< Tilbake til oversikten

Til dere som spiser egenkomponert lavkarbo

#1

H.J.E sa for siden:

Dere som spiser egenkompinert lavkarbo, hvor mange karbohydrater spiser dere? Kan dere fortelle hva dere spiser vanligvis? Jeg prøvde meg på ketolyse for en stund siden, men ble så dårlig pga alt fettet at jeg ga opp.. Tenkte å prøve meg på å spise litt mer karbohydrater og litt mindre fett.


#2

Ninamor81 sa for siden:

Hei.

Jeg spiser under 20 g karber om dagen (ca)..

Frokost: 2 egg med diverse i.. Noen grønnsaker ell ost og skinke

Lunch: Kylling (og evt salat)

Middag: kjøtt stekt i margarin med grønsaker og kryddersmør eller dressing (kjøpt i sverige)

Kveld: 2 gulrøtter og kanskje litt rester fra middagen..

Hvis jeg er sulten i mellom spiser jeg nøtter, mandler eller gulrøtter.

Nå skal det også sies at jeg ikke har gått på denne dietten veldig lenge, men har gått ned 2 kg den siste uka..


#3

Vettel sa for siden:

Les i journalen min hva jeg spiser. (den uryddige lenken i signaturen min, aner ikke hvordan jeg får fine ord og setninger istede..)

Men brukte diett.no igår, la inn ca det jeg spiste igår, og lå faktisk mye lavere i karbohydrater enn jeg trodde. Ble under 20 om jeg forstod siden riktig. Men tipper jeg ligger da på under 30 iallefall på generell basis.

Idag har jeg spist:
Grove minipølser, stekt med ett egg, litt tomat og sopp.

Kaffe med lettmelk x3.

Ett fullkornsknekkebrød med majones og speilegg.

2 ostekjeks med pålegg. (camembert light og smøreost, purre og agurk/tomat)

Middag:
Stekte grønnsaker, kokosmelk, thai curry. Blandet i rester av blomkålris med sopp fra igår og bittelitt fullkornris med villris, også rester.

grønn te


#4

adventhiel sa for siden:

Jeg spiser ofte grove knekkebrød med pålegg til frokost og lunsj, jeg prøver å spise karbohydratene om morgenen. Til middag har jeg vanlig huskost, minus poteter og lignende. Hvis jeg er sugen på en liten dessert lager jeg meg yoghurt uten sukker med litt mager kesam, heistad blåbærsyltetøy og nøtter. I helgene lager jeg meg en god omelett til frokost, og unner meg litt godteri på lørdager.

Jeg tenker at dette skal være livet ut, en livsstil, og jeg synes det er enklere å holde meg til denne måten enn å kun spise kjøtt og grønsaker. Jeg går fint ned i vekt allikevel (rundt 0,5 kg i uken) samtidig som jeg kan kose meg litt, men holde meg til en lav karbolivsstil.


#5

adventhiel sa for siden:

Jeg følte forresten det samme som deg da jeg prøvde det her for første gang. Det ble alt for mye fett, jeg gulpet konstant og følte meg kvalm. Nå når jeg prøvde for andre gang la jeg inn mer karbohydrater og da føler jeg meg mye bedre, i tillegg til at jeg faktisk går mer ned nå enn første gang:D


#6

Monicah sa for siden:

eg har rett og slett lagt meg på den linja at eg skal unngå karbo.. har ikkje tenkt å sitte å trykke i meg en heil del fett som eg ikkje klare å få ned! alt en kan ta fløte på e ei go fettkilde, oppdaga lav-karbo-rømmegrøt idag og der va mykje fett og smakte veldig godt! en må bare rett og slett finne en måte som fungerer for en sjøl. har avokado i kjøleskapet som eg må prøve en dag... en må snu tankegangen slik en kan leve me forandringene en gjer seg.. eg begynte på mandag (2. forsøk) og har allerede gått ned 2 kg. skal på skitur imorra og har tenkt å unne meg en kvikk lunsj på turen samt frukt.... en må prøve seg fram å sjå ka som funker for seg selv! håper du finner ut kordan du skal få dette til å funke for deg!


#7

Omelett sa for siden:

Jeg teller ikke karber, men holder meg unna mel, stivelse, sukker og søtningsstoffer.


#8

Nannah sa for siden:

Spiser ikke sukker i noen form,frukt,lettprodukter,mel,pasta,ris,potet lr grønnsaker som vokser under jorden.
Lager all mat fra bunnen av.
Ligger på ca 25 karber pr dag.
Bruker smør,fløte,rømme,fete oster og CF...rent fisk,fugl,kjøtt, lavkarbopølser,nøtter, frø,bringebær,blåbær,grønnsaker som vokser over bakken.
Spiser mye hjemmelaget suppe, salat og kylling.

Har levd på denne maten tils. 14 mnd de 2,5 årene..og jeg kommer til å leve sånn resten av livet.


#9

Amereta sa for siden:

Jeg spiser mandler og pecan nøtter som mellom måltid, og så har jeg yoghurt til kveldsmat. Gresk yoghurt med vaniljepulver, splenda og fryste bær, smaker veldig godt. Ellers så spiser jeg supper til lunsj hvis jeg ikke orker å lage salat.


#10

Mr. Muscle sa for siden:

Jeg prøver å holde meg til 0 karber daglig. Masse proteiner og litt fett

Såkalt NCLF diett.

Men må innrømme jeg skeier ut med litt Creme Fraiche i ny og ne...


#11

Frida sa for siden:

Jeg teller ikke, men prøver meg frem. En vanlig dag for meg:

frokost: 2 stk Rugsprø med kyllingpålegg eller ost
lunsj: samme
middag: kyllingfilet, grønnsaker, litt fullkornspasta eller byggris og fløte/smørsaus.
mellommåltider: litt frukt, eller litt nøtter, eller litt rå grønnsaker.

Svært egenkomponert. Men funker godt for vektnedgang på meg! Har prøvd mye rart uten resultat (går f.eks. ikke ned ett gram på ren pulverdiett).


#12

H.J.E sa for siden:

Tusen takk for mange svar! :) Jeg har har lest om de forskjellige, og tror Fedon er den som passer meg best.


#13

Mr. Muscle sa for siden:

Fedon er helt klart det beste kostholdet, enten du ønsker å slanke deg eller bare for å leve sunt. Det eneste negative er at vektnedgangen går så ufattelig treigt


#14

Cornelia sa for siden:

Hei!
Jeg rett og slett holder meg til oppskrifter fra dette forumet og kombinasjoner av disse og oppskrifter fra LCHF bøker og andre lavkarbobøker. Søker ellers rundt litt på nett hvis jeg skal prøve noe nytt.

Spiser ikke mel, stivelse, sukker eller grønnsaker "under bakken".
Bruker ordentlig smør og ikke light produkter eller halvfabrikata hvis jeg kan unngå det - og det kan jeg stort sett.


#15

Chunky sa for siden:

Hele familien lever nøyaktig som Nannah beskriver, med unntak av at vi spiser alle grønnsaker, også de under bakken (bruker mye kålrot og gulrot). Gjør heller ikke noen spesiell innsats for å fete opp maten, men bruker selvsagt meierismør, ordentlig fløte osv. Lager god og naturlig mat uten tilsetninger eller halvfabrikata. Har en maksgrense på 50g kh per dag, men det skjer omtrent aldri at vi er i nærheten. 20-40 gram er ganske vanlig.


#16

H.J.E sa for siden:

Takk for alle svar! :) Dere er supre!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.