Vel, har man bursdag så har man bursdag - og når man for en gangs skyld får foreldre på bursdagskaffe-/kake, så må man jo finne på noe :) Så i dag har jeg virkelig laga noe som var SUPERGODT! Bringebærkonfekt! At jeg ikke har tenkt på det før!? Det er jo lavkarbo som juling! Det er kanskje 0,3 gram karbo pr. konfektbit når jeg brukte en 75 grams mørk sjokoladeplate med Cavalier, hvor 100 gram hadde 1 gram karbo... Også brukte jeg frosne bringebær uten sukker. Så det er nok ikke så mange karbene pr bit nei!
Slik gjorde jeg:
Delte opp 1,5 plate Cavalier Dark og Extra Dark i små biter i en liten bolle. Satte bollen i en større bolle med kokt vann for å smelte sjokoladen. De frosne bringebærene ble tatt ut av fryseren og skylt raskt i lunket vann for å fjerne mesteparten av isen/skille dem fra hverandre.
Nå brukte jeg sånne folie"kopper" som egentlig skal brukes for å stabilisere stearinlys, for jeg fant ikke små konfekt"kopper" :P Men det dugde veldig bra!
Vel, tok en liten dæsj med smelta sjokolade i bunnen, la en bringebær i og klattet over litt mer sjokolade som dekket bæren. Det var det letteste. Prøvde først å tre en og en bær på en tynn trepinne og dæsje sjokolade på med en teskje, men det tok for lang tid, pluss at jeg brukte veldig mye sjokolade pr bær.
De stivnet rimelig fort, og slik ser de ut! Gleder meg til å servere dette til familien! :D
F0rdi s0m Gerd sier,f0lk kan få diarè 0g magetrøbbel. Dessuten gir du vel ikke kunstige ting til f0lk uten å si i fra? Kunstig søtning er j0 n0e man generelt ikke skal spise så mye av pga ukjente bivirkninger. Min barn får abs0lutt ikke aspartam, maltit0l el.l.De får sukrin, men ikke disse andre. Aspartam er katrg0risert s0m en nervegift.. Gir du det til gjestene uten å si i fra?
Vel, jeg har aldri servert noe tidligere som har vært sukkerfritt, så jeg har ikke hatt noen grunn til å si ifra om det. Men jeg har ikke engang tenkt over det, for mer eller mindre alle vennene og familien min har fått smake på diverse sukkerfri sjokolade tidligere - og såvidt meg bekjent er det ingen som har reagert på det. Følte liksom jeg ble en liten smule angrepet her...
Det er ikke meningen å angripe deg.Men på samme måte s0m man ikke dukker 0pp i selskap h0s en s0m ikke tåler parfyme 0g dynker seg med parfyme, så sier man i fra 0m kunstig søtning. Veldig mange er i m0t slik. Jeg gir feks heller ungene litt sukker enn kunstig søtning, f0rdi man er ukjent med langtidsvirkningene. Kunstig er sjelden bra.
Ok, men da vet jeg at man alltid sier ifra dersom det er kunstig søtning i noe. Ikk at det egentlig kunne falt meg inn i IKKE si noe, bare rett og slett fordi det er morsomt å lage noe godt uten sukker. Noe mine foreldre virkelig trenger å se. Spesielt siden de tror jeg spiser skikkelig kjedelig innimellom...
Det var da voldsomt til pepring bare for å dele ut en oppskrift,,det skaper uhygge her inne,,dere angriper henne jo uten å vite hva hun sier til gjestene sine,,ser ikke hun har skrevet noen steder at hun ikke informerte sine gjester om at det var sukkerfritt,,
Går i fryseren for å finne bringebær,,denne må jeg prøve ut med det samme.
Jeg sa ikke at du peprer gjestene dine med nervegift, jeg skal du skulle si i fra i tilfelle du ikke hadde tenkt på det. Det var et vennlig råd i en verden der veldig mange er 0pptatt av ren mat 0g skyr kunstig søtning s0m pesten. I min 0mgangskrets er dette n0e man sier i fra 0m enkelt 0g greit. 0m du tar dette s0m pepper 0g kritikk, så var det leit, men det var ikke slik jeg skrev det.
Det var bare måten du skrev det på som virket som om det var krass kritikk. Spesielt i og med at jeg ikke sa noe om hva jeg forteller mine gjester. Men nå er det jo bare mine foreldre som skal komme, og de er veldig klar over hva jeg spiser og ikke spiser. Jeg sa ikke noe om at jeg skulle informere dem, nettopp fordi jeg er klar over at de tåler kunstig søtning - fordi de har spist det før.
Dette ble bare en haug med misforståelser og tolkninger av situasjoner, når det egentlig bare skulle være en god oppskrift. Har muffinser i ovnen nå, og satser på at også de blir gode. Beklager at jeg misforsto deg, og jeg hadde faktisk ikke tenkt på det - men jeg har uten å tenke på det alltid sagt ifra hva som var innholdet når jeg har servert noe til venner.
Håper uansett at folk vil like konfekten, for den var virkelig god :)
Ha en fin dag :)
Nei, for all del - det skjønte jeg! men det var andre som "videreutviklet" måten å si det på, så det har ingenting med deg å gjøre - eller det du sa.
Det ble på en måte bare litt mye på kort tid, og jeg følte meg litt som jeg gjorde i klassen på barneskolen hvor alle stirrer på meg og sier "du kan ikke IKKE like SPICEGIRLS?! Taper!" - hvis dere skjønner metaforen... :o
Men vær så snill å bli ferdig med dette. jeg ble litt lei. Ja, jeg har "lært" hva som er "rett" og "galt", og kan vi si oss ferdig med denne diskusjonen nå, og heller konsentrere om hva som skjer med konfekten til folk...? ;)
Hei! Jeg bor forholdsvis langt nord - i Bodø -, og forventer ikke å finne noenting egentlig. Men jeg fant Cavalier Dark og Extra Dark sammen med flere typer cavalier-sjokolade på helsekosten :) Senest i går fant jeg disse på byens minste helsekost, noe jeg er rimelig imponert over, og regner med at folk lenger sør vil finne det samme uten større anstrengelser :)
Lykke til! :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.