Nå er jeg spent, altså. Jeg eksperimenterer med et brød. På Ultra fant jeg Spielbergers sojamel, som har 3 karber pr. 100 gram.
Jeg har prøvd mye brøderstatninger, men alle har store mengder egg og ost og jeg begynner å bli litt lei av eggesmaken. Så jeg har prøvd å modifisere min oppskrift på vanlig pizzabunn med hvete og endte opp med følgende:
3 dl sojamel
2 ts fiberhusk
1 ss hvetemel (vet ikke hvorfor, bare en følelse av at det gjør brødet bedre)
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
1 dl linfrø
1,5 dl lunkent vann
0,5 dl olivenolje
blandet alt det tørre, tilsatte det våte og rørte sammen. Stappet deigen oppi en brødform dekket av bakepapir og strødde litt sesamfrø på toppen for syns skyld. Deigen har nå stått 30 minutter til heving og den hever i hvertfall slik som vanlig brød gjør. Jeg har bestemt meg for å la den heve i en time før jeg setter den i ovnen.
Noen som har forslag til hvor lenge jeg bør la dette steke? En halvtime på 180 grader?
Mente j0 ikke du skulle gjøre det i dag, men siden en gang, siden du er så ivrig på disse brøderstatningene.. F0rtell hv0rdan børdet ble da, spent på resultatet jeg:D
Du tr0r ikke det er s0yasmaken da? Ellers tr0r jeg bakepulver er bedre enn gjær i slikt brød. Gjær trenger sukker av n0e slag f0r å heve tr0r jeg feks fra mel.
Jeg har prøvd ziggy-lapper og syntes de var gode. I går fant jeg oppskrift på Oopsie rolls. De og Ziggy er jo litt to sider av samme sak, men likevel så foretrekker jeg av en eller annen grunn Oopsie rolls. Det står faktisk en porsjon av disse i ovnen akkurat nå.
8 egg
8 ss linfrø (knust med stavmikser, eller lagt i bløtt i to timer)
120 gr kruskakli
100 gr sesamfrø
90 gr solsikkekjerner
3 ts bakepulver
1 ts havsalt
1 ts splenda
6 ss olje
1 boks creme fraiche
Rør egg og creme fraiche til luftig konsistens, (ikke eggedosis). Ha i resten.
Hell røren på bakepapir i to brødformer. 180 gr, nederste rille i 55 min.
Ps) Knus linfrøene med en stavmikser, eller legg dem i bløtt ca 2 timer. (ikke mye vann). Er også godt å strø litt sesamfrø oppå brødene før de stekes.
Jademor:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.