Nå har jeg søkt meg igjennom forummet og lest meg igjennom oppskrifter og diskusjoner, men det er en ting jeg gjerne skulle hatt et godt tips om.
Hvilket av de "lovlige" søtningsmiddlene bruker dere til baking/matlaging, med størst suksess?
Jeg har bare prøvd å bruke Splenda, men synes det gir en aldeles gruskrekkelig ettersmak.
Veldig rart, jeg reagerte ikke på den før jeg gikk i ketose, men nå smaker jeg den på avstand ;-)
Jeg f0retrekker splenda eller sukring, men synes begge kan gi grus0m ettersmak 0m du bruker f0r mye. Jeg bruker mindre søtning enn det 0ppskriftene 0ppgir f0r å ungå denne ettersmaken. 0g etter en tid på lavkarb0 smaker det meste søtt, så da trenger man ikke så mye søtning. 0g jeg har ikke f0r vane å spise kaker flere ganger i måneden... Hender jeg tar krem med 20-30g bringebær på til dessert, 0g da bruker jeg mindre enn 1/2ts splenda på 75ml fløte.
Sukrin har jeg ikke prøvd, men leste litt om det nå.
Virker som et godt alternativ. Hvor kjøper du det? helsekost?
Jeg er heldigvis ikke særlig plaget av søtsug og trenger ikke finne godterierstatninger eller noe slikt. Men har en hyppig besøkende svigerfamilie som er veldig glad i å få "kaffemat", og jeg tenkte jeg skulle prøve å begrense sukkernivået litt. Lettere å takle livet som nygift når svigermorsan ikke skingrer høyfrekvent og veiver med armene etter at kaffematen er spist, og jeg slipper hundrevis av "hvorfor spiser ikke du?"-er ;-)
Har hørt mye bra om Stevia, men det må bestilles fra utlandet, og som dyrefor (??) Kan det brukes i baking?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.