< Tilbake til oversikten

Grønnsaker ...

#1

Sina sa for siden:

Sist jeg gikk på Ketolyse spiste vi MASSE broccoli og blomkål som en erstatning for ris og potet.
Hvilken andre grønnsak er det lov å spise på ketolyse?
Hva bør man ikke spise ?


#2

Charlott sa for siden:

Om du har lest boka står det der :) Har du ikke boka vil jeg på det varmeste anbefale deg å event låne den på biblioteket. Som en tommelfingerregel er det alle grønnsaker som vokser over jorda minus mais. Løk kan man bruke, men i litt mer begrensede mengder :)

Grønnsakene her er de samme som man kan bruke på Ketolysekuren .. forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=419


#3

Torkil sa for siden:

:)Hei
Et godt alternativ til blomkål og brokoli er stekte grønnsaker ( da får man også ekstra fett)
Bruk noe av følgende:
paprika, aubergina, squash, asparges, sopp, litt løk, chili, litt vårløk, og selvfølgelig brokoli og blomkål.
Se også ertestuingerstatning og potetmoserstatning.

Vennlig Hilsen
Torkil:)


#4

BlirFjong sa for siden:

I tillegg til brokkoli og blomkål bruker vi mye paprika, sopp, asparges og squash. Squash er en fantastisk grønnsak som jeg har begynt å bruke MYE etter jeg startet på Ketolysekuren! Den er feks genial som erstatning til pasta i feks lasagne, oppskriften kan du finne her inne.. Vi har den lasagnen flere ganger i måneden, den er dritgod og mye bedre enn vanlig lasagne :)

Ellers har jeg dilla på smørdampede asparges, nam nam :)

Spiser også litt salat som tilbehør til middagen de dagene jeg er lei brokkoli/blomkål. Bruker da oljedressing på og har gjerne fetaost i salaten.

Variasjonsmulighetene er mange selv om brokkoli og blomkål ofte er den letteste utveien :)


#5

Torkil sa for siden:

Hei
Med risiko for å avsløre manglende evner til å søke rundt i forumet, ber jeg om en link til lasagne. Fikk lyst på det.
MVH
Torkil




#8

Charlott sa for siden:

Tenker du på vanlig hodekål? Den kan brukes, 5.2 karber pr 100 gram.




#11

Sina sa for siden:

Hei!
Takk for svar og gode tips
Har boka og leste den flere ganger for et par år siden. Var bare litt tom og umotivert i går. Føles litt bedre i dag. Nu ligger boka på bordet og skal leses i til kvelden.


#12

søt uten sukker sa for siden:

Tips: liker egentlig ikke blomkål og brokkoli, men som grateng er det faktisk ganske godt. Får kjøpt den ferdig i pose i frysedisken, ellers lages den raskt med fløtesaus. Utrolig god variasjon er litt tikka krydder eller karri..Nam!!


#13

Lillevoff sa for siden:

Jeg slår også et slag for jukselasagne! Hvis du blander litt creme fraiche inn sammen med de knuste tomatene, så får du en litt mer syrlig variant. Nam!


#14

Vimpane sa for siden:

masse gode oppskrifter...mmmmmmm:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.