Hannehk sa for siden:
Fant denne spennende gryta på klikk.no - jeg har ikke regnet ut noe kh, men passer fint for oss som ikke er i ketose iallefall:
Marokkansk gryte
(3 porsjoner)
1 ts anisfrø
0,5 ts cayennepepper
1 ts korianderfrø
1 ts kuminfrø
750 g lammekjøtt med bein
1 stk løk
1 ss tomatpuré (jeg brukte hakkede tomater)
4 stk tørket aprikos
4 stk tomater
2 dl vann
2 bk kikerter
1 ss ingefær, finhakket
2 stk buljongterninger (kylling)
2 stk kanelstenger
1 stk sitron
Frisk koriander
olje
salt og pepper
-Ha anisfrø, cayennepepper, korianderfrø og kuminfrø i en morter og knus godt. Ha krydderne i stor bolle og ha på godt med olje, ca 1 dl.
Dersom kjøttet ikke er oppdelt, skjær det opp i passende stykker. Ha det i bollen med krydderne og bland godt.
Stek kjøttet i ca fem, seks minutter (i en dyp stekepanne eller tykkbundet kjele) på høy varme. Sett til side. Ikke vask panna.
Skjær løken i grove biter. Ha den i stekepanna med tomatpuréen og stek til den blir gylden (bruk eventuelt mer olje). Hakk aprikoser og tomater og ha dem i. Ha i vann og kikerter.
Ha kjøttet tilbake i panna med ingefær, buljong og kanelstenger. Del sitronen i to og la den koke med i 45-60 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med kikertene, revet sitronskall og frisk koriander.