salt
1 ts pepper
2 stk. små gresskar
1 stk. rød chili
1 stk. tomat
1 stk. brokkoli
1 ss smør
1 ts liten honning
Drikkeforslag:
Marqués de Vitoria Crianza 2005, kr 128.00 (7041 - basisutvalg (fullsortiment)) eller
Catarina 2005, kr 109.90 (41778 - bestillingsutvalg)

Fremgangsmåte:
Gni inn kalkunfileten med salt og pepper. Stek det i ovn ved 180 °C i ca. 50 minutter. Hul ut gresskar og kok ca. 500 g i 20 minutter til de er møre. Mos den kokte gresskaren med en mikser eller gaffel og tilsett honning og smør. Smak til med salt og pepper. Bakt gresskar:
Skjær resten av gresskaret i skiver (3 x 3 cm), legg på en tynn skive med tomat, et lite dryss kardemomme og tynne ringer med rød chili. Legg alt i en ildfast form, hell over litt olivenolje og dryss over salt og nykvernet pepper. Bak i ovn på 200°C i ca. 15 minutter.
Server kalkunfileten med bakt gresskar, brokkoli og gresskarpuré. Ønskes det saus til retten foreslår vi en sjysaus smakt til med litt soyasaus og smør.
I stedet for gresskarpuré kan det passe godt med en potetpuré.

Innsendt av: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
Foto: Astrid Hals
Skriv ut denne oppskriftenLegg til i din kokebok Tips en venn!
[url="javascript:void();"] Send [/url]

Flere oppskrifter med fisk og gresskar Småretter med gresskar
Fenalårrull med gresskarAntall porsjoner:
4
Ingredienser:
200 g fenalår i tynne skiver
150 g gresskar
1 fedd hvitløk
½ rød chili
2 ss olivenolje
50 g ruccula
Drikkeforslag:
Montresor Soave Classico 2008, kr 114.90 (10323 - basisutvalg (distriktsortiment))

Fremgangsmåte:
Skrell/rens gresskaret og skjær i små terninger. Varm oljen med hvitløk og chili i en tykkbunnet panne.
La steke et par minutter og tilsett så gresskaret og la så steke i ytterligere 10 minutter, eller til gresskaret er helt mykt. Mos så det hele.
Lag en flate med fenalårskivene og smør gresskarmosen over.
Legg over litt ruccolasalat og rull sammen fenalåret og skjær i biter på ca. 3 centimeter.
Serveres med sitron.
En delikat rett til både tapas og forrett, eller bare når du vil unne deg noe godt.

Det ser innmari godt ut altså! Og det ser ikke ut til at karbinnholdet er så aller verst heller... Er ute etter noen andre grønnsaker enn blomkål og brokkoli, blir litt lei etterhvert...


#2

Charlott sa for siden:

Test og gi oss tilbakemeldinger! :D Overrasket over hvor lavt karbinnholdet var igrunn....


#3

Furine sa for siden:

Graskarsuppe er kjempegodt! Har faktisk aldri laga det sjølv, men fått det laga av andre. Men du finn sikkert plenty med oppskrifter på nettet.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.