< Tilbake til oversikten

Hva er deres favoritt-dressing? Legg oppskriften her.

#1

Iset sa for siden:

Leter etter gode Atkins-vennlige dressinger. Vil prøve noe nytt.


#2

guro sa for siden:

[font='Comic Sans MS'][/font]
Dette er favoritten min, men den er kanskje ikke ny og spennende :o
[font='Comic Sans MS'][/font]
Olje- & sitrondressing !

· 5 ss olivenolje

· 2 ss sitronsaft

· (1 ss balsamico eddik)

· (1 ss fruktose)

· 1 strøken ts salt

· 1 strøken ts pepper

[font='Comic Sans MS'][/font]
[font='Comic Sans MS'][/font]
Dette er kjempegod marinade tilkylling,men det er kanskje ikke dressing..:o Da gir jeg meg.

Provence marinade

· olje

· salt

· presset hvitløk

· pepper

· paprikapulver

· rosmarin

· gurkemeie

· timian

· merian

· oregano

Rist sammen. God til kylling.


#3

aveline sa for siden:

Jeg har laget noen vanvittig gode dressinger ved å blande rømme med majones. (Denne majo,n er Lidl sin med en touch av sitron i...god!!) Videre presset jeg noen sitrondråper i, pluss søtn.middel og en smule salt etter smak. Hadde ideer om at her kunne man sikkert piffe til med litt chili, event. hvitløk eller tomatpure.....

Ps! Har satt den på "nei-mat" - liste for en stund. Farlig god....sånn kalorimessig...


#4

Iset sa for siden:

Mmm gleder meg til å prøve. :) Synd vi ikke har Lidl her ennå. Kommer ikke før om nesten ett år!!
Provence-marinaden må jeg prøve. :sikle:


#5

aveline sa for siden:

Hei igjen, Iset*

Kom til å tenke på min stekt fiskemat-dressing. Brukes kun over salat...altså grønnsaken salat. Den høres helt snål ut - men jeg syns den er utrolig god. (Lært av en dansk venn.)

Passelig mengde melk...etter hvor mye salat du har, og i den blander du eddik og søtning til den mengden du liker det. Kan det gjøres enklere?


#6

Iset sa for siden:

Oj det hørtes ikke så godt ut, men det må jo prøves.... :eek: Takk for tipset. :)


#7

Gamla sa for siden:

Remulade og kremfløte!
Denne bruker jeg endel når vi er mange. Jeg stivpisker en 1/3l kremfløte og har i
2 pk.remulade. Tilsetter litt ekstra finkhakket syltet agurk,- og smaker til med litt krydder. (Jeg bruker oftest aromat, men det kan varieres).
Det er jo en stor oppskrift men den kan forminskes (Det har ikke jeg gjordt enda). Fløten gjør jo at den ikke holder seg så lenge.
Godt til blandt annet;
+


#8

Siljevanilje sa for siden:

jeg elsker hvitløksdressinger,

min favoritt lager jeg sånn.

småhakker en kinesiskhvitløk ( virkelig småhakker)
har den i ei lunke panne på oven, hiver opp odelia raps olje ( steke varianten) tar sjalottløk pulver og basilikum og oregano, lar dette summe seg litt.

sum sum sum

så tar jeg oppi 1 stor ss melkefri smøre ost med hvitløk og urter ( husker ikke merket) og lar dette smelte, når alt e blanda, hiver jeg det oppi et blandebeger og tar masse ekstra virgin olivenolje oppi og mikser til alt er "flytende"

skam god t nesten alle salater, spes t gresk sammen med fetaost ( fy silje fy)


#9

rel0ad sa for siden:

hva med salat dressinger? kan man bruke hamburgerdressing\thosend island? eller må man lage noe selv, oppskrift=)


#10

LilleVille sa for siden:

Jeg har prøvd å lese litt på flaskene for å se om noe er "brukbart", men de fleste ferdigdressinger har ihvertfall 5-10 karbs pr 100 gram.. Og det synes jeg er for mye. Ikke at jeg bruker 100 g dressing men..

