< Tilbake til oversikten

Nannahs beste poteterstatning

#1

Nannah sa for siden:

Denne er den beste jeg har laget så langt! Smaker nydelig til pølser lr annen stekt mat.

1 middels blomkålhode
1 bit purre
100 g philadelphiaost
100-200g revet ost (cheddar blir best)
paprika pulver
litt smør

Kok blomkålbuketter og purre såvidt møre i lettsaltet vann. hell dem i et dørslag og press alt vann ut av dem m en rotstapper.
Ha kålmassen tilbake i kjelen og rør inn osten. Ha den i en smurt ildfast form og strø paprikapulver på toppen.
Stek 175g varmluft i 20 min ca

Denne blir også god om du blander in stekte baconbiter.


#2

Yonah sa for siden:

Er dette igrunn blimkålmos stekt i ovn? F0r det må jo være smaksens!
Paprika hørtes spennende ut på!


#3

Nannah sa for siden:

nei, den blir fastere en mosen..iaf den mosen jeg bruker å lage:)
Blomkålen skal ikke moses helt...bare klemmes tørr.


#4

Furine sa for siden:

Høyrest spennande ut! Skal testast. Du har definitivt gjort blomkål ein mykje meir spennande ingrediens, Nannah! Takk! :)


#5

Nannah sa for siden:

Blomkål kan brukes til så mangt...nettopp for det den er så nøytral:)
Bare fantasien som setter begrensninger!


#6

blåbær sa for siden:

Må prøve denne! Tror ikke jeg har prøvd cheddar på blomkål før. Blir sikkert veldig godt! Og denne er uten fløte :) Jeg har en tendens til å pøse på med det ...


#7

Life_Tone sa for siden:

Denne har jeg i ovnen nå :D Blir spennende!
Ble HOFF krydder på toppen da, paprikan var tom.. Sikkert sukker i den, men men!


#8

blåbær sa for siden:

Jeg lagde den i går, ble veldig frisk og fin! :) Jeg hadde ikke purre, ble rødløk i stedet. Det funka veldig bra.


#9

Life_Tone sa for siden:

Kjempe god ble den! Å jeg som ikke liker blomkål engang :D De andre "normale" likte den også!


#10

scartz sa for siden:

Hmm interessant, for jeg liker ikke så godt blomkål. Dette må prøves :)


#11

scartz sa for siden:

Stappa var kjempegod! Hadde bare litt smak av blomkål, og det var helt greit! :) Var veldig godt til pølser! Ville ikke hatt denne stappa til hva som helst, men kanskje til alt som man vanligvis har potetstappe til? :) (for en eller annen grunn kommer jeg bare på pølser nå..)

Tok bilde av det jeg! :D

[ATTACH]6705[/ATTACH] [ATTACH]6706[/ATTACH] [ATTACH]6707[/ATTACH]


#12

Fumle sa for siden:

Det så bare -litt- godt ut da!!! :sikle:



#14

belte sa for siden:

Hadde den i dag til stekt flesk. Nam nam:D:D


#15

Gus sa for siden:

mmm denne var bare skikkelig god :D jeg hadde stekt bacon oppi.


#16

Nannah sa for siden:

Det skal IKKE bli stappe...meningen er å bare presse blomkålen mot veggene i dørslaget for å få bort alt vannet. Det som blir igjen da er ganske tørt og smuldrete. Den må kokes bare såvidt mør...ellers blir den bløt.
Det blir mer en slags grateng enn stappe..
Takk for fine, fristende bilder:klem:


#17

Bubbla sa for siden:

skal prøve denne sammens med taco kjøttboller i dag :-)


#18

Karissima sa for siden:

Denne skal absolutt prøves ja :)


#19

scartz sa for siden:

Åh, trodde det skulle bli stappe! :p Er det jeg tenker som potetmos :flau:
Og jeg vet jeg har allerede blitt fortalt dette på en annen tråd men.. Hva er en dørslag??

Men jeg kokte den bare mør da :) Fikk til noe rett! ;)


#20

scartz sa for siden:

Haha, nå så jeg for meg at du står og presser blomkålen din langs veggen på døra di, for å presse ut vann! :p


#21

Bubbla sa for siden:

Dørslag er ikke det det samme som sil?
Var det jeg brukte hvertfall :P


#22

Nannah sa for siden:

Dørslag og sil er omtrent det samme, ja...begge deler funker like bra:)


#23

Carisma sa for siden:

Dytter på denne til glede for nye lesere :D

Denne minner meg om bakt potet med rømme, så i dag skal vi ha denne med kryddersmør, stekte biffstrimler, løk og sopp (eller bakt potet de lure som det heter på cafe) :sikle:


#24

Bik sa for siden:

Står i ovnen nå. Hadde ikke paprikapulver, men blir sikkert god uansett :):)


#25

Bik sa for siden:

Fantastisk god :) denne kommer jeg til å lage ofte :) :sikle:


#26

bjørnemor sa for siden:

Nam :P denne skal testes ut :P


#27

Yonah sa for siden:

Denne fortjener å komme frem i lyset. Jeg har vært i sverige og kjøpt deilige pølser helt uten stivelse( produsert for akkurat denne butikken), og da må jeg ha denne blomkålretten til, med muskattnøtt i og ikke paprikapulver på.


#28

StineK sa for siden:

Denne fortjener en sommer-bump!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.