< Tilbake til oversikten

Grønnsaksgrateng

#1

Liv sa for siden:

Her er oppskrift på en veldig god grateng, fin som tilbehør til fisk;

2 kålrotskiver
2 gulrøtter
2 skiver sellerirot
evt litt persillerot
en halv purre
et lite broccolihode
Kutt opp i små terninger og kok rotfruktene først i ca 5 min, tilsett broccoli og snittet purre et minutt til slutt.
Kjøles under rennende kaldt vann, og la renne godt av.
Legges i en smurt ildfast form

Ostemasse;
4 eggeplommer
1 beger cottage cheese
2 dl revet ost
1 ts tørket timian
1 ts salt
pepper
røres sammen og vend inn de 4 stivpiskede eggehvitene til slutt, forsiktig.
Hell røren over gr.sakene og sett formen i ovnen ved 200 gr i ca 20-25 min...
Serveres med stekt fisk f.eks.;)


#2

Nannah sa for siden:

Det var den de laget i frokost-tv i går! Veldig flott utgangspunkt for
mange typer gratenger den der :ja:


#3

Liv sa for siden:

Ja det var den!;)

Såg så god ut at jeg måtte prøve den med en gang. er jo mye rotfrukter i, men det kan man jo variere som man vil....


#4

Nannah sa for siden:

Ja, så absolutt. Den er et supert utgangspunkt! :heia:


#5

Supera sa for siden:

Den kommer jeg til å prøve, bare ikke med akkurat de grønnsakene. :snill:


#6

Stineplinepløne sa for siden:

Nam, denne så veldig god ut :)
Kan vel bruke den som egen rett og?
Siden jeg er veggis :rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.