Jeg kunne tenkt meg å arrangere ost og vinkveld!
Nå trenger jeg mest tips til ost og kjeks (evt lavkarbo alternativer),
for drikke pleier folk å ha med selv (ja jeg er såpass ung enda :p)
Såh, hvilken ost er bra? Og hvilken kjeks?
Jeg tenker jo tine kryddersmør, cherryost og ritz liksom ;p
Noe annet som må til for at det skal bli suksess? :)
Lavkarbokjeks som kan nytes til ost-og-kjeks aner jeg ikke, men kan foreslå noen oster:
Diplomat synes jeg er nydelig (særlig hvitløksvarianten)
Det finnes også en pesto-ost som jeg ikke kommer på hva heter som de har på noen velassorterte butikker
Jeg skulle på ostekveld hjemme hos en venninne på fredag. Jeg gikk på Meny i ostedisken og fikk hjelp til å finne 5 gode oster. ville ikke ha søte oster. Venninna mi kjøpte kjeks til seg selv, jeg brukte små biter av Karins brød som jeg hadde med.Som tilbehør spiste jeg paprika (rød og gul) og stangselleri! mmmmmmmm:D:D
Synes disse kjeksene som Adriane la ut oppskrift på ser gode ut - men jeg har aldri kommet så langt at jeg har bakt eller smakt dem :)
[font=Comic Sans MS][/font]
[font=Comic Sans MS][/font]
Nannah har også nylig lagt ut en oppskrift på noen lavkarboknekkebrød, som høres veldig god ut!
Jeg tenker at her må Trillian komme til! Er det noen som kan ost, så er det henne :D
Ellers så sette jeg pris på en god brie eller camembert! Om du liker blåmuggoster, så vil jeg anbefale norzola. I stedet for å kjøpe de kremostene til Tine, så kom jeg over noen helt fantastiske kremoster, som jeg nesten kan spise rett ut av boksen. Nå klarer jeg ikke huske hva de heter, irriterende nok, men jeg har sett dem både på Kiwi og Ica, de er runde og litt større enn Tine sine, og det er pisket litt luft i dem. Finnes bl.a med hvitløk.
Ellers tror jeg det har lite å gjøre med alder det med at folk tar med seg vin, kan ikke huske annet enn at jeg og venninna mi kjøpte inn noen flasker Cava til tredveårsdagen vår at jeg har hatt anledning til å kunne sponse selskapet med drikke :o.
Takk for tips folkens!
De kjeksene så jo kjempegode ut!
Ja jeg tenkte på osteknekkiss, men følte det blir litt feil å legge ost på ost? :o
Jeg skal se etter de kremostene photo, for det hørtes godt ut! :)
Når jeg omgås eldre venner har de alltid overflod med alkohol som folk kan forsyne seg med. og på ost og vinkveld trodde jeg det var litt selvfølge at verten tilbydde vin som passet til osten? :o Men men, alle har forståelse for hvor dyrt det hadde blitt :)
Du kan jo alltids kjøpe inn en kartong, og by på. Men i min omgangskrets så pleier folk å ta med medbragt, så byr man selvfølgelig på om man skulle ha litt til overs og sånn, men det er ikke vanlig blant meg og mine at de som inviterer byr på drikkevarer. Men så er vi kanskje ikke det minste høytidelige heller :p.
Men, åh, den osten. Het den noe på ''b'', mon tro? Den er i alle fall helt utrolig god!
Ser den med ost på ost. Jeg ville nok ha gitt enten kjeksene som Zincite foreslo, eller de til Nannah et forsøk :). Skal man ha ost og kjeks, så synes i hvert fall jeg at det er osten som skal spille hovedfiolin. Etter min smak synes jeg osteknekkisene smaker for mye at jeg ville vurdert dem til en sånn anledning.
Jeg skal i butikken senere i dag, og da skal jeg se etter den kremosten.
De osteknekkisene går helt fint sammen med smøreost :).
Når vi har ost og vin-kvelder, så tar alle med seg vin og (minst?) en ost. Verten holder kjeks, oppskåren frukt/bær/grønnsaker og selvfølgelig noe ost.
