< Tilbake til oversikten

Ikke lett å snakke med mennesker som er skeptisk til sunt kosthold ...

#1

Imp sa for siden:

Ble litt rar formulering i tittelen, for det jeg mener er at det er ikke lett å snakke med mennesker som ikke deler det jeg mener er et sunt kosthold. Når de sier at ferdiglaget/halvfabrikata må være bra fordi produsenten sier det, hvorfor skulle de ellers sagt det liksom?

Jeg blir helt lammet jeg, alle de gode svarene jeg burde hatt popper istedet opp i hodet mitt en stund etterpå. Så jeg føler meg litt noldus også...blææh.

Skulle så gjerne vært flinkere til å formulere meg og misjonere for sunt kosthold....ja, det var bare det jeg ville få ut i dag. :o


#2

Gerd sa for siden:

Jeg skjønner godt hva du mener :ja:

Det har hendt jeg har tatt frem f.eks en posesuppe og bedt de forklare meg hva det egentlig er i den suppa :p Vanskelig å si for de fleste ;)


#3

arnakristin sa for siden:

Hei,
Uff ja, litt vanskelig å diskutere med sånne mennesker ja. …men det er ikke til å komme unna at forbruket av ikke minst sukker, mel og fritert mat har økt dramatisk de siste tiåra. Du kan jo bare argumentere at du vil spise rein mat uten all mulige tilsetningsstoffer og redusere sukkerinntaket. …og som Gerd sier prøv å få noen til å forklare hva som er så sunt i en pake halvfabrikat, he, he…

Leste litt i VG – og alt som står i VG er vel sant?

Denne stod i dag:
Gjør ferdigmaten litt sunnere, www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=593234

..og her noen eldre artikler om samme tema:
Salt-sjokk & kaloribomber, www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=247210
…og ikke minst kh-bomber spør du meg
[color=#000000][/color]
…har denne artikkelen virkelig stått i VG…?
Advarer mot fetthysteri, www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=198304
[color=#000000][/color]
Les denne tråden om fett, forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23656


#4

annerii sa for siden:

Enig med deg / og dere andre her.
Jeg kjente spesielt "på den vanskligheten " i julen , da jeg var 1 uke på besøk hos familie, som er veldig lukket på det med mat, dvs at de har veldig vansklig for å akseptere om det er noen ting man ikke spiser,
selv spiser jeg mest " rene ting " ikke halv/ og hel fabrikata mat, ikke hvete mel. ikke raf, sukker ovs
Så den uken ble en prøvelse mat messig,
og resultatet når jeg kom hjem, brukte en uke på " avgiftning"
Noen som vet om man blir mere sensetiv om det er noen ting man har holdt seg vekke fra , og så spiser det igjen ?
anne


#5

Chunky sa for siden:

Hvordan skulle de ellers fått solgt de kjipeste og billigste næringskombinasjonene som er å oppdrive, om de ikke skrøt av det? Tacokrydder med 60% sukker, suppeposer og gryteretter så fulle av stivelse og smaksforsterkere at det knapt nok kan kalles menneskeføde osv osv. Tro meg, det kommer ikke til å bli bedre - det blir langt, langt verre. Snart får lurendreierne drahjelp av staten v/nøkkelhullsmerkingen også. Jippi!

Her er et par bilder fra andre produsenter som også har følt for å fortelle om sine fortreffelige produkter:


#6

Imp sa for siden:

Hehe Chunky, bra sammenligning det der. ;) Kommer nok til å se resultatene av all den dårlige maten når dagens, og forrige par tiårs generasjon blir eldre...

Jeg kan bare snakke for meg selv. MEN jeg tålte fint hvetemel før jeg kuttet det ut. Om jeg finner på å spise hvetemel nå, blir jeg skikkelig dårlig i magen. Det er ikke snakk om små mengder altså, men pizza feks...det er no, no...

arnakristin, du har selvfølgelig rett. Og jeg vet jo de argumentene, men når noen blir kranglevorne er det akkurat som jeg får blackout. :o


#7

Chunky sa for siden:

Akkurat! Og vi spiste ikke en brøkdel av den sukkermengden, raffinerte produkter og halvfabrikata som barn i dag utsettes for. På samme måte som våre foreldre spiste mer naturlig enn vår generasjon igjen osv. Og når du ser på resultatet for dagens voksne og middelaldrende, lover det svært dårlig for den kommende generasjonen hvis utviklingen får fortsette.

Men det skjer noe. Det blir lettere og lettere å prate med folk om lavkarbo. Det virker som "alle" kjenner til det nå. Fra media, fremstående personer, venner og bekjente. Jeg slipper sjelden å forklare ting fra bunn av lenger. Så det kan virke som det er en grasrotbevegelse i emning. Det er i så fall på tross av, og i hvert fall ikke på grunn av ernæringsmyndighetene. Vi får bare håpe at nøkkehullsmerkingen er den siste krampetrekningen fra gubbene bak rattet.

Ha en fortsatt fin helg!


