En stk sei filet (sånn kloss fra first price)
La denne i en form og krydret med salt, pepper og løkpulver.
Helte over en boks crusha tomater, en løk i båter, noen hvitløksfedd jeg skjærte opp, og litt purre.
Satte den i ovnen på 150 grader, og der sto den og laget seg ferdig mens jeg var ute og gikk speedwalk tur i ca 1 time og 20 minutter...
Ganske godt, men kunne godt gjort den mer spennende med andre og mer krydder! Billig da hvertfall.. :)
Grønnsaker i tomatsaus
1 til 2 løk (spørs hvor glad man er i løk)
1 paprika
250 g champignon
1 boks tomatpure
Salt Pepper Cayennepepper
Vann
Hakk opp løk og paprika og stek i litt olje til de er blanke. Ha oppi soppen og stek (eller blir vel mer koking) til soppen har krympet vesentlig. Ha oppi en boks med tomatpure og en god del vann (tipper 1-2 dl). La dette koke lenge (minst 15 min, men bedre jo lengre, kokte den i 30 min i dag) for å få bort den råe tomatsmaken. Er bare å smake underveis. Til slutt har du i salt og pepper og cayennepepper etter smak.
Er veldig godt å lage den litt sterk og deretter servere yoghurt naturell til som gjør den syrlig og kjempegod! Men yoghurten tåler ikke varme så det er lurest å gjøre på tallerkenen.
Blandingen er nok til to svært sultne personer :)
Vi hadde skinkebiff med soyasaus og pepper på til. Smakte utrolig godt!
Squash grateng:
2 squah
4 tomater
2 fedd hvitløk
salt og pepper
2 dl mager kesam / matfløte
4 ss revet parmasan
revet mager norvegia eller jarlsberg.
skjær squashen i tynne skiver med ostehøvel , legg dem lagvis med tomater , putt hakken hvitløk , event litt basilikum innimellom squashen og tomatene.
Stek i 15 min på 200 grader , hell av væsken som har dannet seg. Bland parmasan og kesam og hell forsiktig i kanten. strø revet ost over. stek videre til osten er smeltet og gratengen er lys gyllen. ca 15-20 min..
Jeg serverer denne med ovnstekt svinefilet og ovnsbakte tomater med basilikum og mozzarella...
:sikle::sikle::sikle::sikle::sikle::sikle:
Dette er ikke et middagstips, men litt mer generelt.. Jeg tenker at vi kan vel bruke de aller fleste oppskriftene her inne om vi feks bytter ut rømme etc med Philadelphia light? I moderate mengder naturligvis. Men sånn smaksmessig er jo den ganske nøytral (og god).. Hva tror dere?
Ja, men kesam skiller seg om den kokes. Kan brukes i feks eggemufinsene og andre ting som skal i ovnen, men ellers blir den kjempe ekkel, bare vann med små hvite prikker. Skikelig deilig. :confused:
Cottage cheese ja, har skikkelig problem med konsistensen, men om man får ut klumpene er den vel en løsning.. Takk for deeeeet! :cool:
Jeg må innrømme at jeg er en tyv Smakfull , så jeg prøvde ideen din i dag.
Den oppskriften er virkelig god :D
Jeg puttet riktignok oppi litt mer grønnsaker , som sopp, brokkoli og paprika, men det ble absolutt en tommel opp. Skal ha resten med til lunsj i morgen.
God smak og mettet godt:p
Hadde også den til middag i dag og jeg må også si den var overraskende god! Ja, den blir nok knall med paprika og sopp i tillegg :)
Jeg hadde litt muskat oppi, luktet akkurat som fiskegrateng. Så lurer på om jeg skal prøve å lage en slags fiskegrateng ut av den. Eneste er hva jeg skal ha i stedet for makaroni :) Og servere gulrøtter ved siden av (når jeg kommer i fase 2)
Laksefilet i folie, krydret med salt og pepper.
Smurte på litt Philadelphia light med sort pepper og vårløk på toppen.
Pakke inn, og sette i ovnen på 175 i ca 20 minutter.
Voila - kjempe godt!
Jeg hadde brokkoli ved siden.
Vi skal ha Halloumi og stekte grønnsaker idag. (barnet får pasta hvis h*n vil ha)
Imorgen: Bolognese, jeg grønnsaker som underlag, barnet pasta hvis ønsker det.
Onsdag: Muligens hønsefrikasee med masse grønnsaker. (veie opp for sausen..)
Igår spiste vi: (Oopises til frokost og lunsj)
Hjemmelaget grønnsakssuppe til forrett, blomkålmos og tomatsaus med sopp, løk, hvitløk, brokkoli og borlottibønner. (hjemmelaget)
(ja ikke helt korrekt diett med borlottibønner, men spiste ikke noe særlig med karbohydrater resten av dagen, tok posjonen med karb til middagen)
Halloumi: en.wikipedia.org/wiki/Halloumi
Skjær i tykke skiver, grill/stek, spis! ;) Noen synes konsistensen er litt rar, men jeg elsker den! Ganske salt, og godt alternativ til kjøtt. Kan brukes til salater, middager, etc.