Liker brie og nøtteoster :)
Glemte å svare på kjeksspørsmålet... Sætre kjeks har en serie med Tapas-kjeks (Tapanini eller noe slikt) De er kjempegode til ost!
Og en bankers er jo den gode, gamle Ritzkjeksen :)
Det går heilt fint med osteknekkisar til ost- og vinkveld. Det gjorde eg seinast i jula, funkar aldeles strålande.
Ostemessig så vil eg anbefale President Brique, dei har den i alle fall på Kiwi. (Men den er ganske dyr, eg har ikkje kjøpt han i Norge enda, han kosta 45 der, her nede betaler eg i overkant av ein euro for den..). Den har godt av å stå i romtemperatur ein liten halvtime før den blir eten. Då blir den ekstra mjuk og kleimete. Nam! :)
Ridderost er også godt! Stinkar gjer den, men smakar godt!
Ah, elsker de fleste former for ost. Syns heller ikke det er noe problem med ost på ost. Mine yndlinger er ridder, som du får tak i på alle butikker, og St. Albray, som man må kjøpe i butikk med ostedisk.
Jeg tror jeg bare blir å be folk ta med seg en ost hver, vanligvis får vi jo 5-6 poser potetgull :P Så da kan vi ha spleiselag :) Men interessante de kjeksene der oppe, skal teste de ut også!
Hadde heilt gløymt av denne tråden. Hadde tenkt tidlegare ein gong å prøve å lage desse mandelkjeksa, men det var gløymt altså. Så takk Maja, for at du drog den fram igjen. Eg las det du skreiv for ein halvtime sidan, og bestemte meg pronte for å lage dei. Har nettopp tatt "prøvekjekset" ut av omnen, og prøvesmakt også. Nam! Men det kan hende eg prøver å lage dei neste gong utan splenda, for å sjekke ut resultatet av det.
Siden denne tråden dukket opp igjen kan vi jo fylle på med meninger. Jeg er ganske mye over gjennomsnittet glad i ost, og det er muligheten til å trykke i meg store mengder ost som gjør at jeg synes det er enkelt å leve lavkarbo. Ost er 20-40% fett... og dermed klassifiserer jeg det som superfood! Og er man sulten er 150g fet brie (=50g fett og 25g protein, 550kcal) et ypperlig lite måltid.
Så her er mine tips:
Lag et ostefat med 7-8 forskjellige oster. Du bør ha noen faste/halvfaste oster (lagret (18mnd+) gouda eller cheddar, manchego - og gjerne Jarlsberg!), noen bløte hvite muggoster (en god camembert eller brie, velg gjerne norsk!), noen geitoster (av den hvite typen, selvsagt), gjerne noen kittoster (Port Salut, taleggio, Saint-Albray) og en eller to blåmuggoster (gorgonzola, roquefort, stilton).
Glem kjeksen og frukten. Ost nytes best alene. Hvis man skal ha noe til er det best med søtt - og slikt driver vi jo ikke med. Dette er faktisk et problem for de aller sterkeste ostene.
Vin og ost er vanskelig! Rødvin med mye tanniner kan være grusomt med en god del oster som for eksempel brie. Grunnen er at tanniner reagerer med umamismaken som er framtredende i mye ost, med mindre osten også er salt. Rødvin funker derfor glimrende til en salt taleggio, men kan være grusom til brie. Generelt:
a) Skal du ha én vin til all osten, velg en hvit vin. Riesling, kanskje?
b) Côtes de Gascogne funker gjerne bra til faste oster og hvitmuggoster.
c) Til de sterkeste ostene lønner det seg med søt vin. Kanskje det er verdt det å bruke noen karber på en Sauterne? Heller det enn på sure druer ved siden av osten i hvert fall... Eventuelt er vann en god ide til disse.
d) Må du ha rødt? Finn en lett og fruktig rødvin. Valpolicella, kanskje? Spør på polet etter en vin med lite bitterstoffer og mye frukt.
Kjøp for all del ren ost. Krydderost og kremost og andre bastardprodukter er ofte tilsatt mye rart. Sjekk i hvert fall pakken...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.