Noen som har prøvd 3step? Det er opprinnelig en dansk diett som er utviklet i 2005, vært i Norge i et par år. Hovedfokus er å regulere pH-verdien ( syre/base) De fleste av oss er for sure pga kosthold, stress, medisiner osv.
Det er også en lavkarbofilosofi her, derfor tenkte jeg den kunne passe inn under andre dietter.
Vi kutter ut poteter, ris, pasta, hvetemel og sukker. Men vi spiser alle typer grønnsaker og også frukt/bær. I pausefasen spiser vi kjøtt, fisk, egg og også noe spelt eller rugbrød og melkeprodukter (frivillig)
Step 1 går på å syrenøytralisere
Step 2 er fettforbrenning
Step 3 er pausefase
Her kan du bestemme mye selv, men det anbefales å dele uka i 2, hvor en er i fettforbrenning mandag til torsdag og i pause fredag til søndag.
Den har gitt veldig gode resultater, du er ikke sulten, og den krever ikke trening. ( men er selvfølgelig en fordel)
Hvis du vil vite mer kan du gå inn på [url]www.3step-diett.org[/url] :)
Jeg bruker denne dietten, men med en liten variant da jeg ikke bruker frukt og melprodukter. Men det viktigste er å få balansert syrenivået. Dette har hjulpet meg til å bli kvitt mageproblemer og også til å bli kvitt reumatiske smerter, stive fingre og ødemer. Det var en av grunnene til at jeg prøvde dietten.
Kjenner mange som har gått på denne, med veldig gode resultater:)
Heia!
Jeg har gått på 3stepdietten, og for første gang har jeg endelig klart å bevare vekttapet og lært meg en flott metode for å passe på at jeg ikke går opp igjen, så denne anbefaler jeg virkelig :) Jeg har truffet deg på kurs drizella?
Det er rart at fettforbrenningsfasen i denne dietten består av matvarer som ikke inneholder masse proteiner og fett. Altså veldig forskjellig fra ketolyse og atkins.
Ja, den er litt annerledes, i fettforbrenningen spises bare frukt og grønnsaker, og det går virkelig ned.For da kommer den mekanismen at kroppen må ta av sitt eget fett, da den ikke får tilført noe, og heller ikke høykarbo som kan omdannes til fett. Forøvrig er dietten basert på tanken om å kutte ut matvarer med masse karbo i, for det er det i sukker, hvetemel, ris, pasta og potet... så ved å unngå disse matvarene, så går du ned i vekt. Men den er ikke som i bl.a. atkins og ketolyse, der er karboene stort sett helt borte, og det satses på fett... altså to forskjellige typer forbrenninger... men dette vet du kanskje
Tror ikke det stemmer at ved å unngå å tilføre fett tar kroppen av eget fett. Det er jo når man gir kroppen fett som energikilde kroppen lettere forbrenner av eget fett.
Det må jo stemme når man går ned i vekt :) Det er bare å prøve.... kroppen trenger forskjellige "brensel" for å fungere, og vi har da to typer, karbohydratforbrenning og fettforbrenning. Og når det blir lite fett i maten, så sørger han for å hente det gjennom å starte fettforbrenningen i kroppen. Det er riktig at man forbrenner fett hvis man bare spiser fett, men da er det fordi man ikke spiser karbohydrater, så må kroppen gjøre om fettet i kroppen slik at det blir forbrent ... dette er en innfløkt mekanisme man lærer om man studerer anatomi og fysiologi. Kullhydrater blir nemlig forandret til fett i kroppen, hvis det blir for mye av det i maten.... Man kan til pog med slanke seg på brus og sjokolade.... saken er den at kroppen henter i sine lagre det han trenger når man spiser en ensidig kost. Dette var bare en overfladisk måte å si det på... på cellenivå er det mere komplisert...
Hvorfor sies det da at man trenger å spise fett? Man skal spise fett fordi det skal brukes til forskjellige prosesser i kroppen. Om det var slik at kroppen bare tok av et lager under huden hadde det ikke vært nødvendig for fete og lubne å spise fett da, ifølge deg.
Svigerforeldrene mine spiser på denne måten. Altså med fokus på syre/base. Men da ikke for å slanke seg, men som livsstil.
Men for dem er egg strengt forbudt. Samme med kjøtt. Et par typer fisk er lov.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.