Jeg har funnet ut at det enkleste og beste er å blande 50/50 rømme og majones, og så tilsette den maken man vil. litt presset sitron og litt grov pepper er enkelt og godt, eller man kan bruke litt sitron og søtstoff, eller hvitløk, gressløk, dill.. alt etter hva man liker! :) Kanskje chili er godt i? og ørlite tomatpurè? det må jeg prøve en dag :)


#11

Fjonken sa for siden:

3-4 fedd hvitløk- presset.
1 liten løk- finhakket
1 ss finhakket gressløk
1 beger rømme/kesam alt etter kostfilosofi
1-2 ts hvitvinsedikk
Litt søtning etter eget valg
En liten dæsj valnøttolje/raspolje/olivenolje/advokadoolje.. eller what ever you have..
Salt etter smak
Evt en dæsj hakka rød chilli

Passer til så og si alt.. !

Ellers bruker jeg mye Balsamicoedikk og olje og bare pøser på litt av dette over salaten..


#12

Nille sa for siden:

Pøse på og pøse på. Balsamico er det jo alvorlig mye karber i da, - så litt forsiktig bør en være uansett filosofi ! (Det er tross alt sterkt konsentert druesaft !)

men godt er det !

:D

Edit:

Eksempel på nærigsinnhold (det kan med andre ord være store forskjeller alt fra hva slags balsamico det er....). Les etiketten !

Il Torrione Balsamico eddik (2 år)
Næringsinnhold:
Protein: 0,4g/100ml
Fett:0,1g/100ml
Mettet fett: 0,0g/100ml
Karbohydrater:13,5g/100ml
Energy: 56,5kcal/240kj

Il Torrione Balsamico eddik vellagret (6 år)
Næringsinnhold:
Protein: 0,4g/100ml
Fett:0,1g/100ml
Mettet fett: 0,0g/100ml
Karbohydrater:31g/100ml
Energy: 127kcal/540kj

Il Torrione Crema de Balsamico
Næringsinnhold:
Protein: 0,4g/100ml
Fett:0,1g/100ml
Mettet fett: 0,0g/100ml
Karbohydrater:60g/100ml
Energy: 243kcal/1032kj


#13

Fjonken sa for siden:

Balsamico er edikk og det er gunstig for å senke GI i maten. Og siden Fedon sier det er ok med balsamico så hiver jeg på en dæsj over salater og i stekepanna sammen med oksekjøtt og sånt..


#14

Nille sa for siden:

Hm..... da var det vel jeg som ikke skjønte at "pøse på" og "en dæsj" er det samme da vet du. :p

Jeg MÅ ikke ha det inn med teskjeer, men det kan være andre som tar det vi skriver helt bokstavelig og da lønner det seg kanskje å være bittelitt mer presis ? Siden dette er en oppkriftstråd mener jeg ? :snill:

En dæsj er OK - å pøse på er IKKE OK - selv på Lindberg !


#15

Fjonken sa for siden:

Bare for å presisere her.....


#16

Nille sa for siden:

:p Du Fjonken du Fjonken !! :D


#17

Fjonken sa for siden:

Du som starta.. :p


#18

Carisma sa for siden:

Siden balsamico'en er ganske syrlig og intens er det vel få som klarer å pøse på såpass mengde at karbe innholdet blir betydelig....

Forøvrig min favorittdressing til kyllingsalat:
ca 3 ss kesam + 1ts sweet chili saus. Ja, den inneholder sukker, men som med balsamicoen skal det ikke så mye til for å gi smak derfor lar jeg det gå. :rolleyes:


#19

Fjonken sa for siden:

Godt du nevnte det, ellers hadde Nille arrestert deg også..:p


#20

Nille sa for siden:

1 ts er ikke "å pøse på"..... :rolleyes::p


#21

Matvrak sa for siden:

Det var lenge siden noen hadde skrevet her, men jeg tar sjansen på at det er flere som vil fortsette denne tråden..

Min favorittdressing nå for tiden er en mengde majones, en like stor mengde seterrømme og grillkrydder etter smak. Passer veldig godt til salat med paprika, purreløk, mais og bacon - ev. annet saltet kjøtt.:ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.