< Tilbake til oversikten

Ny på forumet, har noen spm.

#1

Fanteri sa for siden:

Heisan!

Jeg har nettopp lest Dahlqvist bok om LCHF, og det hun sier appellerer veldig til meg. Jeg har alltid ment jeg har spist sunt, proppet meg med grønnsaker, frukt og brød, skydd fett som pesten og gått jevnt og trutt opp 20 kg i vekt siden jeg fikk hypotyreose i 2003. Nå kan nok hypotyreosen ta litt av skylda også, men jeg fikk en skikkelig aha-opplevelse da jeg leste boka.

Jeg har forsøkt meg litt denne uka, men jeg synes det er vanskelig å omstille seg. Jeg har gått ned vel en kilo allikevel, så jeg er jo fornøyd. Men jeg lurer litt på forskjellige ting.

Sashimi, hva med det? Det er rå fisk, sushi uten risen kan du vel si, jeg spiste det i går, men det er vel kanskje for magert?

Også lurer jeg på dagens frokost. Jeg spiste 2 ruller med 2gulostskiver og 1 stk hamburgerrygg, 8 paranøtter, 1 avokado med 1ss olje og en skje tran. Tilsammen, i følge matvareguiden, blir dette 76 g fett, 29 g proteiner og 1,65 g karbohydrater. Er dette bra? Dårlig? For mye protein?

Er ikke sikker på om jeg har plassert innlegget riktig, bare flytt det om det er feil.


#2

Photobscura sa for siden:

Så klart du kan spise sashimi, det er ingen regel som sier at du bare må spise fet mat, selv om det jevnt over er en fordel å få i seg en del fett for å bli ordentlig mett og holde blodsukkeret stabilt. Sashimi kan jo også være laksebiter, og laks er vel ved siden av sildd og makrell en av de feteste fisketypene. Ofte får man avocadobiter i sashimi, avocado har veldig mye godt fett i seg!
Har du hypothyerose er LCHF et helt perfekt kosthold! Kan ta litt tid før verdiene stabiliserer seg, og enkelte må supplere med medisiner, men ikke alle.

Frokosten ser helt kurant ut, den. Nå vet ikke jeg hvor mye du veier, eller hvor aktiv du er, men om du er i moderat akivitet så kan du beregne ett til halvannet gram pr kg kroppsvekt om dagen. Men så lenge du spiser nok fett så pleier det å stabilisere seg bra av seg selv.


#3

Fanteri sa for siden:

Jeg veier 79,5 (ikke 80, assa:lol:), og en 1,67 høy. Før jeg fikk hypotyreose var jeg i underkant av 60, har ingen ambisjoner om å gå ned så mye, men tenkte at 63 ville være passe.

Det er litt vanskelig å kombinere dette kostholdet med familien, mannen min tåler fett dårlig. I dag skal jeg lage lasagne, en variant til meg uten pasta med fetere saus og en vanlig til de andre. Men det blir kanskje mange karber i tomatsausen? Jeg lager med gulrot og selleri, løk og karbonadedeig.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.