< Tilbake til oversikten

Bringebærkonfekt

#1

LabbeLis sa for siden:

Vel, har man bursdag så har man bursdag - og når man for en gangs skyld får foreldre på bursdagskaffe-/kake, så må man jo finne på noe :) Så i dag har jeg virkelig laga noe som var SUPERGODT! Bringebærkonfekt! At jeg ikke har tenkt på det før!? Det er jo lavkarbo som juling! Det er kanskje 0,3 gram karbo pr. konfektbit når jeg brukte en 75 grams mørk sjokoladeplate med Cavalier, hvor 100 gram hadde 1 gram karbo... Også brukte jeg frosne bringebær uten sukker. Så det er nok ikke så mange karbene pr bit nei!

Slik gjorde jeg:
Delte opp 1,5 plate Cavalier Dark og Extra Dark i små biter i en liten bolle. Satte bollen i en større bolle med kokt vann for å smelte sjokoladen. De frosne bringebærene ble tatt ut av fryseren og skylt raskt i lunket vann for å fjerne mesteparten av isen/skille dem fra hverandre.
Nå brukte jeg sånne folie"kopper" som egentlig skal brukes for å stabilisere stearinlys, for jeg fant ikke små konfekt"kopper" :P Men det dugde veldig bra!

Vel, tok en liten dæsj med smelta sjokolade i bunnen, la en bringebær i og klattet over litt mer sjokolade som dekket bæren. Det var det letteste. Prøvde først å tre en og en bær på en tynn trepinne og dæsje sjokolade på med en teskje, men det tok for lang tid, pluss at jeg brukte veldig mye sjokolade pr bær.

De stivnet rimelig fort, og slik ser de ut! Gleder meg til å servere dette til familien! :D


#2

Jabba sa for siden:

Og hvordan smakte de???


#3

linams sa for siden:

De så gode ut ihvertfall :)


#4

Titt1Tei sa for siden:

De så innmari gode ut!! Dette må jeg prøve :)


#5

Lava sa for siden:

Kjempenkelt jo! Takk skal du ha :heia:


#6

LabbeLis sa for siden:

Det smakte NYDELIG! Stivnet sjokolade med "bløte" bringebær inni... Ubeskrivelig!:D


#7

Monica M sa for siden:

Fenemonalt ;)


#8

nellie sa for siden:

bare husk å alltid fortelle de som skal spise at du serverer ting med kunstig søting:) De så veldig veldig gode ut:)


#9

Blomsterpotta sa for siden:

Veldig bra tips!!! Ga meg flere ideer..legge en mandel oppi,en kule sukkerfri marsipan....takk skal du ha :-)


#10

Yonah sa for siden:

Så spennende!

Men husk 0g si at de er med sukkerfri søtning ja, veldig viktig.


#11

LabbeLis sa for siden:

Hvorfor må jeg huske det? Fordi det er en moral i det? :P "Det går an å lage nydelige ting uten sukker også!", eller...?


#12

Gerd sa for siden:

Fordi folk kan få mageproblemer av sukkerfritt.


#13

Yonah sa for siden:

F0rdi s0m Gerd sier,f0lk kan få diarè 0g magetrøbbel. Dessuten gir du vel ikke kunstige ting til f0lk uten å si i fra? Kunstig søtning er j0 n0e man generelt ikke skal spise så mye av pga ukjente bivirkninger. Min barn får abs0lutt ikke aspartam, maltit0l el.l.De får sukrin, men ikke disse andre. Aspartam er katrg0risert s0m en nervegift.. Gir du det til gjestene uten å si i fra?


#14

LabbeLis sa for siden:

Vel, jeg har aldri servert noe tidligere som har vært sukkerfritt, så jeg har ikke hatt noen grunn til å si ifra om det. Men jeg har ikke engang tenkt over det, for mer eller mindre alle vennene og familien min har fått smake på diverse sukkerfri sjokolade tidligere - og såvidt meg bekjent er det ingen som har reagert på det. Følte liksom jeg ble en liten smule angrepet her...


#15

Yonah sa for siden:

Det er ikke meningen å angripe deg.Men på samme måte s0m man ikke dukker 0pp i selskap h0s en s0m ikke tåler parfyme 0g dynker seg med parfyme, så sier man i fra 0m kunstig søtning. Veldig mange er i m0t slik. Jeg gir feks heller ungene litt sukker enn kunstig søtning, f0rdi man er ukjent med langtidsvirkningene. Kunstig er sjelden bra.


#16

LabbeLis sa for siden:

Ok, men da vet jeg at man alltid sier ifra dersom det er kunstig søtning i noe. Ikk at det egentlig kunne falt meg inn i IKKE si noe, bare rett og slett fordi det er morsomt å lage noe godt uten sukker. Noe mine foreldre virkelig trenger å se. Spesielt siden de tror jeg spiser skikkelig kjedelig innimellom...