#8

pleiadene sa for siden:

Signerer Chunky. Er langt fra målet, men gir en god dag i hva folk sier. Sist vi var på restaurant sammen med venner, lurte alle på hvorfor jeg ikke skulle ha poteter, det eller det, skjønner egentlig ikke hvorfor folk skal bry seg. Svaret mitt er bare ganske enkelt "jeg tåler det ikke" til sånne som fremdeles lever etter statens ernæringsråd. Til andre som jeg vet er åpne og forstår litt mer, sier det som det er, at jeg går på lavkarbo, da blir de interessert, i hvert fall de som har noen kilo for mye. Man får bare velge sitt publikum, selv om jeg synes opplysningsarbeid om denne livsstilen er viktig. Til og med legen min, som var skeptisk, sier bare go-go nå, ettersom blodprøvene mine viser at jeg har det bedre. Hun har til og med anbefalt andre pasienter å prøve....


#9

Furine sa for siden:

Det er ikkje enkelt det der. Kva som er sunt eller ei er ofte veldig godt innbarka i folk. Så lenge ein får vere i fred med maten sin så er det jo greit, men folk skal jo ofte synse veldig om det du driv på med.

Men eg opplever også at folk er ganske imøtekommande og synes det er interessant. No er snart halve slekta mi (nesten da..) på lavkarbo, så det er jo kjempebra!

For min eigen del så synes eg det er lettare å argumentere når eg har noko å vise som "bevis" på at det fungerer. Slik som at eg siste året gjekk ned 10kg på mat som vanlegvis folk ikkje ville ha toucha på diett, og samtidig har eg fått lavare kolesterol (har aldri hatt problem med det, men det er lavare no enn sist eg målte, eit halvt år før).

Svigermor tok gastric bypass for nokre år sidan, og eg forklarte henne litt om lavkarbo no før jul. Ho var mektig imponert over at eg greidde det, men meinte at ho ALDRI kunne greidd det sjølv. Å då kunne vise at sonen hennar hadde gått ned 5kg på berre eit par månader med lavkarbo, det var litt gøy! Take that! Hah! ;)


#10

frkprym sa for siden:

Jeg må si at jeg er litt lei av dette jeg. Jeg er lei av å måtte stå til rette for det jeg spiser. Den andre "sannheten" - dvs det offentlige norske kostholdet, det bare ER sant, mens alt som avviker fra det må forklares og backes opp av vitenskap. Og det er jeg lei, jeg gidder ikke forklare mer om folk ikke egentlig er interessert, bare vil diskutere fordi de ikke tror på det.
At fett er farlig ER sant, at man må ha fiber og masse karbohydrater ER sant. Ja vel, er mitt svar.


#11

Photobscura sa for siden:

Hmpfh, er det liksom ikke sunt å røyke nå, eller? :geip:

Nei, altså. Jeg har siden jeg la om kostholdet gitt en god dag i hva folk mener, og jeg går ikke av veien for å diskutere heller. Kan hende jeg er litt hekta på sjokkeffekter, men jeg syens alltid det ligger en viss underholdningsverdi i å se reaksjonene til folk når jeg sier ''Fett er sunt!'. Klart, etterpå forklarer jeg jo hvilket fett jeg mener er sunt, og det er overraskende mange som TROR seriøst at mettet fett er det samme som transfett! Jeg kan videre fortelle at jeg kun spiser rene matvarer, masse grønnsaker. Og om man slenger i litt empiri og blander inn noe god gammel evolusjonære fakta så hender det at det går et lys opp for folk :).


#12

Supera sa for siden:

Dette er ikke min opplevelse... Det er så godt som INGEN som har hørt om lavkarbo i mine kretser...

Hehe, jeg liker å sjokke folk jeg også. For som jeg sa, i mine kretser har ingen hørt om lavkarbo. Og av de få som har hørt om det, så tror 90% at det er humbug. Jeg liker VELDIG godt å fortelle om lavkarbo til alle og enhver. Men når de setter seg på bakbeina og deres eneste argument er "jammen, det er jo bare å spise mindre og trene mer, så går man ned i vekt", DA gidder jeg ikke mer. Det er vel egentlig da jeg virkelig burde fortsatt med diskusjonen, for jeg hadde eid dem så totalt. Men sånne folk fortjener nesten ikke å lære om lavkarbo. De kan fortsette med sin feilernæring i den tro at det er sunt. :rolleyes:

Jeg klarer ikke å være slem så lenge. Så hvis det er noen jeg møter på igjen, så prøver jeg på nytt. :geip: Går det fortsatt ikke, så tenker jeg at jeg skal vise dem resultater! Har gått ned 10 kg så langt, men det vises ikke så godt på meg... But I'm gonna blow their minds - eventually.


#13

Vettel sa for siden:

Jeg er også litt sånn som vil frelse folk. Men de fleste har ikke vansker med lavkarbo generellt. Men de har problemer med Høyt FettinntakogLavKarbo. For fett MÅ jo skape hjerte-karsjukdommer, ikke sant?? Jeg svarer bare: jeg har lest om mange som har fått forbedret verdiene sine, å gå ned i vekt er alltid positivt for helsen, ikke sant? Da gir de fleste seg...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.