Fant oppskriften til disse på et svenskt forum.
Jeg hadde disse nystekte til frokost i dag, med salami
/majones og meierismør/ost og skinke. Knallgodt synes jeg :)
30 g (1/2 dl) Linfrø
30 g (1/2 dl) Mandler
10 g (1msk) Sesamfrø
5 gr fiberhusk
2 egg
2 msk smeltet smør
1/2 ts salt
Kan også smaktilsettes med feks kardemomme eller kanel (jeg droppet det)
Gjør slik:
Mal linfrø, mandel, sesamfrø og fiberhusk (Jeg har bare mandelkvern, og det gikk fint)
Vispe sammen eggene og bland i melblandingen sammen med smeltet smør.
Sett på bakepapir med spiseskje, spre de ganske tynt utover. Blir ca 8-12 stk avhengig av hvor store du vil ha de (Jeg lagde 8)
Stekes på 150 gr i 20 minutter.
Om du vil ha de mer sprø, slå av ovnen og la de stå en stund til.
Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
Linfrø inneholder ca 0 karber, malt eller ikke, de reiser bare rett igjennom.
De inneholder små mengder blåsyre som slett ikke er bra, men hvem spiser flere dl linfrø om dagen hver dag hele året?!??!;)
Ok, det er oppgitt 0 karber i linfrø på den svenske siden. Man får jo 8-12 slike "kjekser" ut av røren som har 4,5 gr karber totalt. Så blir ikke mye pr kjeks.
Denne oppskriften ble testet ut igår, og jeg ble superfornøyd :D Dette er de beste kjeksene jeg har fått til så langt. Ett godt alternativ til brød og knekkebrød. Skal testes ut med både kanel og kardemomme også :rolleyes:
Disse er kjempegode. Jeg maler bare mandlene i foodprosessor. Rører inn resten helt. Slenger i litt ekstra solsikkekjerner og gresskarkjerner. Steker dem to til tre minutter lenger enn deg og ved 175 grader. Da får de en lett stekt smak (ikke svidd, nei). Tar dem ut av ovnen akkkurat når de begynner å bli gyllen i kanten. NYDELIG. nam nam:)
By the way; de er kjempegode, MEN tror nok de er veldig avførende:):(. Er blitt smertelig oppmerksom på dette den siste tiden. Trenger ikke noe andre avføringsmidler jeg nei.;) Anbefaler å ikke spise for mange om dag. Andre som har erfaring med dette??
Det kan være linfrøene. Eller rett og slett at om du spiser for mange av disse glemmer du å få i deg de grønnsakene du skal i løpet av en dag.. ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.