Bolognese: Tja, tar det etter smak og behag.
Men igår:
1 pakke tomater (sånn som er ferdig moset eller mos selv)
Løk
hvitløk
helst fersk sopp
krydder, salt, pepper, orgegano.
Bitteliten dasj fløte
Stek sopp, løk, hvitløk og la steke til det er mykt.
Ha i tomater, la det surre en stund, helst til den tykner (Italienere har mye vann i og lar den stå i timer!) eller til du ikke gidder mer.
Så en liten skvett fløte mot slutten, det balanserer ut syrlig tomatsmaken så den blir fyldig og god.
EDIT: Hvis en vil ha kjøttdeig, som vi skal idag (har det nesten aldri så glemte det!), så stek det sammen med grønnsakene. Tilsett vann hvis den er for tykk, viktig at det får surre litt.
Ellers kan kan jo tilsette hva man vil, brokkoli, italienske bønner (borlotti, canneloni), det en har i skapet.
Jeg bruker dette som utgangspunkt for de fleste sauser som er tomatbasert. Så kan man jo tilsette garam masala/chilli og eller curry for indisk mat, rosmarin for mer fransk mat, etc.
Kutt kylling fileter i biter , stekes i panne i litt olivenolje, krydres med karri og paprika(rikelig med krydder)
squash
løk
sopp
paprika
cherry tomater
hvitløk
bland grønnskaker og kylling i en gryte og tilsett 1 dl buljong , og 1 boks creme fraich. Kok dette sammen noen minutter.
Tilsett eventuelt mer krydder.
Sausen blir litt tynn men kan eventuelt tyknes litt.
:sikle::sikle::sikle::sikle::sikle::sikle::sikle:
Jeg kuttet kyllingfiletene i småbiter og stekte dette i pannen. Krydder etter eget ønske. La det over i en ildfast form.
Stekte soppen lett for å få ut litt av fuktigheten , så over i formen . Brokkoli ble forvellet lett og lagt oppi formen med det andre.
Bland CF og baconost og hell dette over. ( jeg bruker mager variant av begge deler).
Litt revet ost på toppen.
Stekes på 175 gr i 30 min.
Den ble supergod. Fant oppskriften under middagstråden her inne!!
Barna forguder denne oppskriften , så den blir en gjennganger i huset vårt:D.
Lag ett snitt i kyllingfiletten så den åpner seg godt. Smør på curry paste eller krydre etter ønske , fyll med vårløk og ost. Rull sammen og surr baconet rundt. Bruk gjerne litt hyssing rundt så det holder seg sammen.
Stek i panna.
Serveres med ovnstekte grønnsaker.:sikle:
Ingredienser:
500 gram kjøttdeig
1 liten løk, hakket
1 boks hakket tomat (3.5 kh pr 100)
1l vann
1 ss buljongpulver/okse fond eller 1 buljongterning
2-3 chilli (9.5 kh pr 100, men disse skal ikke spises, bare smaklegge suppa.)
Brun kjøttdeigen i en gryte sammen med hakket løk. Hell over vann (jeg har mindre enn en liter), og ha i buljong. Kok i en 10 min, og ha i tomat. La det putre.
Mens dette putrer i gryta, del chili i to, og skrap ut frøene. Legg de rett opp i gryta. (Jeg teller hvor mange 1/2 chili jeg har i, for da vet jeg hvor mange jeg skal fiske ut igjen :o)
La hele suppen koke i en 20 min, og smak underveis. Du velger selv når du vil ta ut chilien, men dess lengre den koker i suppa, dess sterkere blir det!
Dette var godt! Jeg hadde ikke ferske chilli så jeg brukte chillipulver og piri piri + at jeg hadde noen fedd hvitløk og masse pepper i tilegg. Jeg fikk nok litt mye buljong, så vær forsiktig der og smak deg frem.
Godt med en skje mager creme freche oppi og litt ost etter man har helt den i bollen.
I pk karbonadedeig
1 egg
salt
pepper
andre krydder etter ønske ( jeg brukler litt spisskummen , chili , hvitløk)
Knar dette godt sammen. Former til 4 store burgere.
Steker dem i litt smør til de er stekt etter smak ;)
Legger på en god osteskive , og en stripe sprøstekt bacon.
Ett Stort salatblad smøres med litt aioli , burgeren legges oppå , legg på agurk, tomat og løk. På toppen legges ett nytt salatblad (sånn at du kan spise den som en burger ;)
Veldig godt , særlig hvis du er fysen på noe etter helgen ;) he he
Jeg bruker litt BBQ saus på også..Bare pass på å finn en uten noe særlig sukker.
Dressing kan du lage selv av litt rømme , tomatpure og chili :sikle:
Jeg brukte ikke creme fraiche i fase en, den lette har 18% fett så det er litt for mye. Jeg har bare brukt den lette varianten, og ikke veldig mye av det..
