< Tilbake til oversikten

Roffes pastafrie Lasagne

#1

raskall sa for siden:

Jeg har prøvd meg frem til en enkel og god pannerett som kan ligne litt på Lasagne. Familien min elsker den og den blir inhalert nesten før den har kommet ut av ovnen. Nok til 4 personer.

Ingredienser:

  • 600 gram kyllingkjøttdeig (0 karber pr. 100 gram)
  • 2 bokser Landlord tomatpure (5,5 karber pr. 100 gram, totalt 15,4 gram karber)
  • 1 landlord-boks med vann
  • 1 halvt lite fløtehus (2,9 karber pr. 100 gram, totalt ca. 4,5 gram karber)
  • 1 beger Cottage Cheese (1,5 karber pr. 100 gram, totalt 4,5 gram karber)
  • Krydder etter egen smak, jeg nøyer meg med salt og pepper, men
  • Grønnsaker som passer. Vi bruker Champignon, vannkastanjer og paprika.
  • Revet ost, mengde etter egen smak (0 gram karber)

Totalt 24,4 gram karbohydrater i hele retten. Dette blir da 6,1 gram karbohydrat pr. porsjon.

Fremgangsmåte:
Brun kjøttdeigen og krydre med salt og pepper. Mengde salt må smakes til. Ha stekt kjøttdeig i en lasagneform. Bland inn tomatpuré, vann, fløte. Når kjøttsausen har blitt jevn røres Cottage Cheese inn. Bland inn grønnsaker. Smak til med krydder etter eget ønske. Jeg nøyer meg med bare salt og pepper.

Strø revet ost jevnt over, stek i ovnen 30 minutter på 180 grader.

Serveres med brød og salat. Lavkarboere ligger selvsagt unna brødet.


#2

Gerd sa for siden:

Men det er uten grønnsakene?


#3

raskall sa for siden:

Ja. Skal man telle grønnsakskarber? I dag lagde jeg den uten grønnsaker, så da stemmer også karb-mengden.


#4

Gerd sa for siden:

Ja, grønnsaker skal telles med :)


#5

nellie sa for siden:

Du som holder på med egenkomponert kan vel bestemme selv hva du vil telle med=) Ketolysere, Atkinesere osv må telle med grønnsakskarbene også:)


#6

Cornelia sa for siden:

Spennede oppskrifte, jeg elsker lasange!
Lager mye av ostelasangen som det finnes oppskrift på her!
Kan ikke tenke meg det er så veldig mye mer karber i denne , kan jo bare droppe vannkastanjer og paprika, så denne skal jeg definitivt prøve ut!!
Takk!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.