Gerd sa for siden:
Aubergine-grateng
(4 porsjoner)
3 auberginer
litt smelta smør eller olje
urtesalt
paprikapulver
oregano
hvitløkspulver
Begynn med å skjære auberginer i tykke skiver.
Legg skivene på bakepapir på stekebrett.
Pensle skivene med smelta smør eller olje
Krydre de med urtesalt, paprika, oregano og hvitløkspulver.
Stek skivene i ovnen på 200 grader ca. 10 minutt. De skal bli myke og får litt farge.
.
I mellomtiden, i en kjele tar man:
En god kladd smør
1 dl skivet sjampinjong
dette stekes godt
Tilsett
-5 dl fløte
-100 g norzola
og la dette koke til fløten tykner godt
smak til med salt og pepper
Legg halvparten av auberginskivene i en smurt ildfast form, hell sjampinjongsausen over. Dekk med resten av aubergineskivene og strø over ca 50 g. revet ost, (gjerne lagret)
Stekes på 220 grader til osten har blitt gylden ( ca 10-15 min)
[color=#000000][/color]
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1871&albumid=327&dl=1263738591&thumb=1[/img]