#17

Yonah sa for siden:

Bare si i fra 0gså sier du i samme slengen at de er sabla g0de:D


#18

LabbeLis sa for siden:

Det skal jeg gjøre :)
gratulerer med dagen til meg i dag


#19

Titt1Tei sa for siden:

:happybday


#20

floppy sa for siden:

Først!!!

Gratulerer med dagen:D

Takk for at du deler oppskrift;)

Det var da voldsomt til pepring bare for å dele ut en oppskrift,,det skaper uhygge her inne,,dere angriper henne jo uten å vite hva hun sier til gjestene sine,,ser ikke hun har skrevet noen steder at hun ikke informerte sine gjester om at det var sukkerfritt,,

Går i fryseren for å finne bringebær,,denne må jeg prøve ut med det samme.


#21

LabbeLis sa for siden:

Tusen takk :o
Og, ja, det var litt sånn jeg følte det også... :( "pass deg så du ikke serverer nervegift i konfekten din", liksom... :(

Lykke til, Floppy ;) De er supre!


#22

Yonah sa for siden:

Jeg sa ikke at du peprer gjestene dine med nervegift, jeg skal du skulle si i fra i tilfelle du ikke hadde tenkt på det. Det var et vennlig råd i en verden der veldig mange er 0pptatt av ren mat 0g skyr kunstig søtning s0m pesten. I min 0mgangskrets er dette n0e man sier i fra 0m enkelt 0g greit. 0m du tar dette s0m pepper 0g kritikk, så var det leit, men det var ikke slik jeg skrev det.


#23

LabbeLis sa for siden:

Det var bare måten du skrev det på som virket som om det var krass kritikk. Spesielt i og med at jeg ikke sa noe om hva jeg forteller mine gjester. Men nå er det jo bare mine foreldre som skal komme, og de er veldig klar over hva jeg spiser og ikke spiser. Jeg sa ikke noe om at jeg skulle informere dem, nettopp fordi jeg er klar over at de tåler kunstig søtning - fordi de har spist det før.

Dette ble bare en haug med misforståelser og tolkninger av situasjoner, når det egentlig bare skulle være en god oppskrift. Har muffinser i ovnen nå, og satser på at også de blir gode. Beklager at jeg misforsto deg, og jeg hadde faktisk ikke tenkt på det - men jeg har uten å tenke på det alltid sagt ifra hva som var innholdet når jeg har servert noe til venner.

Håper uansett at folk vil like konfekten, for den var virkelig god :)
Ha en fin dag :)


#24

Nahla sa for siden:

Jeg syns oppskriften så kjempegod ut! Kanskje jeg prøver den i morgen :D Takk for at du delte den me oss ^^,


#25

nellie sa for siden:

Følte du virkelig at du ble angrepet fordi at jeg sa at du måtte huske på å si i fra at det var kunstig søting i dem før du serverte?

Var ikke ment sånn altså.

Men det er nok en "moralsk" sak ja. Er ikke alle som ønsker å spise kunstig søting og det må vi lavkarbere respektere:)


#26

Carisma sa for siden:

På samme måte som vi gjerne vil vite om det vi får servert er sukkerbomber når vi spiser hos andre... ;)


#27

LabbeLis sa for siden:

Nei, for all del - det skjønte jeg! men det var andre som "videreutviklet" måten å si det på, så det har ingenting med deg å gjøre - eller det du sa.
Det ble på en måte bare litt mye på kort tid, og jeg følte meg litt som jeg gjorde i klassen på barneskolen hvor alle stirrer på meg og sier "du kan ikke IKKE like SPICEGIRLS?! Taper!" - hvis dere skjønner metaforen... :o

Men vær så snill å bli ferdig med dette. jeg ble litt lei. Ja, jeg har "lært" hva som er "rett" og "galt", og kan vi si oss ferdig med denne diskusjonen nå, og heller konsentrere om hva som skjer med konfekten til folk...? ;)


#28

Victory sa for siden:

Gratulerer med dagen i går! :)

Og takk for oppskrift som ser helt fantastisk ut! Disse skal jeg lage når jeg har lov til og utvide matlisten litt! Gleder meg! :D


#29

floppy sa for siden:

:klem: til deg..

Jeg hadde ikke bringebær, men prøvde meg med jordbær inni isteden og de ble knallgode..

Takk for oppskriften,, nå har ihvertfall jeg enda en god ting å lage til lørdagskos:D


#30

Chrissus sa for siden:

:):)cavalier dark og Ektra Dark denne sjokoladen har jeg aldrig hørt om vår finner jeg den.
Dette virket veldigt spennende så jeg har lust å prøve.

Hilsen Susanne:D


#31

LabbeLis sa for siden:

Hei! Jeg bor forholdsvis langt nord - i Bodø -, og forventer ikke å finne noenting egentlig. Men jeg fant Cavalier Dark og Extra Dark sammen med flere typer cavalier-sjokolade på helsekosten :) Senest i går fant jeg disse på byens minste helsekost, noe jeg er rimelig imponert over, og regner med at folk lenger sør vil finne det samme uten større anstrengelser :)
Lykke til! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.