< Tilbake til oversikten

Spent på brød-eksperiment

#1

raskall sa for siden:

Nå er jeg spent, altså. Jeg eksperimenterer med et brød. På Ultra fant jeg Spielbergers sojamel, som har 3 karber pr. 100 gram.

Jeg har prøvd mye brøderstatninger, men alle har store mengder egg og ost og jeg begynner å bli litt lei av eggesmaken. Så jeg har prøvd å modifisere min oppskrift på vanlig pizzabunn med hvete og endte opp med følgende:

3 dl sojamel
2 ts fiberhusk
1 ss hvetemel (vet ikke hvorfor, bare en følelse av at det gjør brødet bedre)
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
1 dl linfrø
1,5 dl lunkent vann
0,5 dl olivenolje

blandet alt det tørre, tilsatte det våte og rørte sammen. Stappet deigen oppi en brødform dekket av bakepapir og strødde litt sesamfrø på toppen for syns skyld. Deigen har nå stått 30 minutter til heving og den hever i hvertfall slik som vanlig brød gjør. Jeg har bestemt meg for å la den heve i en time før jeg setter den i ovnen.

Noen som har forslag til hvor lenge jeg bør la dette steke? En halvtime på 180 grader?


#2

Yonah sa for siden:

Hva med å bytte ut hvetemelet med glutenmel? Det er gluten s0m får deigen til å bli elastisk 0g fin 0g kanskje 0gså til heving?

Steking må du bare prøve deg frem til.


#3

raskall sa for siden:

Fordi jeg ikke har glutenmel? ;) Takk for tipset. Blir dette vellykket så skal jeg kjøpe meg glutenmel og bruke det i stedet.


#4

Yonah sa for siden:

Mente j0 ikke du skulle gjøre det i dag, men siden en gang, siden du er så ivrig på disse brøderstatningene.. F0rtell hv0rdan børdet ble da, spent på resultatet jeg:D


#5

raskall sa for siden:

Det smakte helt forferdelig. :) Total fiasko. Tror kanskje ikke jeg lot det heve lenge nok. Kanskje det blir bedre når det blir kaldt.


#6

Yonah sa for siden:

Du tr0r ikke det er s0yasmaken da? Ellers tr0r jeg bakepulver er bedre enn gjær i slikt brød. Gjær trenger sukker av n0e slag f0r å heve tr0r jeg feks fra mel.


#7

raskall sa for siden:

Sikkert. Brødet fikk liksom samme konsistens som peanøtt-smør og da helt uten noen smak jeg klarte å kjenne igjen.

Tror jeg holder meg til disse lappene jeg lager av oppskriften i "Sprø pizzabunn"-tråden. De smaker i det minste godt.


#8

Yonah sa for siden:

Har du prøvd ziggy lapper? Da slipper du helt unna s0ya. De består av egg, hvit0st 0g c0ttage cheese 0g er vannvittig g0de!


#9

raskall sa for siden:

Jeg har prøvd ziggy-lapper og syntes de var gode. I går fant jeg oppskrift på Oopsie rolls. De og Ziggy er jo litt to sider av samme sak, men likevel så foretrekker jeg av en eller annen grunn Oopsie rolls. Det står faktisk en porsjon av disse i ovnen akkurat nå.


#10

Cherry sa for siden:

Har heller aldri funnet noe godt alternativ til brød. Lapper smaker omelett og brød smaker rømme og cottage cheese innblandet noe udefinerbart.

Jeg har til slutt funnet ett alternativ og det er pizzabunner, slik som du. Og det funker fint :)


#11

Carisma sa for siden:

Prøvd karins beste brød? Det er ordentlig grovbrød. Selv syns jeg varianten med frø i stedet for nøtter er best.


#12

Jademor sa for siden:

Dette er, for meg, det beste lavkarbobrødet:

Lavkarbobrød.

8 egg
8 ss linfrø (knust med stavmikser, eller lagt i bløtt i to timer)
120 gr kruskakli
100 gr sesamfrø
90 gr solsikkekjerner
3 ts bakepulver
1 ts havsalt
1 ts splenda
6 ss olje
1 boks creme fraiche

Rør egg og creme fraiche til luftig konsistens, (ikke eggedosis). Ha i resten.
Hell røren på bakepapir i to brødformer. 180 gr, nederste rille i 55 min.

Ps) Knus linfrøene med en stavmikser, eller legg dem i bløtt ca 2 timer. (ikke mye vann). Er også godt å strø litt sesamfrø oppå brødene før de stekes.

Jademor:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.