Fiberhusk fant jeg på helsekosten. Jeg tenkte det holdt lenge med den lille posen, men du kan nok bare ta den store først som sist. Kjekk sak altså! :)
Chili-Con-Carne!
1 pakke kjøttdeig
1 boks chilibønner
1 paprika
1 løk
1 boks opphakkede tomater
litt vann.
Krydder (spisskummen, cayennepepper, salt og pepper)
Stek løk,paprika,kjøttdeig og ha oppi tomater. La koke i 5-6 min og pass på vannmengden. Skal være som en grøt! Ha deretter i bønnene og kok i 5-6 min til og ha krydder oppi.
Nyt sammen med yoghurt naturell ;)
Jeg bruker aldri rømme eller CF.. Bruker kun yoghurt naturell, cottage cheese og mager kesam :)
Hei.
Ny her inne og berre 4 dagen i fase 1. Jeg blir litt forvirret av disse oppskriftene fordi jeg ikke vet hva som passer i fase 1 og hva som ikke passer. Kan ikke der som legger ut disse deiligheten skrive hvilken fase de passer i? Det hadde gjort min hverdag lettere, bokstavlig talt;)
Takk:) skal prøves. kan vel fryse de ned...kjekt å ha på lur tenker eg:)
idag har det bare blitt surr og tull med maten. Ok frokost, egg og grønnsaker. Men lusnjen ble kjapp..har holdt på ute i hele dag og ble akutt bråsulten...orket ikke lage mat så det ble kyllingskinke og philly ligth rullet inn i isbergsalat. En atkinsbar til mellommåltid...fordelt utover dagen. Og nå TRE kyllinggrillpølser(var egentlig til ungene, men eg deltok)....uten tilbehør. Sambo er på fjelltur..og kommer vel kjempesulten hjem ikveld og da må eg vel kokkelere litt...
Savner frukt nå!!! Og en brødskive i ny og ne...det er jo så lettvint å ty til.
Denne lagde jeg i dag. Utrolig dig! La den under oppskrifter, men limer den inn her også jeg. :)
Stekte en pakke kjøttdeig sammen med 1 løk og 1 grønn paprika
Krydret med:
Hvitløksalt
Pepper
Mexicansk chillikrydder. (Store mengder av denne)
Hvitløkpulver
Piri Piri for og sterke den opp skikkelig.
Litt vann for og få den sausete, ikke mye 1 dl kanskje eller litt mindre.
Og tilslutt tilsatte jeg bønner (brukte tomatbønner som jeg vasket vekk sausen fra)
Dette sto og koset seg mens jeg dusjet.
Gratinerte den og spiste den i dag sammen med blomkålmos, grov moset med en sånn stav, sammen med litt smør.
Litt tacokrydder på og hot tacosaus ved siden også...
Beklager litt dårlige mål på krydder, jeg bare smakte meg til underveis. :)
1 boks creme fraich
tilsett 2 dl vann
1/2 fiskebuljongterning ( inneholder litt sukker men ikke mye)
kok opp dette og tilsett
småkuttet salma laks ( jeg kjøper den minste vakumpakket)
en bunt vårløk
1 boks krepsehaler
3 tomater ( fjern skinnet og del i småbiter)
Blant vårløk , tomat og kreps oppi sausen når laksen er ferdig trukket.
Smak til med sitronpepper og annet krydder etter ønske.
Kan serveres med fullkornsris hvis ønskelig.:D
tenkte å dele oppskriften på Kyllingkjøttpudding som jeg har testet meg frem til nå i Fase 2
700 gram kyllingkjøttdeig
2 medium egg
En god håndfull revet parmesan
En litt mindre håndfull soltørkede tomater i olje, avrent og hakket i hurtighakke
2 rugbrødskiver, hakket i hurtighakke og tørket i ovn ca 20 minutter
1 ss tomatpuré
Blandes godt og formes til 6 små puddinger, ca 2 cm tykke
1 ss olje fra de soltørkede tomatene
2 ss eplecidereddik
2 ss vann
1 ss tomatpuré
Blandes sammen og pensles over puddingene
Stekes i ovn, 200 grader, ca 18 minutter, eller til gjennomstekt
-denne er kan hende ikke helt hverdagskost for de som lever som strengest, men den fungerer veldig bra hos oss, og jeg opprettholder vektnedgangen :)
1 laksefilet
50 gr fetaost
1 yoghurt
krydder
skall av revet sitron
Legg laksefileten i en smurt ildfastform , mos fetaosten og bland i yoghurt og krydder. Legg dette over laksefileten(e) og ha revet sitronskall over ( dette gir en frisk smak men pass på at det ikke blir for mye for da blir den fort litt for syrlig)
Stekes i 15 min på 225 grader.
I dag laget jeg en veldi enkel og god , og ekstemt rask middag.
kokte 1,5 dl fløte sammen med 5 -6 ss revet parmasan.
parmasanen jevner fløten og blir litt tykkere.
kutt opp 2 hjertesalater
stek chorizo pølse i små biter.
Bland alt sammen i en stor bolle og server lunken.
Godt og raskt før en deilig sykkeltur :-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.