< Tilbake til oversikten

Auberginegrateng

#1

Gerd sa for siden:

Aubergine-grateng
(4 porsjoner)
3 auberginer
litt smelta smør eller olje
urtesalt
paprikapulver
oregano
hvitløkspulver

Begynn med å skjære auberginer i tykke skiver.
Legg skivene på bakepapir på stekebrett.
Pensle skivene med smelta smør eller olje
Krydre de med urtesalt, paprika, oregano og hvitløkspulver.
Stek skivene i ovnen på 200 grader ca. 10 minutt. De skal bli myke og får litt farge.
.
I mellomtiden, i en kjele tar man:

En god kladd smør
1 dl skivet sjampinjong
dette stekes godt

Tilsett
-5 dl fløte
-100 g norzola
og la dette koke til fløten tykner godt

smak til med salt og pepper

Legg halvparten av auberginskivene i en smurt ildfast form, hell sjampinjongsausen over. Dekk med resten av aubergineskivene og strø over ca 50 g. revet ost, (gjerne lagret)

Stekes på 220 grader til osten har blitt gylden ( ca 10-15 min)
[color=#000000][/color]
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1871&amp;albumid=327&amp;dl=1263738591&amp;thumb=1[/img]


#2

nellie sa for siden:

Åh.. det hørtes bare så fantastisk ut. Må lage det denne uka.


#3

Bokhylle sa for siden:

Dette var nam!! :) (Trodde jeg hadde kommentert allerede, men det hadde jeg visst ikke)

Skal prøve igjen i kveld, bare med litt kjøtt også denne gangen. Se om det blir bra :) Fylle på med mer sopp og andre grønnsaker og muligens.


#4

Timiane sa for siden:

Leget dette idsg og det ble kjempegodt:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.