
themonk sa for siden:
Jeg leste tråden om nøtter, der det sto at kokosnøtta er usunn fordi den inneholder mye mettet fett som er farlig. Er ikke det litt feil? Kokosnøtta inneholder masse laurinsyre som har veldig mange gunstige effekter på kroppen. Den senker kolesterolnivået, motvirker prostatakreft, virker antimikrobielt og lagres faktisk ikke i kroppen på samme måte som animalsk fett.
Jeg tror også at det er allmenn oppfatning at mettet fett er dårlig uansett. Det er også litt feil. Ekte meierismør er litt oversett spør du meg. Det inneholder CLA og en annen (kort) fettsyre som er en viktig energikilde samtidig som den beskytter tykktarmen. En ordentlig dose smør en dag i uka gjør at man får "skylt igjennom" galleblæra og forhindrer gallestein. I tillegg oksiderer ikke dette fettet like lett som f.eks olivenolje, og det er veldig bra å steke i (i tillegg til kokosfett) fordi det tåler høy varme.
Jeg tror det er bra med en balanse mellom de forskjellige fettypene i kosten. Hvis man bare spiser olivenolje blir cellemembranene myke og funker ikke som de skal. Spiser man for mye mettet fett blir membranene for stive igjen.
Et lite sitat på slutten:
"...in Framingham, Mass, the more saturated fat one ate, the more cholesterol one ate, the more calories one ate, the lower the person's serum cholesterol... the opposite of what the equations provided by Hegsted at al (1965) and Keys et al (1957) would predict..."
Hvis noen er interessert så har jeg en tisiders artikkel om kokosnøttolje. Veldig spennende. Si ifra, så kan jeg sende. :)